U9 - Szekszárd Palánk kupa!

Szekszárd – Palánk Kupa

 

Az előző írásomban már jeleztem, hogy a 2006-os korosztálynak egy kicsit sűrű lett a programja. Így ezen a hétvégén volt, aki dupla megmérettetésen vehetett részt.

Örömmel mentük a Dunántúlra, mert ott még nem jártunk. Ellenfeleink is ismeretlennek tűntek egy - két kivételtől eltekintve.

 

A jó hangulatú utazás után próbáltam a gyermekek felé azt sugallni, hogy a sok torna között szeretném, ha ez most grund jellegű lenne. Nincs kötött feladat, beszéljék meg egymással is gondolataikat és szervezzék a játékot egymás között is. Én csak figyelek.

Na, ez a tervem gyorsan megdőlt. Sajnos a gyermekek nem ismerik a grund fogalmát, így kénytelen voltam magamhoz venni a gyeplőt.

 

A csoport győzelem egy percig sem forgott veszélyben. Magabiztosan játszottunk, kapusaink nem is igazán voltak foglalkoztatva, de mégis nyikorgott a gépezet. Hiányzott a kenés, a finom olajozás. Ebben benne lehetett a poros pálya is, melyen képtelenség volt megállni, megindulni, ritmust váltani.

A Szilády RFC, a Kalocsa és a Paks is csak gratulálni tudott nekünk. 15 rúgott gól – 0 kapott gól nem volt rossz ajánló levél a döntőbe jutásért játszott meccshez.

 

Így léptünk pályára, ahol a Baja LSE már várt ránk. De mintha megérezték volna, hogy nem tökéletes valami nálunk és ettől felvértezve nekünk estek, melytől kellően el is bizonytalanodtunk. Nem engedték kibontakozni a játékunkat és ezért kissé tanácstalanul ténferegtünk a pályán. Ráadásul a legrosszabb pillanatban, a vége előtt kettő perccel kaptuk meg az ilyenkor szinte törvényszerű potya gólunkat.

Megújulni már nem volt időnk, ezért csalódottan vettük tudomásul, hogy nem jutottunk a döntőbe.

 

A harmadik hely viszont fontos volt és ezt a srácok is szívügyüknek tekintették. A Szilády RFC nem tudott most borsot törni az orrunk alá. A magabiztos 3-0-s győzelem bronz érmet eredményezett számunkra.

 

A torna különdíjasa újfent Krupa Zsolti lett. Gratulálunk neki. Nem az ő hibája, hogy öt góllal gólkirály tudott lenni, de ezen a napon jócskán elmaradt tudásától.

 

Battancs Dávidtól, Hajnal Norbitól és Szabados Levitől várom az igazi áttörést. Jól játszottak, mindent megtettek a csapatért, az egyesületért, de nekem mégis hiányérzetem van velük szemben. Több van bennetek és a baj csak az, hogy én ezt hiába tudom, nem elég. Elő kell húzni tarsolyotokból és megmutatni ellenfeleiteknek és azoknak, akik értetek, miattatok vannak ott tornáitokon. A pályán is szeretném már látni bravúros megmozdulásaitokat, főleg olyan meccseken ahol hasonló játékerőt képviselő csapattal szemben játszunk. Ha nem vagytok biztosak a dolgotokban, akkor is sugározzátok a magabiztosságot!

Kapusaink újra bizonyították, hogy jó úton haladnak. „Szerencsétlenségükre” jó csapat van előttük, így nehéz nekik a különdíjhoz eljutni. Bence és Martin is nagy értéke a csapatnak és biztos vagyok benne, ezt más is észre veszi majd a következő tornákon. Ne keseredjetek el, az idő nektek dolgozik.

Ruzsa Marci, azt hittem a hátán fogja vinni a csapatot. Neki vezérnek kellene lennie. Ezt az oldalát csak a harmadik helyért folytatott küzdelemben mutatta meg. De megmutatta és ez másnap jól is jött, vagy nem Marci?

 

Ceglédiek? Most nagyon nem voltunk egy hullámhosszon. Teljesen mást játszottatok, mint amit mi várunk és ti tudtok. Meg kell tanulni tét helyzetben is teljesíteni. Az edzés az eszköz ehhez, várunk benneteket, dolgozzunk közösen a célon.

 

 

 

A harmadik helyezett csapat:

Jelen Bence, Makádi Martin, Krupa Zsolt, Hajnal Norbert, Szegedi Levente, Szabados Levente, Virág Levente, Ruzsa Marcell, Battancs Dávid

Gólkirály: Krupa Zsolt

Edzők: Koós Károly, Pelikán István

A torna első négy helyezett csapata:

1.Szekszárdi UFC 2. Baja LSE 3. Sc. Hirös-Ép, 4. Szilády RFC

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!