U8 - VII. Szilády - KIE kupa Kiskunhalas

Évek óta szoros kapcsolatot ápol Egyesületünk a kiskunhalsai Szilády RFC-l. Így már szinte természetes, hogy a tornáikon gondolkodás nélkül részt veszünk több korcsoporttal is. A 2009-s korosztály is nevezett és mint utólag kiderült, jól tette.

A téli programokat előre elterveztem, így ezt a kupát azon gyerekek számára szerettem volna lehetőségként biztosítani, akik eddig tétmérkőzésen kevesebbet játszottak. Sőt arra is jó lehetőségnek kínálkozott. hogy a kapus mezőnyjátékát biztosítsa. De mint mindig, most is az élet volt a legnagyobb rendező és ezt a tervemet gyorsan dugába döntötte.

Történt ugyanis, hogy a nyolc kijelölt fiúból négy péntek délutánra betegség, sérülés miatt lemondta a szombati játékot. Nem volt mit tenni, egy gyors körtelefon azért, hogy legalább a minimális csapatlétszám meglegyen. Viszonylag gyorsan jött a segítség, így kettő taggal bővülve elindultunk Halasra.

Az elmúlt évekhez képest egy meglepően erős tornán találtuk magunkat, még akkor is, ha csak hat csapat vállalta a küzdelmeket. A két csoportból mi a B csoportba kerültünk, a rendező klub és a KLC-KTE SI oldalára.

Első mérkőzésünket a Szilády RFC ellen játszottuk. A mérkőzések egész hosszú játékidővel voltak megrendezve, így az egy csere lehetőségével komoly erőpróba volt már az első meccsünk is. Főleg azért, mert a hazai srácok nagyon ügyesen fociznak és ez idáig nem sok babér termett számunkra. Ezen a mérkőzésen is kijött még a különbség és az eredményt tekintve, akár borítékolni lehetett volna az ellenfél győzelmét, de mi nem adtuk ilyen könnyen magunkat. Remekül védekeztünk és egész komoly lehetőségeket alakítottunk ki az ellenfelünk kapuja előtt. Csak amikor az ellenfelünk erősebb játékerőt képvisel, akkor nem fér bele a helyzetek elpuskázása. Összességében a jó játék, most nem volt elegendő a győzelem bezsebeléséhez, de arra mindenképpen jó volt, hogy a srácok rájöjjenek, még többet kell melózni a sikerért.

Szilády RFC - SC. Hírös-Ép 3:0

 

Erre gyorsan volt is lehetőségünk, mert a KTE-KLC SI ellen folytattuk. Kettő hete, Székesfehérváron győzedelmeskedtünk ellenük, így reménykedtem benne, hogy most is sikerülhet a gyógyító győzelem. A mérkőzésen új pozícióban próbáltam ki Csorba Olivért és ez az apró változás remekül sült el. Rómeó bravúrjai, Olivér játékolvasása és mellette blokkolásai, Nándi gólerős játéka, út volt a sikerhez, de még a most debütáló Lázár-Becker Csaba is kiemelkedő teljesítményt nyújtott lelkes játékával.

SC. Hírös-Ép  - KLC-KTE SI 3:1

Gólszerző: Ónodi Nándor(3)

 

A 3:1-s győzelem azt jelentette, hogy a döntőbe jutásért játszhattunk az MTK ellen. Amióta átvettem a gyerekeket még nem volt mérkőzésünk ellenük, de azt tapasztaltam az elmúlt hónapokban, hogy ellenfelünk az ország egyik legügyesebb csapata jelenleg korosztályában.

A srácok is tisztában vannak ezzel, de megbeszéltük, hogy a fejlődésünket csak akkor tudjuk lemérni, ha megmérkőzünk ellenük. Az elmúlt hetek legjobb játékát produkálva, kellően megnehezítettük a dolgukat. A mérkőzés csak az utolsó pár percben dőlt el az MTK javára. Azt, amit láttam a csapattól, az viszont felettébb biztató a jövőre nézve.

MTK - SC. Hírös-Ép 3:0

 

A bronz meccs már a pályára lépés előtt eldőlt. A gyerekek szinte csere nélkül játszottak már több mint egy órája. Ráadásul tették ezt igazán magas színvonalon.

Nagy örömmel töltött el amit a gyerekek a műfüvön mutattak Mindenki maximálisan odatette magát és a szülők is példásan biztatták a csapatot. Így nem is lehet rosszul focizni.

Ez így volt a kis döntőben is. A szegedi DAFC csapata remekül játszott a nap folyamán. Ellenünk is domináltak és a fáradó csapatom ellen fölényes győzelmet arattak. Mégis azt mondom, remekül helyt álltak. Az, hogy Kis Csabi ezen a mérkőzésen ki tudott lépni a komfort zónájából és parádés játékot mutatott, vagy Polyák Andor aki négy- öt hónap után tud, több éve focizó gyerekek ellen kiszámíthatatlan, sikeres mozdulatsorokat végig vinni, számomra mindenképpen jelzés értékű, hogy sok tartalék és kiaknázatlan lehetőség van a srácokban. Remélem a fiúk ráéreztek a mai napon arra, hogy jó hozzáállással, a külső körülményeket kizárva, csak a játékra koncentrálva, a fáradságot is le lehet küzdeni és mellette még sikeresnek is lehet maradni.

DAFC - SC. Hírös-Ép 5:0

 

Összességében elmondhatom, hogy amilyen nehezen indult ez a torna, annál nagyobb élményt adott nekünk a gyerekek szereplése. Kicsi a bors elven indulva majdnem megtépáztuk a nagyok bajszát.

Az eredményhirdetésnél kellemes meglepetés érte a csapatot. A torna válogatottjába, mint legjobb kapusként, bekerült Erdős Rómeó is. Őszintén megvallva, ezen a napon nálam mindenki a torna válogatottjában játszott, de Rómeó is méltán nyerte el ezt a díjat, megdolgozott érte.

Várom a hasonlóan sikeres folytatást az elkövetkezendő időszakban is a csapattól. Mert ha valaki előtt ott lobog a cél, amit el szeretne érni, akkor azért mindent meg is tesz, ha igazán szeretné és tényleg csak kitartás kérdése minden!

A tornán a negyedik helyen végeztünk.

 

Végeredmény:

1. MTK 2. Szilády RFC 3. DAFC Szeged 4. SC. Hírös-Ép 5. KLC- KTE SI 6. UFC Kecskemét

A csapat: Erdős Rómeó, Csorba Olivér, Kis Csaba, Lázár Becker Csaba, Ónodi Nándor, Polyák Andor

Edzők: Koós Károly, Keresztes Zoltán

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!