30 éves az SC HÍRÖS-ÉP EGYESÜLET

csaladinap,2024,műkertváros SC HÍRÖS-ÉP Egyesület

A hagyományokhoz híven idén is megtartotta a munka ünnepén, azaz május 1-én egyesületünk a családi napot, melyet ezúttal egy hatalmas mérföldkő is kísért. Pontosan 30 évvel ezelőtt, ebben a hónapban alapította Kertész Zoltán elnök úr az SC Hírös-ÉP EGYESÜLETET, ahogy mondani szokták a többi már történelem.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, így egész nap fesztivál hangulatban teltek a pörgős és vidám programok. A korosztályok reggel elfoglalták a sűtő/főző/tűzrakó helyeket, majd 9:30-tól kezdődött is a megnyitó, ahol Zoli bá' megtartotta szokásos bevezető beszédét az egyesület alapításáról (meglepően rövid terjedelemben), majd Kitl Zoltán szakmai vezető ismertette a napi menetrendet.
Külön táborhelye volt az U6, az U7, az U8, az U9, az U11, az U13-nak, illetve a felnőtt és ifi játékosoknak.

Az első körben a méltán népszerű, szülő- gyerek focival kezdődött a majális, ahol az erre a helyre felállított pályákon, korosztályonként szétbontva, mindenki tudott egy kicsit focizni a fiával, de hozzátartozók , testvérek ,anyukák is szívesen beálltak erre a gála mérkőzésre. Mondhatnánk, hogy nem számított az eredmény, de titokban mindenki számolta, aki vesztésre állt, akár kettesével is a gólokat. 

Egy rövid pihenő után, az igazi aszkéták folytatták a küzdelmeket, hiszen minden korosztály delegált egy szülői csapatot is, ahol már a felnőtteket nézhették meg a gyerekek. Ez a fordított nap tökéletes arra, hogy a gyerekek is demonstrálni tudják ,hogy mit is szerentének, hogyan szurkoljon nekik a család, egy-egy tétmérkőzésen. A minibajnokság külön pikantériája, hogy ezekbe a küzdelmekbe már bekapcsolódott az edzők csapata is. Mivel mindenki őket akarta megverni, (aki nem tudja, tanítja alapon), így erőnyerőként a szervezőnek azonnali, egyenes ágon, a középdöntőbe kellett sorolnia őket, hogy ne kapituláljanak az első körben.
Hatalmas küzdelmek árán, a döntőben az U6-os korosztály győzedelmeskedett az edzők,felnőtt játékosokkal megspékelt csapata ellen.

A hosszúra nyújtott gladiátor harcok után következett a jól megérdemelt ebéd, melyet a szülők és gyerekek együttesen fogyaszottak el. Itt is hatalmas presztízs harc folyt a séfek séfe cím kiérdemléséért. A zsűri tagságot, két fiatal titánunk, a felnőtt csapat oszlopos tagjai: Palatinus Zalán és Nagy Gergely vállalta magára.
Az ízlelő receptorok ugyan részre hajlóak voltak (ha kínálták elfogadták), némi stampedli elfogyastása mellett, de a 7. állomás után össze állt a kép:
1. helyezett U9 csilis bab
2. helyezett U7 betyár leves
3. helyezett U8 tarhonya

A délután itt azonban még nem ért véget, kisebb szieszta és csendes pihenő után, Kovács Péter, (aki egyébként egyöntetűen elvitte az arany érmet a nap végi értékelés folyamán) debütáló U13-as edzőnk, megtartotta a büntető rúgó bajnokságot, Gyula bá' legnagyobb örömére a center pályán.
A döntőbe az U11-es korosztályból Dajka Zsombor, míg az U13-as csapatból Túri Zsolt jutott be. Az apróbetűs részhez hozzá tartozik, hogy a szervezésbe már a megye III-as vezetőedzőnek, több megye I-es felnőtt játékosnak és az elnök úrnak is be kellett segítenie Cápa bá'-nak, de egy hosszas küzdelem után Túri Zsolt, alias Zsozsóka megnyerte a 11-es rúgásokat.

Érthetetlen módon a Marozsi Gábor Bence(!), megkapta az U9-es szülőktől az év edzője elismerést is, amihez ezúton is gratulálunk neki.

A  zenei aláfestés adott egy tökéletes hangulatot, a programokat a gyerekek élvezték, az időjárás tökéletes volt és a szervezett programok mellett előkerült a kártya is, volt xbox, drón, roller, csocsó, teqball, lábtenisz, footgolf, footbilliárd, élő csocsó, padel stb...

Egyesületünk nagy hangsúlyt fordít a közösség építésre, ez a mai nap is élményekkel volt teli, mind a kicsik, mind a nagyok számára. A megfelelő pozitív alkotói légkör megteremtése az első lépés a fejlődés irányába. A pozitív visszajelzéseken felbuzdulva, szeretnénk a gyerekeket a május 15-i magyar kupa döntőre is elvinni, illetve gőzerővel készülünk a balatonlellei szezonzáró focira is a Balaton partján,ahol egy közös évzárón tudjuk megbeszélni a folytatást és reményeink szerint láthatunk Gréczi-táncot is !


Boldog Születés napot: 
SC HÍRÖS-ÉP

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Elhunyt Nagy Zsolt


Mély megrendüléssel értesültünk egyesületünk kiváló…