U8 Torna győzelem Jászberényben!

A jászberényi torna meghívást örömmel vettük. Elsősorban azért, mert kiváló lehetőség volt arra, hogy a hosszúra nyúlt nyári szünet után elkezdjük a foci tanévet is. Fontos volt azért is, mert a korcsoport  váltás egyben játékszabály váltással is járt. Megnövekedett a játéktér, a csapatlétszám és a kapu méret is.

Az első bajnoki forduló előtt kiváló erő felmérőnek, tapasztalat szerzésnek bizonyult a II.Tehetség kupa.

A tornára nyolc csapat nevezett. Mi a Fradi visszalépése után kettő csapattal indultunk. Természetesen azzal a céllal, hogy a 2006-s srácok közül mindenki megfelelő időt játszva tapasztalja a változásokat.

Ezért a B csapatban, néhány 2006-os kisfiú mellett, olyan 2007-es születésű játékosok is szerepet kaptak, akiket szerettünk volna  megnézni az egy évvel idősebbek között, nagyobb pályán. 

A mérkőzéseket nem elemzném, hiszen első torna volt és kevés edzés volt a lábakban. Ráadásul egyszerre két felé nem tudtam figyelni. Ami feltünő és örömteli volt, hogy a srácok pillanatok alatt alkalmazkodtak az új szabályokhoz és a pályához.

A győztes csapat megmutatta, hogy a játék tudáson kívül mekkora szívük is van ehhez a sportághoz. Csere nélkül focizták végig a napot és a döntőben voltunk a legeredméyesebbek. Ez arról árulkodik, hogy a csapatot versenyző tipusú srácok alkotják! Akik a legfontosabb pillanatokban nagyot küzdöttek egymásért.


A győztes csapat:

Kiemelném Sallai Dani játékát, aki befocizta az egész pályát és méltán lett a torna legjobb játékosa.

Ruzsa Marci magabiztos, alkalmazkodó teljesítménye sokat jelentett a fiúknak.Természetesen a góllövést sem felejtette el.

Jelen Bence parádés kapus teljesítménye, nálam ő volt a torna legjobb kapusa. Bátor volt, jól helyezkedett, lábbal is megjátszható és időnként még látványosan vetődött is. Ez igaz még akkor is, ha jó csapat focizott előtte.

Szabados Levente végig focizta a nyarat, ez meg is látszik a teljesítményén. Kiválóan játszott és amíg el nem fáradt gólveszélyesen támadott.

Kárpáti Ákosban most sok benne maradt. Szertelen játékával sokszor nehéz helyzetbe hozta magát és a társait is. Edzéseket komolyabban kell venni, mert látványos a visszaesés részéről. Mi pedig tudjuk és várjuk is azt a teljesítmény tőle, mint a nyári szünet előtt.


A hatodik helyezett  csapat:


Makádi Martin első tornáján kiváló teljesítményt nyújtott. Kapusként debütált és védéseivel kiemelkedett a csapatból.

Dömötör Zsolti ha levetkőzné a verseny által megélt feszültségét még a nagyobbak között is megállná  a helyét.

Gyenes Róbert lelkesen vetette bele magát a mérkőzésekbe.  A korkülönbséget ellensúlyozni nem tudta.

Fleig Áron még sokszor nyaralni van. Szinte kezett foghatna a Kárpáti Ákossal. Ő benne is sokkal több van, csak az edzéseket nem lehet elmismákolni, mert a mérkőzéseken vissza köszön.

Hajnal Norbert mezőnyjátékosként a legjobb teljesítményt nyújtotta a csapatból. Ő is sok időt töltött a pályán nyáron és ez érezhető volt a játékán. Bátran vállalkozott  és góljaival segítette csapattársait.

Visinka Valentin is betársult a nyaraló fiúkhoz. Még nem hangolódótt rá az új évre, az új feladatokra. Reméljük visszatalál a helyes útra, mert a csapattársai számítanak rá!


 

A csoport:

Sc.Hirös-Ép A, UTE, BVSC, UFC Kecskemét

B csoport:

Sc. Hirös-Ép B, JFC, J. Tehetség SE, Gyál

 

Csoport mérkőzések:

Sc. Hirös-Ép A- UTE 0:0

Sc. Hirös-Ép B- Gyál 2:0

Sc. Hirös-Ép A- BVSC 3:1

Sc. Hirös-Ép B-  JFC 0:5

Sc. Hirös-Ép A- UFC 7:0

Sc. Hirös-Ép B- J. Tehetség SE 0:3

 

A csoport mérkőzések után egyik csapatunk első helyezettként az elődöntőre hangolódott.

A másik cspatunk az alsóági döntőbe szeretett volna bekerülni.

Sc. Hirös-Ép A- JFC. 3-1

Sc. Hirös-Ép B- UFC 2:0

Mind a kettő csapatunk a döntőbe jutott.

Az egyik ellenfele a felsőágon az UTE, míg  a másiknak az alsóági döntőben a BVSC jutott.

Az alsóági döntőben győzött a BVSC, a felsőágiban viszont mi az UTE ellen!

Sc. Hirös-Ép B - BVSC 2:4

Sc. Hirös-ÉP A - UTE   4:0

Így lépésről lépésre haladva és egyre jobb játékot játszva megérdemelt volt a siker. A másik csapatunknak sem sok hiányzott a bravúrhoz.

 

Végeredmény:

1. Sc. Hirös-ÉP A,  2. UTE, 3. JFC, 4. JSE, 5. BVSC , 6. Sc. Hirös-Ép B, 7. Gyál, 8. UFC

Különdíj:

Sallai Dániel - Legjobb mezőnyjátékos

 

Csapatok tagjai:

Ruzsa Marcell, Jelen Bence, Sallai Dániel, Kárpáti Ákos, Szabados Levente, Fleig Áron, Hajnal Norbert, Visinka Valentin, Dömötör Zsolt, Gyenes Róbert, Makádi Martin

Edző: Koós Károly,Pelikán István, Gyenes Tamás

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!