Ilyen volt Kecskemét legszínvonalasabb labdarúgó rendezvénye

SC Hírös-Ép

Egy évvel ezelőtt az I. Lázár Bence Emlékgálát követően rengeteg pozitív visszajelzést kaptak a szervezők, mind a résztvevők, mind a nézők oldaláról, hogy egy kivételes, magas színvonalú eseménynek lehettek részesei. Természetesen nagy örömmel töltött el mindenkit, aki valamilyen formában részt vett a szervezésben, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvénnyel emlékezhetett meg Lázár Bencéről családja, barátai, sporttársai. Azonban felvetődött a kérdés, hogy lehet-e még jobb, még színvonalasabb sporteseményt szervezni, hogy még több emberhez jussanak el azok a gondolatok, értékek, melyek Bencét jellemezték és amit az általa megálmodott alapítvány, a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítvány közvetít. Egy év elteltével már tudjuk a választ, Igen, lehet!
 
A II. Lázár Bence Emlékgála 2019. december 29-én került megrendezésre Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban. Az ünnepélyes megnyitón Caramel élőben adta elő Bence legkedvesebb dalát, majd az I. Lázár Bence Emlékgáláról készült kisfilmet tekinthették meg a kilátogatók.
 
Az együttesek ezúttal is rendkívül színvonalas keretekkel érkeztek a 10 csapatos tornára. A teljesség igénye nélkül, újra a pályán láthattuk Kabát Pétert, Véber Györgyöt, Kenesei Krisztiánt, Szélesi Zoltánt, Rósa Dénest, Lisztes Krisztiánt, Czéh Lászlót, Csordás Csabát vagy éppen a pálya szélén korábbi magyar szövetségi kapitányokat Csank Jánost, Gellei Imrét. De az aktív labdarúgók közül említhetnénk Juhász Rolandot, Simon Krisztiánt vagy Nikolics Nemanját is és még sorolhatnák a korábbi magyar válogatott, illetve NB1-es labdarúgókat.
 
A torna programját idén is gálamérkőzések színesítették, melyeken a Magyar Színészválogatott, az Újpest 1885 Szurkolói Klub és a Sport TV csapatai mérték össze erejüket.
 
A mérkőzéseket rendkívül komolyan vették a csapatok, az első percektől kezdve mindenki győzelemre játszott. Ennek köszönhetően látványos, fordulatos, tetszetős megoldásokban és gólokban gazdag meccseket láthattak a kilátogatók. A csoportmérkőzéseket követően talán a keretek alapján nem az előzetesen várt együttesek jutottak a legjobb négy közé, a Kerekegyházi SE, Szolnoki MÁV SE, Kiskunfélegyházi HTK és a Lajosmizsei VLC játszhatott a döntőbe jutásért. A Nyíregyháza nem tudta kiharcolni a továbbjutást, így eldőlt, hogy új bajnoka lesz a Lázár Bence Emlékgálának. Azt azért mindenképpen meg kell említeni, hogy mindkét csoportban az utolsó csoportmérkőzések során, a végjátékban esett gólok döntöttek a továbbjutók kilétéről.
Ez az elődöntőkben sem volt másképp. Igaz, a Kerekegyháza mondhatni magabiztosan nyert 2-1-re a Lajosmizse ellenében, de a másik összecsapáson a Kiskunfélegyháza 2 gólos előnyt engedett ki a kezéből az utolsó 3 percben, majd a büntetők során jobban koncentrált a szolnoki együttes. Így a Nyíregyháza után a másik tavalyi döntős sem jutott el a végjátékig, bár a torna során a rendes játékidőben nem találtak legyőzőre. A csoportmérkőzéseket követően Bence szülővárosának csapata, a Kerekegyházi SE és a Szolnoki MÁV SE együttese a döntőben találkozott újra. A szolnokiak a mérkőzés elején magabiztos előnyre tettek szert, melyen a kerekiek csak kozmetikázni tudtak, így 3-2-es győzelmével a Szolnoki MÁV SE nyerte a II. Lázár Bence Emlékgálát.
A tavalyi évhez képest újdonság volt, hogy idén megválasztásra került a torna Gólkirálya, Legjobb mezőnyjátékosa és Legjobb kapusa is!
 

Végeredmény

I. Szolnoki MÁV FC
II. Kerekegyházi SE
III. Kiskunfélegyházi HTK, Lajosmizsei VLC
V. F-Group Menedzseriroda, Kecskeméti TE, Magyar Öregfiúk Válogatott, Nyíregyházi SFC, Pécsi MFC, Újpest FC
 
Gólkirály: Szádvári Gergő (Szolnoki MÁV FC)
Legjobb mezőnyjátékos: Zamostny Balázs (Kerekegyházi SE)
Legjobb kapus: Ulvicki Attila (Szolnoki MÁV FC)
 
Az esemény fényét tovább emelte, hogy a délutáni programot a döntővel bezárólag élőben közvetítette a Sport TV, aminek köszönhetően a helyszínre kilátogatott több mint 1000 érdeklődőn túl az országban bárhol követni lehetett a mérkőzéseket.
 
De még nem volt vége az újdonságoknak, a döntő előtt egy új díj került bejelentésre, a Sport TV és a Magyar Sportújságírók Szövetsége közös döntése értelmében 2020-tól a magyar sportmédiában dolgozó legjobb szakértő Lázár Bence-díjban részesül.
 
Külön köszönet jár a helyszínre kilátogató nézőknek, akik a belépők megvásárlásával és a különböző helyszíni adományozási lehetőségek által közel 1.500.000 Ft-tal támogatták a Soha ne add fel Lázár Bence Emlékalapítványt. Továbbá 45 fő véradó is volt, ami hasonlóan jelentős segítség a Magyar Vöröskereszt számára. Minden támogatást köszönünk a Lázár család és a szervezők nevében!
 
Továbbá köszönet minden támogatónak, önkéntesnek, a média képviselőinek, mindenkinek aki valamilyen mértékben hozzájárult ahhoz, hogy ez a nagyszerű esemény létrejöhessen! Köszönjük!
 
Végül, de nem utolsósorban örömteli volt látni Egyesületünk sportolóit és családjait a lelátókon. Bízunk benne, hogy mindnyájan büszkék voltatok, hogy egy olyan klubhoz tartoztok, ami nem csak a futballpályán, hanem az élet más területein is igyekszik példát mutatni és olyan értékeket képviselni, melyekről a mai társadalomban hajlamosak vagyunk olykor-olykor megfeledkezni!
 
Köszönjük BENCE!!!
 
 

Videó

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Elhunyt Nagy Zsolt


Mély megrendüléssel értesültünk egyesületünk kiváló…