U9 2012-es kétnapos UTE kupán játszottunk

A kétnapos tornára készültünk, de nem várt meglepetésekkel találkoztunk a szervezők hibái miatt. Ami az eredményünkön és a játékunkon is meglátszott. A tornára 5+1-es felállásra készültünk, minden előzetes tájékoztatás szerint. A torna előtti napon a honlapra frissen feltöltött  a versenykiírás, azonban 7+1-es felállást és keresztpályát írt az U9-es korosztálynak. A szervezőkkel konzultálva jelezték igen a 7+1 a jó kiírás. Így plusz játékost is hívni kellett és a megszokott felállás és pálya méret is változott. A tornára megérkezve az U9-es korosztály 5+1-ben játszott negyed pályára. A szervezővel egyeztetve jelezték, hogy szombaton 5+1 félpályán, majd vasárnap 7+1 és keresztpályán kell a gyerekeknek játszaniuk. Ezekkel a szervezésbeli problémákkal vágtunk neki a kétnapos tornának. A gyerekek azonban tisztesen helytálltak a változások ellenére is 14 csapatból egy nemzetközi tornán  4. helyen végeztünk, úgy hogy nem készültük a 7+1-es felállásra sem létszámban sem játékban.   

 

 

Szombati (5+1) mérkőzések A csoport:

 

SC Hirös-Ép – RKSK 2-0

Az első mérkőzésünket jól kezdtük, szépen és hatékonyan játszottunk, megérdemelten győztünk. A játékvezető egy szép gólunkat nem adta meg, ami a lyukas hálón haladt át a kapun.

 

SC Hirös-Ép – KÉSZ Labdarúgó Akadémia 1-1

A játékunkat megzavarta az ellenfél gyors gólja, amit egy labdavesztés után szerezett meg. Ezután csak a kivágott labdákban bíztak, hogy az egyedüli csatáruk gólt szerez a lecsorgó labdákból vagy a védőink hibájából. A mi csapatunk ezzel szemben próbált játszani ami az egyenlítéshez elég is volt. Sajnos az ellenfél játék tördelő stílusával nem bírtunk. Maradt a döntetlen, ami az ellenfél számára kedvező eredmény.    

 

SC Hirös-Ép – Grund 1986 FC  2-1

A játékban felülmúltuk a Grund csapatát. A pontatlan befejezések miatt nem győztünk nagyobb arányban. Az ellenfél még szépíteni is tudott egy szabadrúgásból. A győzelem azonban nem forgott veszélyben egy pillanatig sem.    

 

SC Hirös-Ép – Zagyvarékás 1-1

 A tornán legjobb, legváltozatosabb mérkőzést játszottuk a már jól ismert ellenféllel szemben. Az első részében a mérkőzésnek nagyon rosszul védekeztünk. Sok lehetőséget, hagytunk a támadóknak, amiből szerencsénkre csak egyet sikerült kihasználniuk, kapufát is eltalálták és a kapusunk is védett néhány lehetőséget. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék mert nem hagytunk teret az ellenfélnek. Nagyon formás támadásokat építettünk fel, ahol vagy az ellenfél kapusa vagy a kapufa mentette meg a góltól a Zagyvarékast. Egy megindulás után jól helyezett lövéssel egyenlítettünk ki. A szerencse nem volt velünk egy hetméterest is hibáztunk, így maradt az 1-1. A játék képe alapján igazságos a döntetlen, de bármelyik csapat nyerhetett volna.

 

A csoportban a második helyen végeztünk a Zagyvarékas mögött, az Arany ágon folytattuk a küzdelmeket a B csoport 1. helyezettjével DHSE Olasz FS és a C csoport 2. helyezettjével Vasas Kubala Akadémia ellen. A hármas csoportban az 1. helyezett a 1.-2. helyért, a 2. helyezett a 3.-4. helyért, a 3. helyezett a 5.-6. helyért játszhatott.

 

 

Vasárnapi(7+1) hármas csoport:

 

SC Hirös-Ép – DHSE Olasz FS 0-1

Ellenfelünk a rendező csapat segítségükre szervezték a 7+1-es felállást és pályaméretet. Amiben Ők már szerepeltek és gyakoroltak, még a többi csapat nem.  Ez a mi mérkőzésünkön is látszott. Ennek ellenére egyenrangú ellenfelek voltunk sajnos egy szerencsés góllal sikerült megszerezniük a vezetést. Mi nem tudtuk kihasználni lehetőségeinket. Egy döntetlen igazságosabb lett volna. Az új pályaérettel is meg kellett küzdenünk az ellenfél mellett.  

 

SC Hirös-Ép – Vasas Kubala Akadémia 2-1

 Ellenfelünknek nem hagytunk teret, letámadtunk és folyamatosan az Ő térfelükön tartottuk a labdát. Megérdemelten szereztük meg a vezetést, majd a második találatot is. A nagyobb gólkülönbség a helyzetek kihagyása miatt maradt el a kapufa is segítette az ellenfelet. A játék végén egy kontratámadásból szépített a Vasas, ezután le is fújta a mérkőzést a játékvezető. Sajnos a nagyarányú győzelem elmaradt, nagyobb volt a különbség a két csapat között.

 

A 7+1-es felállás és az új pályaméret egy kicsit fogta meg a srácokat. A küzdeni akarással kompenzálták a rutintalanságot. Sajnos a játékban a változás meg is látszott, hogy ezt a pályaméretet még nem gyakoroltuk, nincs megszokva. A csoportban a második helyén végeztünk, ezért a 3. helyért játszhattunk a jól játszó Szerb FK Rad csapat ellen. 

 

 

Hármadik helyért:

 

SC Hirös-Ép – FK Rad  1-2

Az utolsó mérkőzésünket jól kezdtük kézben tartva a mérkőzést a vezető gólt is megszereztük, azonban a fáradtság a gyerekeken kijött a gyerekeken. Egy védekezési hibát kihasznált az ellenfél, így tudott egyenlíteni. A mérkőzés végén, pedig egy újrarúgatott szabadrúgásból a győzelmet is megszerezte. A játékvezető ezután le is fújta a mérkőzést.  

 

 A csalódottság ellenére, a gyerekek szépen helyt álltak és egy erős tornán jól szerepeltek. A játékban helyezkedésekben, azonban sokat kell még fejlődnünk.  

 

Tornán a következő játékosok szerepeltek: Gazdag Vajk, Csúri Dájmond, Cseh Balázs, Kotroczó Péter, Jánosi Roland, Győrfi Enzó,  Budai Áron, Balasa Ádám, Rózsa Boldizsár, Csákó Patrik 

 

Gratulálunk a csapatoknak a jó szerepléshez!

 

Edző: Pelikán István

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!