U9 - Főnix Kupa Székesfehérvár

Főnix kupa!  

 

Az elmúlt napokban a szokásos székesfehérvári túránkra készültünk. Csak most gondoltunk egy merészet és az egy évvel idősebbek között próbáltunk meg helytállni.

Előzetesen 14 csapat adta lett a nevezését. Mikor megérkeztünk kiderült, hogy a mi csoportunkból az UTE és a Monor csapata nem jött el. A másik csoportból Kiskunhalas maradt távol.

Így az autóból kiszállva azonnal fejest is kellett ugranunk az ismeretlenbe, mert mi kezdtük a tornát a Sárszentmiklós ellen.

Nem bíztunk semmit sem a véletlenre. Nagyon motiváltan és elszántan kezdtünk el játszani a 2005-k között. Végig uraltuk a mérkőzést, de a 13 percbe gól most nem fért bele, csak a helyzetek. Abból viszont volt bőven. Sajnos a szép játék kevés volt, a helyzetek kihagyásáért mindössze 1 pont járt.

 

Második ellenfelünkre sokat kellett várni, ők jócskán késtek. Nem is értem ezeket a klubokat. Előre el kell utalni a nevezési díjakat és nem jönnek el. Vagy ha igen, sokat késve váratnak magukra. Persze műszaki hiba bármikor előfordulhat, de ennyi?

A Szekszárd ellen folytattuk, akik ellen a felállás nem változott. Űztük, hajtottuk az ellenfelet, uraltuk a meccset, de a foci törvénye büntettet. Természetesen itt a kihagyott helyzetekre gondolok. Egy ellentámadás végén gólt kaptunk és ez végzetesnek bizonyult. Vereség lett a vége.

Elkeseredésre semmi ok nem volt, hiszen az ellenfelünknek nem tűnt fel hogy ez nem a 2005-s Hirös-Ép és lelkesen mutogatták, hogy most visszavágtak a múltkori vereségért.

Bocsánat Sanyi bácsiéknak, amiért rontottunk a statisztikán.

 

Harmadik mérkőzésünk kezdetére körvonalazódtak az erőviszonyok. Mi a Szent Pál Akadémia ellen játszottunk. Ügyes, okos focival magabiztosan győztünk 3:0 - ra ellenük. A csoportunkból láthatóan kiemelkedett a Vasas Kubala Akadémia csapata. Így győzelmünkből adódóan, lélekben már hangolódhattunk is rájuk.

 

A negyedik fordulóban már csak a becsületünkért játszhattunk, mivel a Vasas és a Szekszárd is nyert három fordulót. Igaz a  Szekszárd egyszer ki is kapott. Mi viszont ha nyerünk a Vasas ellen, akkor is csak 7 pontot tudunk gyűjteni.

Ám ez nem okozott törést a lelkesedésünkben. A srácok megértették, hogy ha éremhez nem is juthatunk ettől még fontos és értékmérő számukra ez a mérkőzés. Fegyelmezetten és önfeláldozóan kezdtük el játékunkat, mellyel megleptük ellenfelünket. Nem tudtak kibontakozni és ez láthatóan nagyon zavarta őket. Így szinte adta magát a következő lépés, méghozzá az, hogy rúgunk egy gólt. Ez egy távoli lövésből sikerült és így nem kis meglepetésre legyőztük a csoportelsőt.

 

A folytatást számunkra az alsóág jelentette. Ez nem zavart bennünket, végig nyomás alatt tartottuk az aktuális ellenfeleinket. De az eggyel idősebb gyerekek gyorsan kihasználták azokat a  hibákat amiket vétettünk. Ebből a tapasztalásból mi viszont csak profitálhatunk. Célunk épp ez volt ezzel a tornával. Tapasztalni és tanulni.

A II. Kerület UFC ellen döntetlen 2:2 lett a vége, míg a  Szent Pál Akadémia ellen újfent győztünk. Mindezek fényében meg kellett elégedni a hetedik helyezéssel.

 

 

Most ahogyan soraimat írom, egy ismerős érzés kerít hatalmába. Az a jó érzés, amit ott, a fiúknak köszönhetően átélhettem.  Büszke voltam rájuk és örömmel töltött el az a tudat, hogy ellenfeleinknek nem tűnt fel a különbség. Az a tény, hogy mi nem az a  2005-s Hirös - Ép vagyunk, akikkel szoktak játszani. Nem gondolták, hogy egy évvel fiatalabbak ellen fociznak.

 

Reménykedem, hogy ezt a kiváló formát, csapatszellemet tovább visszük és sikeresek leszünk a Kölyökligában is. Itt most nem a helyezésre gondolok, hanem a győzni akarásra, arra az elszántságra, amit a fiúknál tapasztalok, amikor egy mérkőzésre készülünk. Iskolapéldájára annak, ahogyan a pályán mindent megteszünk és az éppen fent lévő srácok egyként, egymást nagyszerűen kiegészítve mutatják meg tudásukat. Hisz egységben az erő, és ugye fiúk, mi nem ismerünk lehetetlent?

 

Csapat tagjai:

 Koós Marcell, Ruzsa Marcell, Szabó Bence, Krupa Zsolt, Sallai Dániel, Kárpáti Ákos, Kern Martin, Battancs Dávid

 

Edzők: Koós Károly, Pelikán István.

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!