U8 - Főnix Kupa Székesfehérvár

Főnix Kupa Székesfehérvár!

Az elmúlt hónapok mérkőzései után, Kölyökliga, Bozsik program, egy igazi kupára indultunk vasárnap reggel. A sorsolás böngészése után megállapítottam, hogy megérte benevezni, mert jó képességű csapatokkal játszhattunk. Több olyan klubbot sorsoltak mellénk, akik remek utánpótlás bázissal, nagy tradíciókkal rendelkeznek.

A mérkőzésekről csak címszavakban adnék értékelést, mert most más számított. Sokkal fontosabb volt az, hogy mennyire tudunk felnőni a feladathoz, mennyire vagyunk jó versenyző típusú gyerekek, mennyire inspirál bennünket a tét.

A kupára tizennégy klub adta le a nevezést. Mi a B csoportba kerültünk. A tornát Komárom csapata ellen kezdtünk. Bátortalanságnak, megilletődöttségnek nyoma sem volt. A fiúk gyorsan alkalmazkodtak a körülményekhez és biztató játékkal, remek alapot teremtettek a folytatáshoz.

 

Sc. Hirös-Ép- Komárom FC. 4:0

Gólszerzők: Makai Bendegúz (2), Csorba Olivér, Kis Csaba

 

A Videoton következett. Az első meccsüket láttuk és nagyon meggyőzőnek tűntek. A mérkőzésen már tapasztaltuk is, hogy valóban azok voltak.

Ám a kezdeti megilletődöttség után felvettük a kesztyűt és a srácok átestek a holtponton is. A saját bőrükön érezhették, hogy a foci egy férfias játék, a testedet készíteni kell a küzdelemre, és ha nem vagy határozott az ellenfél túl jár az eszeden. Az ellenszert megtaláltuk. Bátrabbá vált játékunk, több párharcot vívtunk és több labdát szereztünk. A szépítés igaz nem sikerült, de a kettő gólos vereség tisztes helytállást mutat a végső győztes ellen.

 

Sc. Hirös-Ép- Videoton FC. 0:2

A harmadik ellenfelünk a Mészöly FS. csapata volt. Szerettünk volna győzni, ennek érdekében sok gólhelyzetet teremtettünk, a srácok igyekeztek, jól feltalálták magukat, de a siker elmaradt. A gólzónában már nem sikerült jó döntéseket hoznunk és így lövéseinket nem sikerült gólokra váltani.

Aztán ahogy lenni szokott, egy ellentámadásból az ellenfelünk betalált a hálónkba. A döntetlennek most nem igazán tudtunk örülni. Úgy gondolom, ha a felismerjük, hogy ezt a játékot gólra játsszák, és kevesebb lehetőség is elég hozzá, akkor belefér az egy kapott gól.

 

Sc. Hirös-Ép- Mészöly FS. 1:1

Gólszerző: Makai Bendegúz

Következett a Gödöllő, stílusos, jó kis csapat. Rendkívül sportszerű klub, nehéz ellenfél. Én úgy gondolom az 1:1-s végeredmény most tényleg jogos volt. Egyik csapat sem tudott a másik felé kerekedni. Persze voltak olyan periódusok, hogy mind a két oldal javára eldőlhetett volna a meccs, de ez most elmaradt. Többször kellett volna, hogy a mi akaratunk érvényesüljön.

 

Sc. Hirös-Ép- Gödöllő SK. 1:1

Gólszerző: Makai Bendegúz

Az már a Gödöllő ellen is látható volt, hogy a mérkőzések intenzitása, az állandó figyelem, a sok helyezkedő futás, a megnövekedett játéktér egyre jobban hatással van a fizikai teljesítményünkre. Így a Rába ETO elleni mérkőzésünk volt az, ahol a győzelem esélyét a legkevésbé éreztem. A helytállás megint remek volt, kitettek a srácok magukért, de ennél több most nem volt bennünk. Mind a kapu előtt, mind védekezésben határozottabbnak kellett volna lenniük.

 

Sc. Hirös-Ép- Rába ETO 0:3

 

Utolsó csoport mérkőzésünk sem ígérkezett könnyűnek. A Pécsi MSC-t nem kell bemutatni senkinek. Nekünk sem. A fiúk szerették volna szépen zárni a csoportot. Még akkor is, ha már a hőn áhított éremre elszálltak az esélyek. Ellenfelünk jól képzett, agilis gyerekekből állt. Az elején nem is ízlett ez nekünk, gyorsan kettő gólos hátrányba kerültünk. Utána viszont varázsütésre átestünk a sokadik holtpontunkon és egyre több veszélyt jelentettünk ellenfelünk kapujára. Az egyenlítés nem sikerült, de a végletekig izgalmas volt a mérkőzés. A fiúk elhitték és végül majdnem bebizonyították, hogy nincs lehetetlen, csak fejben kell rendben lennünk. Mind akaratban, mind küzdőszellemben, mind győzni akarásban felnőttünk ellenfelünkhöz.

 

Sc. Hirös-Ép - Pécsi MSC 1:2

Gólszerző: Makai Bendegúz

 

A csoportban az ötödik helyen végeztünk, ez azt jelentette, hogy a 9-10 helyért még játszanunk kellett. A sors úgy hozta, hogy a KLC-KTE SI csapatával kellett megmérkőznünk, azaz kecskeméti rangadó következett.

A srácok tartottak az ellenfelünktől, mert a nyári első edzőmérkőzésünkről sok szép élmény nem fűzött hozzájuk. Azóta eltelt három hónap és én is kíváncsian vártam mire leszünk képesek. Nos, nagyon büszke voltam a fiúkra. A nap folyamán végig, de leginkább az utolsó meccs minden pillanatában azt éreztem, hogy csak mi győzhetünk, mert a fiúk annyit, de annyit tettek a győzelemért. A srácok nagy energiákat mozgósítottak, stabilan védekeztek, kisegítették egymást és a gólszerzésre is maradt erő. Az a gól most győzelmet ért és azt gondolom, hogy ezzel méltó képen búcsúztunk a tornától.

A torna kiválóan megmutatta, hogy a korosztály haladóbb fele merre tart. Szerintem nem rossz a megkezdett út. Remélem a folytatás is hasonló lesz és megfelelő ütemben fejlődnek a srácok tovább. Jó ilyen iramú és küzdelmes mérkőzéseket játszani, mert ezeken a meccseken tudunk fejlődni és játékunkon csiszolni.

 

Sc. Hirös-Ép – KLC- KTE SI 1:0

Gólszerző: Kis Csaba

 

A több jó egyéni teljesítmény mellett, már csapatként is egyre összeszokottabbak vagyunk. Többször keressük a társunkat passzokkal, segítjük egymást a védekezésben. Csak így tovább srácok!

 

A csapat tagjai:

Erdős Rómeó, Csordás Zoltán, Csorba Olivér, Kis Csaba, Makai Bendegúz, Kaldenecker Ármin, Kristófik Dániel, Polyák Csaba

Edzők: Koós Károly, Keresztes Zoltán

Végeredmény:

1. Videoton FC 2. MTK 3. Pécsi MSC 4. Nagykanizsa 5. Gödöllő SK 6. Dunakanyar Vác 7. Rába ETO 8. Főnix FC 9. Sc. Hírös-Ép, 10. KLC-KTE SI

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!