U9 - VII. Merkbau kupa

Kellemes meghívásnak tettünk eleget. A Szilády RFC által megrendezett tornákon rendszeresen részt veszünk. Már a csoportbeosztáson látszott, hogy komoly mérkőzések elé nézünk. A csoportban DAFC Szeged, KLC - KTE, Pécsi MFC II. csapataival néztünk szembe.

 


Csoportmérkőzések :
DAFC Szeged ellen egy küzdős mérkőzést játszottunk. Ahol a egy góllal jobbnak bizonyultunk a Szegedi srácoknál. A labdakihozataloknál nem tudott megzavarni minket az ellenfél, amiből veszélyes támadásokat építettünk. Mindkét oldalon voltak lehetőségek. Mi egy szöglet utáni lepattanó labdára reagáltunk gyorsabban és szereztük meg a vezetést. Nagyot küzdöttünk és kisegítettük egymást védekezésben. Ezzel győzelemmel indítottuk a csoportunkat.

KLC – KTE csapata ellen is hasonló mérkőzést játszottunk. Itt is többet birtokoltuk a labdát. Azonban ellenfelünket nem tudtuk kijátszani, kicsit lassúak voltunk. Amiből több labdát szerzett az ellenfél és ezekből a kontrákból eredményes is volt. A mérkőzésen csak szépíteni tudtunk. 1-3-as vereséggel szomorúan hagyták el a gyerekek a pályát.

Azonban sokat pihenni nem lehetett mert jött a létfontosságú mérkőzés a Pécsi MFC II. csapata ellen. Győznünk kellett, hogy legyen esélyünk a legjobb négy közé jutni. Egy nagyon labda biztos ügyes ellenfél ellen játszottunk, ahol a mi fegyelmezett játékunkat tudtuk érvényesíteni. Ellenfelünknek nem volt nagy helyzete. Nagyon fegyelmezetten védekeztünk és nem hagytuk, hogy kicselezzenek mindeket. A jó védekezésnek meg is lett az eredménye mert labdaszerzésekből veszélyes támadásokat építettünk. Egyik támadásunkat góllal tudtuk befejezni. Az 1-0-s győzelem azt jelentette, hogy csoportelsők vagyunk igaz csak ideiglenesen.

 

Úgy alakultak a további eredmények, hogy az első három helyezettnek azonos pontszáma volt és körbeveréssel a gólarány döntött. Rosszabb gólarányunk miatt sajnos nem sikerült a továbbjutás. Így az ötödik helyért játszhattunk a másik csoport harmadikjával az UFC-vel.
UFC Kecskemét csapata ellen nem tudtak már felpörögni a gyerekek,. Sem lélekben sem fizikálisan. Ellenfelünk kihasználta hibáinkat és gólokkal büntettek. Nekünk alig voltak helyzeteink. Ezzel az eredménnyel a hatodik helyet szereztük meg.

 

Azonban a csoportban nagyon komoly meccseket játszottunk és lelkileg megviselte a srácokat a gólaránnyal való kiesés. Ez benne van a fociban, nem lehetsz mindig győztes, de tanulnod kell a hibákból és edzéseken azon dolgoznod, hogy kijavítsd őket.


Játékosok: Lehotai Ákos, Cumbil Mihály, Gyenes Róbert, Diószegi Kristóf, Kovács Dezső, Csőszi Balázs

Edzők: Pelikán István, Koós Károly

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!