U9 - III Csikós József Emléktorna

A 2006-os korosztály Kiskunfélegyházára volt hivatalos. A torna célja minden gyereknek játéklehetőséget adni és hagyni önfeledten játszani. Ez a díjazáson is érződött, mert minden csapat minden tagja aranyéremmel, üdítővel, csokival lett gazdagabb. Nem volt tabella nem kellett számolgatni, csak a játékra kellett fókuszálni.

 

Öt csapat adta le nevezését a tornára.

Csapatok:

KHTK A, Kunszállás, KHTK B, Szentes, SC Hirös-ÉP

 

 

Próbáltuk azokból a gyerekekből kialakítani a keretet, akik az elmúlt tornákon nem érte rá vagy  betegség miatt nem tudtak játszani, esetleg kevesebb szerepet kaptak eddig.  Szerettünk volna képet kapni azoknak a gyerekeknek a jelenlegi tudásáról akiket az elmúlt időben kevesebbet láttunk.

 

Csoportmérkőzések:

SC Hirös-ÉP – KHTK A                     4 - 6

SC Hirös-ÉP – KHTK B                    11 - 0

SC Hirös-ÉP – Kunszállás               9 - 0

SC Hirös-ÉP – Szentes                   11 - 0

 

A tornán az első mérkőzésen mutatott játék és helyzetmegoldások alapján sajnos nagyon keveset láttunk vissza az edzéseken tanultakból. Itt érződött több játékoson a betegség miatti kihagyás, az otthoni gyakorlások hiánya vagy a mérkőzés drukk. Sajnos csak egy két játékos mutatta meg valódi tudását. Ebben fejlődni kell néhány fiúnak, hogy az edzésen tanultakat mérkőzésen is elő tudja venni és bátran merje használni.

A további mérkőzéseken a gyerekek nagyobb elszántsággal, bátrabb játékkal léptek fel, a nem mindenben látszódott. Sok jó csel, passz, játékhelyzet megoldás jellemezte a játékunkat. Természetesen a hibák is megvoltak, de a játékon látszódott már, ki hol tart valójában. Két játékos egész nap kiemelkedően játszott. Sallai Danin érezhető volt , hogy kihagyott egy tornát. Minden percben amíg a pályán volt nagy akarattal játszott. Amellett, hogy a korosztály egyik húzóembere amit a mai teljesítményével is igazolt. Kárpáti Ákos játszott még önmagához képest remekül. Sok-sok gólja, cselei mellett végre társait is felfedezte a pályán és együttműködött velük. Jelen Bence és Kuczkó Adrián kapuban és mezőnyben is játszhattak. Adriánon látszódott, hogy az első tornák egyikén szerepelt. Azonban megmutatta, hogy a kapuban lehet rá számítani és mezőnyben sem illetődött meg a feladatoktól. technikailag még utol kell érnie a többieket. Bence sajnos az első mérkőzésen azt hozta amit az edzések alapján várni lehetett, ennél több kell, amit érzett Ő is. Ennek megfelelően már a további meccseken jól és főleg motiváltan játszott. Visinka Valentin marad adós a jó játékkal, benne az edzések alapján több van. Amit most a hosszú betegsége után , még nem tudott megmutatni. Reméljük hamarosan láthatjuk Tőle azt amit Szlovákiában mutatott. Borbély Bálint aki szinten betegeskedett de vállalta a tornát. A betegség érződött a jó megoldások mellett több rossz megoldás jellemezte. Reméljük az Orosházi teljesítményét meg tudja majd ismételni, azonban ehhez szorgalmasan kell gyakorolni, ha utol akarja érni a többieket. Mák Peti is kevesebbet mutatott magából. A kezdeményező készség és a cselek hiányoztak, azonban a társainak sokszor próbálta átadni passzolni a labdát.

 

 

 

            

Tornán résztvevő játékosok:

Mák Péter, Borbély Bálint, Kuczkó Adrián, Visinka Valentin, Sallai Dániel, Jelen Károly, Kárpáti Ákos

 

Különdíj: Kárpáti Ákos - Torna válogatottja

 


Edzők:

Koós Károly, Pelikán István

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!