Szujó Attila és Gazdag Vajk az U16-os magyar válogatottban!

SC Hírös-Ép

Korábbi növendékeink, a jelenleg a Puskás Ferec Labdarúgó Akadémián futballozó Szujó Attila és Gazdag Vajk meghívót kaptak az U16-os magyar labdarúgó válogatottba, amely Prágában szerepelt egy nemzetközi utánpótlás tornán.
A 2003-as korcsoport szerdán a viadal első mérkőzésén 4–1-re győzött Venezuela ellen, Vajk a 69. percben lépet pályára, Attila nem kapott játéklehetőség.
A második összecsapáson a házigazda csehekkel néztük farkasszemet. Attila végigjátszotta a találkozót, míg  Vajk 70 percet töltött a gyepen. A meccs 1–1-es döntetlennel zárult: a hazaiak szereztek vezetést, amelyet Vajk szabadrúgásából Attila egalizált. A mérkőzés utáni büntetőpárbajban a mieink győztek 5–4-re.
A prágai tornát vasárnap az USA ellen zárta a csapat, melyet 1-0-ra elveszítettünk, Ezúttal Attila 80, Vajk 20 percet kapott a szövetségi edzőtől.
 
Attila és Vajk rövid értékelése a Csehország elleni mérkőzést követően:
 
Szujó Attila: „A csehek nagyon erősek voltak, remek fizikai adottságokkal rendelkeznek, nehéz volt ellenük játszani. Kombinatívan játszottak, s az első félidőben ők uralták a mérkőzést. Az egyenlítő gólomat Gazdag Vajk szabadrúgásából szereztem. A találatot követően kijöttünk a szorításból, s a térfélcsere után már mi domináltunk.”
 
Gazdag Vajk: „Venezuela ellen tíz percet kaptam, ez volt az első válogatott mérkőzésem. A tipikus dél-amerikai stílusban futballoztak, s bár 4–1-re nyertünk, akkor is egy jó gárdáról van szó. Talán a taktikai fegyelmezettségünk miatt tudtuk őket ilyen könnyen két vállra fektetni. Érdekes tapasztalatot gyűjtöttem. Csehország ellen pedig először voltam kezdő címeres mezben. Az egyenlítő találatuknál én végeztem el egy oldalszabadrúgást, amelyre Attila nagyszerűen érkezett. Örülök, hogy puskásos góllal egalizáltunk.”
 
Örömteli, hogy Attillának egy kisebb kihagyást követően újra sikerül stabil helyet kiharcolnia magának az aktuális utánpótlás válogatott keretében, valamint, hogy Vajk is megkapta első válogatott behívóját.
Bízunk benne, hogy az elkövetkező években mind a ketten rendszeresen pályára lépnek majd címeres mezben és még sok Hírös-Épes gólt láthatunk a magyar válogatott mérkőzésein.
Nagyon büszkék vagyunk rátok Fiúk!
 
Hajrá Hírös-Ép!
 

(Forrás:www.pfla.hu)

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Elhunyt Nagy Zsolt


Mély megrendüléssel értesültünk egyesületünk kiváló…