U9 - Majális Kupa Őrbottyán!

 

Kerestük a lehetőségét, hogy a három napos ünnep alatt hogyan tudnánk egy kis focit csempészni focista palántáink életébe. Erre ideális lett volna a Kecskeméten lebonyolított torna, de ez az Öttusa Vk. miatt elmaradt. 

Így gondoltunk egy merészet és szinte minden korcsoportot beneveztük az őrbottyáni Majális Kupára.

 

Ebben a korosztályban kettő csapatot indítottunk. Úgy gondoltuk, hogy ez kellően jó megmérettetés lesz a 2007-knek is. Míg a 2006-s korcsoportból pedig azok a srácok jöttek el, akiknek talán még nagy ugrás lett volna a másnapi 6+1 –s játék.

 

Előzetesen 15 csapat adta le a nevezését, így már előre sejtettük, nem lesz könnyű jó eredményt elérni. Természetesen bíztunk a fiúkban és amit reggel még csak ösztönzőnek gondoltam (cél a torna győzelem, házi döntővel) az délutánra majdnem valósággá vált.

Én a 2006-s csapatot irányítottam, ezért őket értékelném.

 

Az első mérkőzésünk a Mészöly Fs. gödi srácai ellen volt.

A meccset esőben játszottuk, ezért jobbára a küzdelem dominált és nem a szép játék.   Abban viszont mi voltunk a jobbak és az 1:0 –s győzelmünk megérdemelt volt. Jó volt látni, hogy mindenki kellően motivált volt és a nehéz pillanatokban is egymás mellé álltak. Már megtanulták, hogy a közös erőfeszítés, a csapatmunka meghozza gyümölcsét. Sőt Szabados Levi vezérletével a védelem is remekül segítette a támadásokat.

 

Sc. Hirös-Ép- Göd MFS 1:0

Gólszerző: Szabados Levente

 

Második ellenfelünk a házigazda kettes csapata volt. Nagyon elkaptuk a fonalat, folyamatosan nyomás alatt tartva ellenfelünket. Szebbnél szebb gólokkal kényeztettük az éles szemű szurkolóinkat. Visinka Valentin parádézott és akkor azt gondoltuk a gólkirályi címig meg sem áll. Négy gólja mindenképpen dicséretes egy meccsen belül.

 

Sc. Hirös-Ép- Tökmag FS. 9:0

Gólszerzők: Visinka Valentin(4), Borbély Bálint(2, Szabados Levente(2) Hajnal Norbert

 

 

Harmadik ellenfelünk a KISE csapata volt. Nem ismertük őket, nem játszottunk még velük, de már első pillantásra láthattuk, hogy szépen megtermett legények voltak. Kellően meg is ijedtünk tőlük. Éppen ezért a meccs elején nem voltunk kellően határozottak és főleg párharcoknál rendre alul maradtunk.

Aztán a kapott gól, a Norbi sérülés gyanús ütközése dacossá tette a srácokat és szuper játékkal magunk javára fordítottuk a meccset. Szegedi Levi megtalálta a góllövő cipőjét, Szabados Levi pedig folytatta gólerős játékát.

 

Sc. Hirös-Ép- KISE 4:1

Gólszerzők: Szabados Levente(3), Szegedi Levente

 

A Dunakanyar Vác második csapata ellen játszottuk utolsó csoport meccsünket. Az már biztos volt, hogy a legjobb nyolc közzé jutottunk, de a csoport győzelemre hajtottak a srácok.

Ez meg is lett. A két Levi újra betalált és Bálint is eredményes volt.

Győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben, csak a gólkülönbség volt kérdéses.

 

Sc. Hirös-Ép- DR UFC Vác II. 3:0

Gólszerzők: Szabados Levente, Szegedi Levente, Borbély Bálint

 

A négy közzé jutásért a Tökmag FS I. ellen kellett magunk javára fordítani a meccset. Elvileg nem tűnt egy lehetetlen küldetésnek, de majdnem az lett.

Történt ugyanis, hogy a srácok jól laktak négy győzelemmel. Így azt gondolták, hogy elég, ha ténfergünk a pályán. Az őrbottyáni gyerekek bebizonyították, hogy nem elég. Erőszakosan letámadtak bennünket, hibákra kényszeríttetek és ennek bizony meg is lett az eredménye. Gólokat kaptunk és menni kellett az egyenlítésért. Szerencsére a sok kihagyott helyzet mellett azért gólokra is futotta tőlünk. Egy biztos, a meccs végén látott eredmény ránk nézve volt hízelgő. Ha hibázunk, nem baj. Tanulni kell belőle, javítani és tovább tenni. A csapat erejét jelzi, hogy Hajnal Norbi a legfontosabb pillanatban szerezte meg az egyenlítő gólt.

Büntető rúgásokra került sor, mely nem várt izgalmakat hozott. Azt tudtam, hogy a kapusomban bízhatok és ki fog védeni egy pár büntetőt, de arra nem gondoltam, hogy berúgni egyet sem nagyon tudunk.

Így első körben Valentin mentette meg a csapatot a kieséstől, majd a legvégén Martin, aki berúgta a hetest és kivédte az ellenfelét. Így joggal fogadhatta a nyakába ugró társak gratulációját.

 

Sc. Hirös-Ép- Tökmag FS. 2:2  Büntetőkkel: 4:3

Gólszerzők: Visinka Valentin, Szabados Levente, Hajnal Norbert, Makádi Martin

 

A döntőbe jutásért a mi „kis” heteseink vártak ránk, akik ezen a tornán nagyra nőttek. Ezt a mérkőzés is igazolta. Most mi győztünk 2:1 –re, de fel kellett kötni a gatyát rendesen.  Jó érzés volt játékosnak, edzőnek, szülőnek lenni azokban a pillanatokban. Szerencsére a hetesek sem szomorkodtak, mert érezték, hogy egy góllal még jobbak voltunk. Büszke vagyok mindkét csapatra, mert csak addig voltak ellenfelek, amíg a pályán álltak. A meccs lefújása után újból egy csapatként örültek a másiknak.

 

Sc. Hirös-Ép 2006 - Sc. Hirös-Ép 2007 2:1

Gólszerzők: Szegedi Levente(2)

 

 

Így döntő várt ránk a Vác I. ellen, akik magabiztosan meneteltek idáig. Mi viszont megfékeztük őket. Játékban ügyesebbek voltak, de a szívünk a helyén volt. Valentin hatalmas góljával nyitottuk a meccset. Utána még volt egy ziccer, amivel növelhettük volna előnyünket. Kimaradt, így a Vác átvette az irányítást. De ezen a napon a Martin, Norbi, Levi tengellyel nem bírtak. Sikerült kapott gól nélkül zárni a döntőt, ami azt jelentette, hogy ebben az összeállításban már a harmadik tornájukat nyerik meg a srácok!

 

Sc. Hirös-Ép- DR UFC Vác I. 1:0

Gólszerző: Visinka Valentin

 

Tudjátok fiúk, egy igazán kitartó ember, akit a Himalája fiának neveztek egyszer azt mondta: „Ha valaki nagy hegyet akar megmászni, ne törődjön a vakondtúrásokkal. Nagy célhoz nagy szív kell.” Ezen a napon ezt ti be is bizonyítottátok. Nem szabad feladni a mérkőzést egyetlen pillanatában sem és ez lesz az eredmény!

 

Gratulálunk nektek és a 2007-knek is, mert a dobogóra ők is felkapaszkodtak.

A sok kimagasló teljesítmény közül a szervezők most Martint látták a legjobbnak. Ő lett a legjobb kapus és erre teljesen rászolgált!

A gólkirály pedig az a Fleig Áron lett a másik csapatból, aki időnként ezt a csapatot is erősíteni szokta.

A kupa győztes csapat:

Makádi Martin, Hajnal Norbert, Szabados Levente, Visinka Valentin, Szegedi Levente, Borbély Bálint, Mák Péter

Legjobb kapus: Makádi Martin

Edzők: Koós Károly, Pelikán István, Havas Csaba, Keresztes Zoltán

 

A torna első négy helyezett csapata.

1. Hirös-Ép 2006

2. DR Vác UFC

3 Sc. Hirös-Ép 2007

4. Göd MFS

 

 

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!