Felnőtt futball

Kovrig Ákos az új vezetőedző

kurucsai,kerteszzoltan,kovrig,kemenes

Változások történtek nyáron a szakmai stáb összetételében. Kérlek mesélj erről egy kicsit.
Kurucsai Milán esete speciális, hiszen megkereste őt a Csíkszereda Futball Klub Akadémiája. A megkeresés után leültünk vele és az elnök úrral hármasban, és átbeszéltük a kialakult helyzetet. A klub részéről az az álláspont született, hogy részünkről is büszkeség, hogy az edzőnket ilyen felkérés megtalálta, és nem gördítettünk akadályt a váltás elé. Ez a szituáció nem csak a felnőtt csapatot érintette, hiszen Milán a Megye III-as együttes vezetése mellett nagy szerepet vállalt az utánpótlásunk fejlesztésében is. Teljesen meg voltunk elégedve minden téren a munkájával, de az élet így hozta, sok sikert kívánunk neki új munkahelyén, és természetesen mindig nyitva áll előtte az ajtó az SC Hírös-Ép-nél.

Hogyan oldja meg az egyesület a megüresedett pozíciók betöltését?
Egyrészt az utánpótlás csapat vezetése kapcsán még nincs döntés, megpróbáljuk házon belül megoldani, augusztus elsejéig meg fogjuk találni a megoldást. Másrészt a felnőtt gárda irányítására több szakemberben is gondolkodtunk, de nem igazán találtunk olyan trénert, aki minden feltételnek, és az anyagi lehetőségeinknek is megfelelt volna. Ezek után az elnök úr úgy határozott, hogy engem kér fel a Megyei II. osztályban induló együttes vezetőedzői feladatainak ellátásra.

Hogy élted meg a felkérést?
Örömmel elvállaltam, hiszen ez számomra is egy nagy kihívás. A feladataim száma nem lett kevesebb, sőt csak növekedtek, de mivel ezt a rohamosan fejlődő klubot szolgálom, így minden téren igyekszem segíteni, ahol tudok. A munkámat technikai vezetőként és másodedzőként Kemenes György fogja segíteni. Az ő hitvallása, edzői filozófiája, rutinja és emberi tulajdonságai beleillenek az SC Hírös-Ép egyesületének és az én elképzeléseimbe is.

Mik az első edzés tapasztalatai?
A játékos keret kialakítása folyamatban van. Az első edzésen húszan jeletek meg, ami elsőre mindenféleképpen biztató. A srácok döntő része ennek az osztálynak a szintjét minőségében remélhetőleg megüti, és egy jó felkészülést követően akár kiugró eredményt is elérhet.

Mit gondolsz a mezőnyről, hol lehet a helyünk a tabellán?
Nem igazán ismerem a Megyei II-es csapatokat, éppen ezért szeretnék erős alakulatok ellen edzőmérkőzéseket játszani, hogy reális képet kapjunk mik is a hiányosságaink. Az alapozás alatt heti három foglalkozást tartunk, melyek között szerepelnek majd csapatépítő jellegű összetartások is. Augusztus 4-6-ig edzőtáborban veszünk részt Nyárlőrincen, de eközben 5-én Magyar Kupa fordulót rendezünk hazai pályán, vélhetően egy Megye I-es gárda ellen, amire tisztességesen fel fogunk készülni. Ha esetleg a KLC együttesét sodorná utunkba a szerencse, akkor biztosan sok néző előtt fogadhatnánk őket a Műkertvárosi Sportcentrumban.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Vereség Hartán


Továbbra sem megy idegenben felnőtt vármegye…