U9 és U10 Alpen Cup Ausztriában szerepelt

Kecskeméti győzelem született az Ausztriában megrendezett Alpen Cup-on. Az U9-es csapatot vezető Pelikán István edző fiatal játékosai a döntőben 4-0-ra iskolázták le az ezüstérmeseket, a Kemenes György edző irányította kecskeméti U11-es csapat pedig a hatodik helyet szerezte meg a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben.

 

Az SC Hírös-ÉP az U9 és U11-es korosztályokban nevezett a nagy múltú nemzetközi gyermek labdarúgó tornára. A festői környezetben, Wolfsberg városában, magas színvonalon megrendezetett eseményen hét korcsoportból, összesen nyolc ország képviselte magát. A négynapos tornán a versenyszabályok szerint a gyerekek minél több mérkőzésen pályára léphettek, emiatt pedig tanulhattak is egymástól: más országok hasonló korosztályainak fiatal sportolói játékfelfogásait leshették el.

 

A kecskeméti U11-es csapat Kemenes György edző irányításával a hatodik helyet szerezte meg az erős mezőnyben. A tíz csapatból a házigazda mellett több lengyel csapattal is összemérhették tudásukat a gyerekek. Hátrány volt a számunkra, hogy a Hírös-ÉP játékosokat nagy részben az ellenfeleknél egy évvel fiatalabbak alkották. A nemzetközi ellenfelek elleni tapasztalatszerzés mellett a fiatal sportolók erősítése volt a cél: azt akarták elérni, hogy jövőre, a saját korosztályukban indulva, még sikeresebben szerepelhessenek.

 

Az U9-es csapatot Pelikán István edző vezette. Ebben a korcsoportban hat csapat lépett pályára: egy lengyel mellett, négy osztrákkal játszottak a magyar gyerekek. A csoportban nagyszerű teljesítményt nyújtva, minden mérkőzésen irányítva a játékot, magabiztosan szerezte meg az első helyet Kecskemét. Ezt követően a csoport második helyezettjével játszották a döntőt. A negyedik napon, a döntőben, a fáradság jelei látszottak a gyerekeken. Az egy gólos vezetést jó ideig nem sikerült növelniük, ezért sokáig szoros volt a mérkőzés. Az utolsó tíz percben azonban megtörtént a csoda: még három gólt szerzett a csapat, így kialakítva a pazar, 4-0-ás eredményt.

 

A tornagyőzelem és a 34:6-os gólarány mutatja, hogy ebben a mezőnyben nagyobb játékerőt képviseltünk az ellenfeleinknél. A játékvezetők és a szurkolók egyaránt dicsérték a kecskeméti csapatot, valamint külön-külön is a játékosokat, a teljesítményük, illetve játékstílusuk miatt. Megérdemelten hoztuk haza a kupát és öregbítettük egyesületünk, és Kecskemét város hírnevét.

 

Nem mellesleg pedig: a kecskeméti gyerekek örök élményekkel gazdagodtak. Nem csak olyanokkal, amelyeket a focipályán profitálhatnak, hanem olyanokkal is, amelyeket későbbi életük során kamatoztathatnak.

 

Az osztrák tornán részt vett kecskeméti játékosok:

U11: Ubornyák Csaba, Vincze Ádám, Dos Resi Texiera Edmilson, Rózsa Csongor, Bali Zsombor, Zsigár Szabolcs, Nagy Lorenzó, Kiss Krisztián, Szalai József, Vizi Dénes, Kiss Domonkos, Ungvári Hunor

 

U9: Herczeg Adrián, Cseh Balázs, Gulyás Nándor, Gulyás Tibor, Győrfi Enzó, Csúri Dájmond, Gazdag Vajk, Kotroczó Péter, Csákó Patrik, Jánosi Roland, Budai Áron, Rózsa Boldizsár, Ugocsai Kristóf

 

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez.

 

Edző: Pelikán István és Kemenes György

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!