25 éve Kecskemét labdarúgásáért

SC Hírös-Ép

2019. Május 1-jén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját az SC HÍRÖS-ÉP Egyesület

Az 1989-es rendszerváltást követően a megszűnt DUTÉP amatőr kispályás labdarúgó csapat utódjaként hozta létre Kertész Zoltán a HÍRÖS-ÉP amatőr kispályás labdarúgó csapatot. Ekkor az együttes a városi kispályás-bajnokság, valamint országos tornák rendszeres résztvevőjeként volt jelen a hazai kispályáséletben. 
 
A ’90-es évek elején induló országos kispályás-bajnokságok Budapesten kerültek megrendezésre, majd 1994-ben jött létre egy Kelet Magyarországi Kispályás Labdarúgó Liga melyben a HÍRÖS-ÉP is részt kívánt venni. Ehhez szükségessé vált, hogy szervezett keretek közé kerüljön a kispályás csapat működése, azaz a továbbiakban egyesületi formában folytassa tevékenységét. Így jött létre 1994. Május 1-jén az SC HÍRÖS-ÉP Egyesület, melynek alapító tagjait a kispályás csapat játékosai, valamint a HÍRÖS-ÉP Kft. néhány alkalmazottja alkotta. 
 
Egyesületünket Kertész Zoltán 1996-ban gyermek labdarúgással bővítette  - amely azóta is a klub fő profilja - azzal a céllal, hogy fiai és a helyi gyerekek számára állandó sportolási lehetőséget biztosítson. Ehhez elsőként Bánhidi Józsefet kérte fel edzőnek, aki az Egyesület első 15 évében szellemiségével és szakmai felkészültségével megalapozta a klub jövőjét.
 
A 25 évvel ezelőtti alapító tagok közül a mai napig az Egyesületet szolgálja Kertész Zoltán, egyesületünk elnöke, valamint Koós Károly, aki klubunk kötelékében eltöltött évtizedek alatt a régió meghatározó utánpótlás szakemberévé vált.
 
A 25 éves jubileumi alkalomból az alapítók, valamint korábbi és jelenlegi játékosok egy közös bográcsozással, focival, lábtenisszel emlékeztek meg az elmúlt több, mint 2 évtized emlékezetes pillanatairól.
 
Bízunk benne, hogy legalább még 25 ilyen sikerekkel teli év vár Egyesületünkre és sportolóira!
 
Hajrá Hírös-Ép!
 
 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Elhunyt Nagy Zsolt


Mély megrendüléssel értesültünk egyesületünk kiváló…