U9 -XIX. Sc. Hirös-Ép Gyermeklabdarúgó torna!

XIX. Sc. Hirös-Ép kupa!

 

A kemény focis hétvége fő attrakciója a saját tornánk volt az elmúlt hétvégén. Előző nap, szombaton, megfelelő terhelést kaptak a fiúk Apatinban, ezért kíváncsian vártam mire leszünk képesek.

Kettő csapat helyett most egyé váltak a fiúk, így a nagy melegben a kellő pihenő időt is megtaláltuk a számukra.

Tíz klub, tíz egyesület, telis tele reményekkel várta a kezdő sípszót. Mi a csoport meccsek alatt igazi gólparádét rendeztünk. Minden versenyhelyzethez tökéletesen tudtak alkalmazkodni ezen a napon a fiúk egytől egyig, tudták mi a siker receptje. Játszani, nyerni akartak.

 

Az UFC ellen hangolódtunk a napra 6:0-s győzelemmel. Érezhető volt, hogy nem leszünk rosszak a tornán, de a sok kihagyott helyzet bosszantó volt.  

Majd magabiztosan legyőztük a Dunafém – Maroshegy SE-t 14:0-ra, igazi gólparádéval.

Következett a SZEOL SC., akik szintén kettő győzelemmel álltak a csoportunkban. A fiúk úgy ficánkoltak, mint hal a vízben. Addig sem rúgtunk csúnya gólokat, de ezen a meccsen minden sült. Csodálatos lövések, ötletes támadás variációk, háromszögelések jellemezték a csapatot. 9:0 lett a végeredmény a javunkra.

Utolsó ellenfelünk a csoportban az OMTK-ULE 1913 volt. Ha eddig voltak kételyeink arról, hogy a kettő nap sok lesz a fiúknak, akkor most keményen válaszoltak rá, hogy nem. 15:0 ide, húsz perc alatt. Kell ehhez még valamit hozzá fűzni?

 

Az elődöntő következett a KLC-KTE SI ellen. Régóta fenik ránk a fogukat. Minden vágyuk legyőzni bennünket. Türelem srácok, még egy kicsit várni kell erre, szóltak a Hirös-Ép-s legények. A mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és sok-sok helyzet mellett gólokra is futotta a fiúktól. A 4:1-s győzelmünk jogosságához kétség nem férhet. Talán csak a kapott gól csúnyított bele az amúgy szinte hibátlan teljesítménybe.

 

A torna elsőségért a LOKI FS. ellen indultunk harcba. Jó csapat ellen jó játszani, vallják ezt a nagy öregek. Éreztem a srácokon, hogy most elkapják a debreceni csapatot. Ez különösen fontos volt nekünk, mert hazai pályán eddig még nem sikerült.

 

Ha van olyan, hogy megfelelő formaidőzítés ilyen korú gyerekeknél, akkor ezt most bátran kijelenthetjük. A meccs már a legelején fantasztikusan indult. Ezen a mérkőzésen minden túlzás nélkül állva hagytuk őket. Lélekben erősen, de borzasztóan koncentráltan sikerült a irányítanunk végig a mérkőzésen és gyakorlatilag rajzolni sem lehetett volna szebb gólokat azoknál, amiket elértünk. A Lokis srácok is elismerték, hogy ezen a meccsen nem volt esélyük ellenünk, ezért maximálisan megérdemeltük az aranyérmet.

 

A nap mérlege a sok – sok gól és a megalkuvás nélküli, odaadó játék.

 

A kupa győzelem mellett büszkeséggel töltött el, hogy a csapatomból mindenki olyan érzelmi töltettel lépett pályára a nap összes mérkőzésén, amivel szinte felrepültünk az első helyre. Lehet ez volt Apatin hozadéka?

Nem kellett izgulni a sor cseréknél, folyamatosan, az utolsó másodpercig valamennyi gyermek kiválóan dolgozott. A srácok minden pillanatot szerettek volna tartalommal megtölteni és ezért a játékukkal egymást inspirálták, örömüket lelték minden labdaérintésben. A nézők számára így örömélményt kínáltak, melyet a szurkolóink hangos tapssal mindig meg is jutalmaztak.

Ha lehet ilyet mondani a mini BL döntőt játszottuk, még a körítés is hajazott rá. A legvégén mérhetetlenül büszkék voltunk arra, hogy ismét történelmi tetthez segítettük Egyesületünket azzal, hogy három korcsoport is megnyerte és itthon tartotta a kupánkat.

A három korosztály közül pedig a 2006-s volt az egyik.

A fiúk bebizonyították, hogy a siker nem más, mint a napról napra megismételt kis igyekezetek összessége. Azt, hogy együtt, közösen valami nagyszerűt tudunk alkotni.

 

 Nagy bravúrt vittetek véghez fiúk, gratulálunk!

 

A kupa győztes csapat névsora:

Makádi Martin, Sallai Dániel, Szabados Levente, Visinka Valentin, Krupa Zsolt, Ruzsa Marcell, Battancs Dávid, Hajnal Norbert, Szegedi Levente, Szabó Bence, Kárpáti Ákos

Gólkiráy: Sallai Dániel

Legjobb hazai játékos: Krupa Zsolt

Edzők: Koós Károly, Pelikán István

A torna I-IV helyen végzett csapatai:

1. Sc. Hirös -Ép

2. DVSC

3.KLC - KTE-SI

4. SZEOL SC

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!