Felnőtt futball

Feljutás küszöbén az SC Hírös-Ép

pelikan,kurucsai,kovrig,megyei

Gyönyörű napsütéses időjárás, futballra tökéletesen alkalmas körülmények fogadták a csapatokat. Az első percben már védenie kellett Gyenesnek, azonban a solti kapus egy percre rá már nem tudott menteni. Balla ugratta ki a védők között Kürtösit, aki 8 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt (1-0). A következő öt percben két alkalommal is bravúrral kellett hárítani a korábbi Hírös-Ép nevelésnek. Az első veszélyes vendéglehetőség a 16. percben volt, amikor a jobb oldali kapufáról pattant ki a lövésük. A fehér mezes soltiak sokszor a rutinos Balaskót keresték a labdával, aki mélységi indításokkal próbálta helyzetbe hozni társait. A játékrész közepe meddő solti mezőnyfölénnyel telt. A hazaiak keveset birtokolták a labdát, kontrákra rendezkedtek be és bíztak a gyors szélsőikben. A következő helyzetre a 33. percig kellett várni, amikor is egy labdavesztést követően egy bal oldali kiugratás után kellett nagyot védeni Pelikánnak, és szerencséjére a kipattanót már csak a kapu mellé tudta tessékelni az ellenfél csatára. A félidő utolsó percében növelhette volna előnyét a Kecskemét. Egy kontratámadás végén Balla kapott kitűnő labdát, azonban 10 méterről, senkitől sem zavartatva, ballal a kapu fölé lőtt.

A második félidő elején sem változott a játék képe, de egy vendégszöglet után Kirchner érkezett és 6 méterről gólt fejelt (1-1). Nem kellett sokáig várni a válaszra, hiszen három perccel az egyenlítést követőn egy felpasszolt labdát Balla gyönyörűen készített le Torbavecznek, aki lefutotta a védőjét és elgurította a játékszert Gyenes mellett a hosszú sarokba (2-1). A listavezető próbált nyomást gyakorolni üldözőjére, de sok veszély volt a hazai ellencsapásokban is, amely a 74. percben érett góllá, amikor is Torbavecz emelését követően a kapufáról ugyan kifelé pattant a labda, de az ezt követő beadásból a csereként beálló Kovrig lőtt a kapu közepébe (3-1). Tíz perccel a vége előtt szerzett Dócs találattal dőlt el végleg a mérkőzés.

Ezzel a győzelemmel a bajnoki cím legnagyobb esélyesévé lépett elő az SC Hírös-Ép, akinek most már a saját kezében van a sorsa. Amennyiben hozza hátralévő mérkőzéseit, a riválisok eredményeitől függetlenül feljut a Megyei II. osztályba.

SC Hírös-Ép – Solti FC 4-1 (1-0)

SC Hírös-Ép: Pelikán – Visinka, Dunai, Torbavecz (Kurucsai 84.), Dócs, Balla (Kovrig 64.), Mojzes (Sallai 46.), Balázs, Horváth, Kürtösi (Csorba 64.), Gudmon
Vezetőedző: Kurucsai Milán
Solti FC: Gyenes – Orosz, Szabó, Nagy, Takács, Kirchner (Korsós 84.), Krepsz (Sallai 82.), Král, Balaskó, Merk, Kovács (Varga 61.)
gsz: Kürtösi (2.), Torbavecz (57.), Kovrig (74.), Dócs (81.), illetve Kirchner (55.)
sárga lap: Mojzes (45.), illetve Kirchner (58.), Merk (88.)

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Vereség Hartán


Továbbra sem megy idegenben felnőtt vármegye…