U8 - XI.Kolláth Béla Emléktorna!

A hétvégén a 2006-s korosztály is részt vett a már hagyományosan XI.-k alkalommal megrendezett Kolláth Béla Emléktornán, Szolnokon.  Gönczöl Feri egyre több csapatot tud meginvitálni és ezért a torna minden évben rendkívül színvonalasra sikerül.

Ebben a korcsoportban 16 csapatot 4 csoportba sorsolták. A csoportból mindenki továbbjutott és utána egyenes kieséses rendszerben folytatódott a torna.

Mi a Békéscsabai UFC-vel, az Olasz Focisulival és a Rendőr TE-vel kerültünk szembe.

 

Első ellenfelünk a Békéscsaba. Nem volt könnyű meccs. Viharsarok mindig híres volt a jó utánpótlás neveléséről. Ráadásul, a terem rendkívűl poros volt és ez kellően  zavarta a csapatokat. Kevés akció jellemezte a mérkőzést. Egyéni próbálkozásból volt több. Ezekből mi kerültünk ki győztesen. Három gólt rúgtunk és csak kettőt kaptunk.

Sc. Hirös-Ép - Békéscsabai UFC 3:2

Gólszerzők: Battancs D, Ruzsa M, Sallai D.

 

Második ellenfelünk a debreceni Olasz FS.. Ismerjük őket, Szlovákiában jó kapcsolatot alakítottunk ki velük. Erős csapat, sok ügyes játékossal. Kiemelkedik közülük is egy fiú, aki rendszeresen gólkirály ezeken a tornákon. Reméljük, hogy sokra viszi még a sportpályán.

Elején megilletődötten kezdtünk. Több pontatlanság miatt veszélybe került a kapunk, szerencsére gólt nem kaptunk belőle. Később magunkra találtunk és a vezetést is megszereztük. Sőt, növelhettük volna az előnyünket de mi is rossz döntést hoztunk a kapujuk előtt. A meccs vége előtt nem sokkal kiegyenlített az ellenfelünk. A döntetlen igazságosnak mondható.

Sc. Hirös-Ép - HOFS Debrecen 1:1

Gólszerző: Sallai D.

 

A csoportban utolsó ellenfelünk a Rendőr TE volt. Ők egy picit gyengébb játékerőt képviseltek a mai napon. Végig mi domináltunk, több helyzetet dolgoztunk ki, de ezen a tornán nem voltunk élesek. Ezért nagyon nehezen születtek meg a győzelmet jelentő  gólok.

Sc. Hirös-Ép - Rendőr TE 2:0

Gólszerzők: Sallai D., Ruzsa M.

Ezzel a csoportban rosszabb gólaránnyal, a második helyen végeztünk.

 

Az egyeneskieséses szakaszban azonnal a Szolnoki MÁV várt ránk. Ismerjük őket, sokszor játszottunk már egymás ellen. A Kölyökligában is szorosan ott vannak mögöttünk.

Érthetetlen volt a srácok hozzáállása a játékhoz. Motiválatlanul, lélektelenül poroszkáltunk a pályán, de talán ami ennél is rosszabb volt, hogy nem is gondolkoztunk. Így teljesen jogosan vezetett ellenfelünk 3-1-re. Bosszantó, elkerülhető gólok után. Szerencsére, volt még bőven hátra a játékidőből. Sikerült a fiúknál  a vészcsengőt megszólaltatni és az utolsó három percben rúgott két gólunkkal kiegyenlítettük a hátrányunkat.

Büntető rúgások következtek. Gyakoroltuk a torna előtt és annyira jól rúgták a srácok, hogy nyugodt szívvel jelöltem ki a rúgókat. Ennek az ellenkezője következett be. Szinte, aki  odaállt az hagyta ki. Reményeinket, csak Jelen Bence és Battancs Dávid tartották életben. A kijelölt játékosok nem tudták eldönteni a továbbjutást. Folytatódott most már addig, amíg valaki nem hibázik. Itt is mentünk még egy kört, míg végül Visinka Valentin feltette az i-re a pontot. Sikeres büntetőjével a legjobb nyolc csapat közé rúgta a csapatot.

Sc. Hirös-Ép - Szolnoki MÁV 3:3 (2:1)

Gólszerzők: Battancs D (2), Sallai D, Fleig Á, Visinka V.

Volt nagy öröm. A sírból hoztuk vissza ezt a meccset. Talán ekkor hitték el a srácok, hogy vannak bennünk még tartalékok és ezen a tornán is lehetünk sikeresek.

 

Négy közé jutásért a Szentes várt ránk. Utaznunk kellett egy másik terembe és ott új szabályok is vártak ránk. Vonal helyett palánkra ment a játék.

Nagyon motiváltan kezdtük a játékot. Kihasználva a területet, végre elkezdtünk együttműködni. Így egy formás támadás végén vezetéshez jutottunk. Utána ahogy fogyott az erőnk egyre jobban kapkodtunk. Ellenfelünk nem igazán tudott kibontakozni. Mi viszont sürgettük az újabb gólt. Ez csak arra volt jó, hogy kimaradtak a helyzetek. Végül megérdemelten nyertünk egy góllal.

Sc. Hirös-Ép - Szentes 1:0

Gólszerző: Battancs D.

 

Négy közé jutottunk.

Ott a döntőbe jutásért az MTK-Mészöly FS.-val kerültünk szembe. Szintén jó ismerőseink, erős , jól képzett csapat.

A srácok erre a meccsre nagyon odatették magukat. Büszke voltam rájuk. Helyén volt az eszük és a szívük. Azért is volt fontos a fej használata, mert a szabályt kihasználva megtudtuk lepni őket, csak ehhez az kellett, hogy játékszituációban ez az eszünkbe jusson. Most sikerült és a 4:1 győzelem után a döntőbe kerültünk. Jó volt látni a srácokon az önfeledt örömöt és a fáradtságot is. Kiadtak magukból mindent. Fiúk,ugye megérte?!

Sc. Hirös-Ép - MTK-Mészöly FS. 4:1

Gólszerzők: Battancs D. (2), Fleig Á. (2)

 

 

A döntőre készülve kiderült, hogy a betegség és a fáradtság erősebb volt nálunk. Tisztes helytállást kértem a srácoktól. Az esélyesebb Olasz Focisuli tizenkettő fiúval érkezett, mi nyolccal. A csapat gerince végig játszotta a 6x20 percet. Nem volt lelkierőnk ezen túllépni. Sima vereség lett a vége. Mégis dicséretet érdemel a csapat. Ezen a tornán csak mi tudtunk a debreceni csapat ellen vezetni és döntetlent játszani velük.

Sc. Hirös-Ép - HOFS Debrecen 0:6

 

A torna első négy helyezett csapata: 1. HOFS Debrecen , 2. Sc. Hirös-Ép Kecskemét, 3.MTK-Mészöly FS, 4. Loki FS Debrecen

 

A torna legjobb kapusa Jelen Bence lett.

 

Szeretném nagyon megdicsérni a csapatomat és gratulálok minden játékosomnak a tornán nyújtott játékához. A jók között is volt kiemelkedő

egyéni teljesítmény.  Bence mellett Battancs Dávidot emelném ki. Alig pár hónapja jár az egyesületünkhöz és a legjobb csapatok ellen is eredményesen, bátran focizott. A büntető rúgásnál pedig életben tartotta a reményeket.

 

A csapat tagjai: Jelen Bence, Ruzsa Marcell, Sallai Dániel, Battancs Dávid, Fleig Áron, Visinka Valentin, Hajnal Norbert, Pintér Marcell.

Edző: Koós Károly

 

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!