U8 - Főnix-Gold Székesfehérvár

A 2007-es korosztályt is neveztük a Székesfehérvári tornára. Most 14 csapat adta le nevezését. Kettő hétcsapatos csoportba osztották a szervezők az egyesületeket. Nagyon izgalmasnak ígérkezett a beosztás szerint a csoportunk, mert csak az első kettő csapat juthatott a négy közé. A mérkőzések kiegyensúlyozottak voltak, nem volt nagy különbség az egyesületek között. A továbbjutás végsőkig nyílt volt.  

 

Csoportmérkőzések:

 

SC Hírös-ÉP – Gödöllő 2 : 2

Nagy lendülettel kezdtük a tornát. Sok-sok helyzetet kialakítva próbáltuk megszerezni a vezetést. Azonban az elő helyzetek kimaradtak. A mérkőzés közepénél sikerült gólokat szereznünk. Ezzel úgy tűnt, hogy az addig gyengébben játszó ellenféllel szemben sikerül megszereznünk a győzelmet. A mérkőzés nagy részében beszorítottuk a Gödöllői gyerekeket a saját kapjuk el. Azonban ellenfelünk az utolsó percekre feltámadt. Két védekezési hibánkat kihasználta és kiegyenlített. Kicsit azt hitük, hogy ez a meccs már biztos megvan. Ezután már nem maradt idő az egyenlítésre. 

 

 

SC Hírös-ÉP – Győri ETO 0 : 1

Folytattuk játékunkat, birtokoltuk a labdát. Próbáltunk helyzeteket kialakítani, amivel megint rosszul gazdálkodtunk. Pontatlanok voltunk, kapkodtunk a befejezéseknél vagy túl körülményesek voltunk. A Győri srácoknak alig akadt helyzete, csak kontrából tudtak támadást építeni. A meccs vége felé egy védekezési hibát kihasználva, egy pontos lövéssel megszerezték a vezetést. Ezt nem sikerült a hátralévő pecekben még kiegyenlíteni sem.

Ekkor úgy tűnt búcsúzhatunk a továbbjutás reményétől. Egy esélyünk maradt, a többi ellenfelünk is veszít még pontokat és mi pedig megnyerjük az összes meccsünket. Komoly feladatnak elé néztünk. 

 

 

SC Hírös-ÉP – Mészöly Focisuli 3 : 0

Az első győzelmet megszereztük. Azonban a három gólon kívül rengeteg helyzetünk volt. Az elején megint kimaradtak a helyzetek.

 

 

SC Hírös-ÉP - PMFC 3 : 0

Csak a győzelem jelenthetett továbbjutási esélyt. Ezért ez a meccs is fontos volt számunkra. A gyerekek jól állták a kihívást, remek gólra törő játék jellemezte a csapatot. Szép győzelem lett a vége.

 

 

SC Hírös-ÉP – SK Slovan Bratislava 3 : 0

A  Szlovák csapatban mindenki szerepelt folyamatosan, sőt még a kapusukat is cserélgették. Így történt, hogy az egyik legjobb játékosuk pont védett az ellenünk lévő meccsen. Ezt mi ki is használtuk, támadólag fellépve sok helyzettel tarkított mérkőzésen. Ismét magabiztos győzelmet arattunk.

 

 

SC Hírös-ÉP – Bene F. Akadémia 2 : 0

Csoportunk egyik legjobb ellenfelével játszottunk. A tét a továbbjutás volt. Vereség esetén búcsúztunk volna. Győzelem esetén viszont csoportelsők vagyunk, döntetlen esetén négy 11 pontos csapat lett volna a csoportban. Ez is mutatja, hogy mennyire kiegyensúlyozott volt a beosztás. Szuper játékot mutattak a gyerekek. Egy nem ilyennek várt, könnyebb mérkőzés lett. Mindenki remekül játszott. 

 

 

Elődöntő :

SC Hírös-ÉP – ASI Dinamo Star 1 : 1 (Büntetőkkel: 0 : 2)

Ott folytattuk a játékot ahol az előző mérkőzést abba hagytuk. Ellenfelünket letámadva, próbáltunk mihamarabb labdát szerezni. Nagy iramban játszottunk, talán ennek a számlájára írható, hogy a befejezéseket is azonnal erőltettük. Így pontatlanná voltunk, ez pedig a mérkőzésen rengeteg kihagyott helyzet mellett legalább öt kapufát és csak egy gólt eredményezett. Ellenfelünk pedig egy szép támadás végén, néhány helyzetének egyikét gólra váltotta. Ezzel a döntetlennel következhettek a büntetők. Ez sajnos nagyon rosszul sikerült. Két közepre rúgott büntetőt az ellenfél kapusa hárította, az ASI-s gyerekek pedig belőtték a sajátjukat. Ezzel a bronz éremért játszhattunk.

 

Bronz meccs:

SC Hírös-ÉP -  Győri ETO 1 : 0

A csapaton látszott már a fáradság. Azonban most is ellenfelünk fölé tudtunk nőni és uraltuk a mérkőzést. A mi akaratunk érvényesült. Most kevesebb helyzetet alakítottunki egyet ebből gólra váltottunk. Ellenfelünknek nem marad ereje az egyenlítésre. Ezzel a győzelemmel megszereztük a harmadik helyet.

 

 

A tornán a csapat játékát többen edzők, szurkolók dicsérték. Ezen a tornán, ha csak egy kicsit jobban figyelünk a helyzeteink befejezésére. Akkor szebben is alakulhatott volna a vége. Azonban semmi ok a bánatra. Erre az önzetlen, nagy iramú, kreatív, bátor játékra később is lehet építeni. Remek teljesítmény volt, mindenkitől! 

 

 

A Csapat tagjai: Lehotai Ákos, Dömötör Zsolt, Nagy Dániel, Gyenes Róbert, Gajdos Márk, Szűcs Szilárd, Fleigh Áron, Czumbil Mihály, Diószegi Kristóf

 

Torna válogatottja: Fleigh Áron

 

Gratulálunk minden játékosnak, szép teljesítmény!

 

Edzők:  Pelikán István, Koós Károly

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!