Felnőtt futball

„Célunk, hogy javítsunk a tavalyi pozíciónkon”

kovrig,megyei

A tavalyi szezonban 5. helyen zárt a megyei II. osztályban szereplő SC Hírös-Ép gárdája, az idei évre való felkészülés a mai nappal kezdetét veszi. Sikerült erősíteni több poszton, erről faggattuk Kovrig Ákost, aki idén is vezetőedzőként és játékosként is segíti a sárga-kékek szereplését.

Volt idő pihenni ebben a pár hétben, vagy ez a rövid időszak is munkával telt?
Igen sikerült némi pihenést beiktatnom a bajnoki zárást követően, de muszáj volt dolgozni is. Az idei keret kialakításán munkálkodtam, hogy idén is megfelelő játékoskerettel tudjunk nekivágni a bajnoki rajtnak.

Mi az elkövetkező hetek programja, milyen rendszeresen fogtok találkozni a Műkertvárosi focipályán?
Három hetes lesz a felkészülésünk, heti két edzéssel. Két edzőmérkőzést tervezünk, ebből egy már biztos, augusztus 4-én Nyárlőrincre utazunk. A KHTK második számú csapata jelentkezett, hogy szeretne velünk felkészülési meccset játszani, ennek az időpontja még nem végleges. Az edzések minőségében szeretnék változást elérni, nagy létszámú és hosszú edzéseket tervezek. Szeretném, ha visszaszereznénk a megfelelő erőnlétünket, amellyel megfelelően tudnánk majd kezdeni a bajnoki rajtot, ami nagy valószínűséggel idegenben lesz.

Új játékosok érkeztek a hírös városi alakulathoz, mesélj nekem erről egy kicsit!
Három igazolásunk már realizálódott. Kapuba Benkó Bence érkezik Hetényegyházáról, védő pozícióra Kövecs Máté igazol hozzánk, aki a megye I-es Kunszállás csapatából távozik. A harmadik érkezőnk, akiről már lehetett hallani, olvasni, Csordás Csaba, aki csatárok posztját erősíti. Puskás Ferenc jelentette be, hogy idén már nem nálunk folytatja pályafutását, Nyárlőrincre teszi át székhelyét. Ezzel a kerettel várjuk a mai első edzést. Várhatóan 6-8 próbajátékos jelenik meg, de az majd csak később derül ki, hogy kik lesznek, azok akik maradni is fognak.

Nehéz dolog már az év elején megjósolni, hogy a jelenlegi keret mire lesz képes, de ismerve a bajnokságot, mit vársz el a fiúktól az őszi szezonban?
Látva az eddigi keretet, ami remélhetőleg nem fog változni, sőt esetlegesen csak növekedni fog, bizakodásra ad okot. Tudjuk, hogy a nevek egymagukban nem érnek sokat, a csapatszellem, a csapat hozzáállása lesz a mérvadó. Ha ugyanolyan harcosan játszunk, mint tavasszal, akkor meg tudjuk őrizni az 5. helyünk és akár előre is tudunk lépni. Természetesen a célunk, hogy javítsunk a tavalyi pozíciónkon.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Vereség Hartán


Továbbra sem megy idegenben felnőtt vármegye…