Felnőtt futball

Trófeákkal gazdagodtunk az I. Hírös Újévi Kupán

kemenes,kovrig,megyei,kunszentmiklos SC Hírös-Ép

Vasárnap Kunszentmiklóson került megrendezésre az I. Hírös Újévi Kupa. A 10 csapatos teremlabdarúgó tornán Bács-Kiskun Megyei I. és II. osztályú együttesek vettek részt. A kupa elsődleges célja volt, hogy az idény során a megyei bajnokságban szereplő csapatok a hosszú téli felkészülési idő alatt is megmérettethessék magukat.

A csoportmérkőzések 2 db 5 csapatos csoportban, körmérkőzéses rendszerben zajlottak, ahonnan az első és második helyezettek jutottak tovább az elődöntőkbe. A nevezett együttesek névsora és az 1x20 perces játékidő, valamint az 5x2 m-es kapu, biztosíték volt a látványos, sok gólos mérkőzésekre. A kilátogatóknak nem is lehetett okuk a panaszra, fordulatos, színvonalas találkozókat láthattak. A csoportok alakulása:

’’A’’ csoport                                                    ’’B’’ csoport

I. Kiskőrös LC                                                 I. SC Hírös-Ép

II. Szabadszállási SE                                      II. Hetényegyházi SC

III. Sunplast-Kerekegyházi SE                       III. KLC II.

IV. Kunszentmiklós                                         IV. KHTK II.

V. Nyárlőrinci LSC                                           V. Duna Aszfalt TVSE II. 

Az első elődöntőt a Kiskőrös LC és a Hetényegyházi SC játszotta. A rendkívül fordulatos találkozót, a megyei I. osztályú kiskőrösiek egy utolsó perces találattal 3:2 arányban nyerték. Ezt követte a Szabadszállási SE és az SC Hírös-Ép összecsapása. A végletekig kiélezett találkozón a csapatok nem tudták a rendes játékidőben döntésre vinni a dolgot, így 2:2-es állást követően büntetőpárbaj következett. Az ítéletvégrehajtás során a szabadszállási játékosok maradtak higgadtabbak, ennek köszönhetően 4:2-vel jutottak a torna döntőjébe.

A III. helyért vívott mérkőzésen az idő közben sérülések okán megfogyatkozott csapatok csatáját, a sikerre jobban éhező SC Hírös-Ép nyerte, a vártnál simábban 8:2-re.

A döntő az egész tornához hasonlóan fordulatos, kiélezett összecsapást hozott. Az első találatnak a kiskőrösiek örülhettek majd a szabadszállási alakulat egyenlített, nem sokkal később pedig már 2 gól ált a nevük mellett. A mérkőzés vége előtt a kiskőrösieknek összejött az egyenlítés így 2:2 után, 5-5 büntető következett. A 9 méteresek során a szabadszállási labdarúgóknak nem remegett meg a lába és magabiztosan, minden büntetőt értékesítve 5:3-ra megnyerték a mérkőzést. Ezzel együtt kisebb meglepetésre az I. Hírös Újévi Kupát!

Gratulálunk nekik és minden résztvevő csapatnak! Rendkívül jó mérkőzéseket láthattunk és ez a torna bizonyosan minden együttes felkészülését szolgálta. Bízunk benne, hogy jövőre talán már szélesebb körben egy hasonlóan színvonalas rendezvényt tudunk megszervezni!

Az SC Hírös-Ép eredményei:

SC Hírös-Ép – KLC II. 4:2

SC Hírös-Ép – KHTK II. 2:3

SC Hírös-Ép – Hetényegyházi SC 3:1

SC Hírös-Ép – TVSE II. 3:3

SC Hírös-Ép – Szabadszállási SE 2:2 (2:4)

SC Hírös-Ép – Hetényegyházi SC 8:2

Az I. Hírös Újévi Kupa végső sorrendje:

I. Szabadszállási SE

II. Kiskőrös LC

III. SC Hírös-Ép

IV. Hetényegyházi SC

Gólkirály: Rímár Péter (Kiskőrös LC)

Legjobb játékos: Torbavecz Tamás (SC Hírös-Ép)

Legjobb kapus: Csorba Gábor (Szabadszállási SE)

Köszönet a támogatóinknak, hogy segítségükkel létrejöhetett ez a remek labdarúgó torna!

Külön köszönet a torna kiemelt támogatójának a Kecskeméti Sörmanufaktúra Kft.-nek!

Végül, de nem utolsó sorban köszönet Kunszentmiklós Város Önkormányzatának, hogy az ősszel megkezdett közös munka, a kunszentmiklósi labdarúgás újraélesztése érdekében, a tél folyamán 3 alkalommal rendelkezésünkre bocsátotta a Miklóssy János Sportközpontot.

Megye II. osztályú csapatunk felkészülésének következő állomása:

2018.01.27 Szombat,11:00 óra, Műkertvárosi Sportcentrum, Edzőmérkőzés

SC Hírös-Ép - Duna-Tisza Aszfalt Törtel

Hajrá Hírös-Ép!

Videó

Galéria

Galéria megtekintése
(A hivatkozott galéria nem az SC Hírös-Ép Egyesület weboldalán található.)

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Vereség Hartán


Továbbra sem megy idegenben felnőtt vármegye…