U9 - Főnix-Gold Székesfehérvár

A 2006-os korcsoport is részt vett a Székesfehérvári tornán. Remek erőfelmérőnek ígérkezett a rendezvény 18 csapat között zajlott a verseny. Olyan komoly egyesületekkel mérkőzhettek meg a srácok mint a Győri ETO, MTK Mészöly Focisuli, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, Pécsi MFC, Vasas, Haladás. A  hosszú program miatt korán kellett indulnunk. Egy csoportban 9 csapat kapott besorolást. Így a csoportmeccsek is este 6-ig tartottak. Ezután került sor a helyosztókra. Nem volt keresztbejátszás a végén. A csoportelsők az első helyért a csoport másodikak a harmadik helyért játszhattak. 

 

Csoportmérkőzések:

 

SC Hírös-ÉP – Vasas Akadémia II. 2 : 0

Ellenfelünk gyors játékosokból állt. Minden labdaszerzésünk után visszatámadtak. Bátran vállaltuk az 1:1 ellni párharcokat, amiket nagyon hatékonyan kiviteleztek a gyerekek, Jó iramú, lüktető csatában győztünk. Helyzeteinket jobban kihasználva, könnyebb mérkőzés is lehet volna.   

 

SC Hírös-ÉP – Dunakanyar VÁC 5 : 1

Ellenfelünk nagy tompán játszott. letámadásaink hatékonyak voltak. Hibáikat kihasználtuk és gól gazdag mérkőzésen győztünk. Ellenfelünk is egy rosszul sikerült labdakihozatalból bírt csak szépíteni.

 

SC Hírös-ÉP – Főnix Gold 2 : 0

Technikás ellenféllel mérkőztünk meg. Azonban okosan, türelmesen védekeztünk minden játékhelyzetben. Kapusaink bravúrjainak is köszönhetően hoztuk 0-ra a mérkőzést kapott gól oldalon. Támadásaink rendre veszélyesek voltak. Egy távoli lövéssel törtük meg a gólcsendet. A végén pedig bebiztosítottuk a második góllal a megérdemelt győzelmet. Egyénileg vállaltuk a párharcokat, majd kombinatívan játszottunk. Ezzel tudtuk megnyerni a meccset.

   

SC Hírös-ÉP - DVTK 0 : 1

Csoportunk egyik legerősebb csapatával találkoztunk egy sorsdöntő mérkőzésen. Szokásos intenzív játékunkat játszottunk, amivel nem sikerült meglepni ellenfelünket. Nagyon jól használták ki fizikai fölényüket. Ezen a mérkőzésen érezhetően egy gól döntött. Sajnos egy rossz labdakihozatalból elvesztettük a labdát, ezt azonnal kihasználta az ellenfél. Ezután beszorítottuk a Diósgyőri fiúkat a kapujuk elé. Gólt azonban nem sikerült szereznünk vagy az ellenfél kapusa vagy a kapufa mentette meg kapujukat a góltól. Így maradt az egygólos vereség. Ami a játék képe alapján nem teljesen volt reális, azonban a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat Ezután reménykedhettünk, hogy a DVTK botlik majd a további meccsein.  

 

SC Hírös-ÉP - Isaszeg 6 : 0

Remek játék sok-sok helyzet és szép gólok. Nagy fölény és különbség az eredményben is látható.

 

 

SC Hírös-ÉP - Bene F. Akadémia 3 : 0

Két és fél órás pihenő után folytattuk a játékot. Az addig veretlen Kaposvári csapat ellen. Ez egy sorsdöntő meccs volt. Ekkor már tudtuk, hogy a DVTK vereséget szenvedett a Főnixtől és így a visszakerült a mi kezünkbe a sorsunk. A gólarányra kellett figyelnünk, hogy jobb legyen mint a Diósgyőrnek és nem kaphattunk ki. A gyereke is így álltak a mérkőzéshez. Ellenfelünket folyamatosan nyomás alatt tartottuk és helyzeteinket belőttük. Jól zártunk vissza védekezésben kisegítettük egymást. Két gólos előnyünket biztosan őriztük. Az utolsó percben szereztük meg a harmadik gólt.  

 

SC Hírös-ÉP – II. Ker. TVE 5 : 0

A gólarány számított, így nem lehetett lazsálni. Nagy lendülettel játszottunk. Tempónkat nem tudta felvenni az ellenfél és így sikerült a küldetés. A védők is bátran léptek fel a támadásokhoz. Önzetlenül játszottak a gyerekek a támadás befejezéseknél.  Remek játék sok gólos győzelem.

 

SC Hírös-ÉP - SK Slovan Bratislava 1 : 0

A DVTK elleni jobb gólkülönbségünk miatt az egy gólos előny már elegendő volt a tovább jutáshoz. Ezt a torna végére remek formába lendülő Szlovák csapat ellen kellett megszereznünk. Ellenfelünk a kezdeti gyengébb játéka után most kezdett bemelegedni. Egy szép passzból induló nagy helyzetünket kihasználtuk. Egy szoros mérkőzésen tudtunk nyerni egy nullra. Sajnos a második mindent eldöntő gólt nem sikerült megszereznünk a helyzeteink megvoltak hozzá.

 

Ezzel a győzelemmel csoportelsőkén a B csoport első helyezett csapata ellen készülhettünk a döntőre.

 

Döntő:

SC Hírös-ÉP – Győri ETO 2 : 2  (Büntetőkkel: 0 : 2)

Ellenfelünk jó játékot játszott már a csoportban is. Azonban a döntőben néhány perc után átvettük a kezdeményezést. A Győri csapat csak a kontrákban bízhatott. Szép góllal megszereztük a vezetést. Ellenfelünk nem igazán találta a meccs ritmusát. Fölényben játszottunk a második gól pedig megnyugtató előnynek tűnt. Folytattuk a támadásainkat a helyzetek sajnos kimaradtak. Ellenfelünk  néhány perc alatt kiegyenlített két védekezési hibánkat kihasználva. Ezután támadtunk tovább, azonban a győzelmet jelentő harmadik gólt nem sikerült megszereznünk, kimaradtak a helyzetek. Következtek a büntetők, sajnos nálunk mindkét büntetőt gyengén középre rúgtuk, ellenfelünk pedig a háromból kettőt értékesített. Így tizennyolc csapat közül a második helyet szereztük meg.

 

Rendkívül szépen játszott a csapat. Labdakihozatalokat bátran vállalták a gyerekek. Minden helyzetben volt egyéni megoldásuk, amiket nagy százalékban jól is alkalmaztak. Nagy iramban kombinatívan játszottak. Az önzetlenség nagy fegyvertény a jobb helyzetben lévő társat bátran megjátszották. 

 

A Csapat tagjai: Jelen Bence, Makádi Martin, Szabados Levente, Battancs Dávid, Hajnal Norbert, Rúzsa Marcell, Sallai Dániel, Krupa Zsolt, Kern Martin

 

Torna válogatottja: Sallai Dániel, Krupa Zsolt

 

Gratulálunk minden Játékosnak a nagyszerű játékhoz.

 

Edzők:   Pelikán István, Koós Károly

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!