U9 Nemzetközi torna Debrecen beszámoló

XXI. OTP-BANK - Télapó Kupán szerepelt U9-es csapatunk Debrecenben.


Erős mezőnyben szerepelhettünk ahol öt ország (Magyar, Lengyel, Szerb, Ukrán, Román) 21 csapata mérkőzött meg az U9-es korcsoportban, Sajnos betegség miatt két játékosunk sem tudott eljönni a tornára, ezekre a játékosokra nagy szükség lett volna. A kis létszám miatt a nem lehetett pihentetni mindenkit a mérkőzések közben és a taktikai lehetőségek is korlátozottabbak voltak.

 

Csoportmérkőzések:


DHSE Olasz Focisuli B - SC. Hírös-Ép   1 - 5

Az Olasz Focisuli gyengébbik csapatával játszottunk, ahol látványos támadójátékkal magabiztosan tudtunk győzni. Hiányérzet csak a gólarányban lehet, nagyobb odafigyeléssel és jobb helyzetkihasználással több góllal is lehetett volna nyerni, amire szükség lett volna.  

 

SC. Hírös-Ép - Kozármisleny SE  1 - 1

A gyerekek maximális koncentrációval és szervezett védekezéssel nagyon szép eredményt értek el a jól játszó ellenféllel szemben. A vezetést is sikerült megszerezni, amit sokáig tartottunk is, de az ellenfél nagy nyomását végül sikerült gólra váltania, Így 1-1-es eredmény született, ahol a jó védekezés mellett a  szerencse is mellettünk állt.

 

FC Interstar Sibiu B (Ro)  - SC. Hírös-Ép  1 - 2

A Román csapat szervezett védekezéssel nehezítette meg a dolgunkat. Egyéni játékra alapozva néhány veszélyes előretörésük volt, amiből az egyiket sikerült gólra váltaniuk. Így 0-1-re vezettek, folytatva a jó játékot a gyerekeknek sikerült megfordítani az eredmény, így 2-1-re győztünk. Nagyobb odafigyeléssel több góllal is nyerhettünk volna, ami hiányzott a végelszámolásnál.

 

A csoportunkban 7 pontot szereztünk, ami az erős Kozármisleny mellett jó eredmény. Sajnos a gólarányunk 8-3-as volt, ami a csoport második helyét eredményezte. A szervezők nem átgondolt versenykiírása miatt (az  5 csapatos csoportból nem törölték az utolsó ellen elért eredményt, így a legjobb második és legjobb harmadik is ebből a  csoportból került ki, azért mert egy meccsel többet játszott mint a többi 4 csapatos csoportba sorsolt csapatok). A legjobb nyolc csapat közé az öt csoportelső és a legjobb három csoportmásodik jutott. Így mi lettünk a  4. legjobb csoportmásodik. Ezért a Silver Cup-ért küzdhettünk másnap, ami a 9-től 12.- helyett jelentette.

 

Silver Cup:

 

SC. Hírös-Ép - Nyírsuli  1 - 0

Ellenfelünk jól védekezett a támadásaink veszélyesek voltak, folyamatosan mi uraltuk a  játékot, néhány ellentámadással szemben. A mérkőzést egy jól eltalált szabadrúgás döntötte el a mi javunkra. Teljesen megérdemelten jutottunk tovább, ahol a 9-10. helyért mérkőzhettünk meg.

 

SC.Hírös- Ép - Interstar Sibiu B (Ro)  0 - 1

Első vereségünk a tornán. Az utolsó mérkőzésünkön is mi voltunk a  jobbak, a játékban, mezőnyben és a helyzetek számában is. Sajnos a három kapufánk és a sok kihagyott helyzetet az ellenfél egy szöglet után góllal büntette. A mérkőzés képe alapján több góllal kellett volna verni ellenfelünket, akivel a csoport mérkőzéseken már találkoztunk és sikerült legyőznünk.

 

 A tornán a 10. helyen végeztünk, ez jó eredmény egy ilyen erős mezőnyben. A szervezők, ha a kiírást átgondolják, a csapat a legjobb nyolc között szerepelhetett volna, ahol képességei, játéktudása alapján a helye lett volna. A tornán jó játékkal és egy verességgel szerepeltünk, amire építhetünk a jövőben.

 

Tornán a következő játékosok szerepeltek:


Balasa Ádám, Jánosi Roland, Rózsa Boldizsár, Szujó Attila, Gazdag Vajk, Csúri Dájmond, Bali Levente, Cseh Balázs.

Edző: Pelikán István

 

Gratulálunk a csapatnak!Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!