U8-9-10- Adidas 4 Sport Cup!

Az SC. Hirös-Ép fiatal labdarúgói három korosztállyal utaztak január utolsó hétvégéjén Szlovákiába, Eperjesre. Itt egy igen rangos tornán, az Adidas 4 Sports Cup-on vettek részt, ahol 8 ország, 119 utánpótlás csapata mérte össze tudását, hat korosztályban.

Az Egyesület csapatai már harmadik éve járnak erre a tornára, de eddig a bronznál még nem csilloghatott fényesebb érem a nyakukban.

Az U8 korosztályban 15 csapat között indultak. A sors és a lebonyolítás fura fintora, hogy csoport másodikként, a hét nyert és egy vesztett mérkőzés ellenére is csak a 6. helyen tudtak végezni. Ám ez a helyezés mit sem von le érdemükből, hisz első ilyen nagy megmérettetésük volt ez a mostani. A csapatot Kurucsai Milán és Gyenes Tamás dirigálta.

Az U9 és U10 korosztály viszont történelmet írt Egyesületük krónikájába. Végig szépen meneteltek.

 

A fiatalabbak az elődöntőben épp egy magyar csapat ellen győzedelmeskedtek. A Vác ellen nagy csatát vívtak, melyet végül a büntetők rúgása során maguk javára fordítottak. Következhetett a döntő. Itt a Radomsko focista palántáit utasították maguk mögé a hosszabbításban 2:1-re, mely azt jelentette számukra, hogy a dobogó legmagasabb fokára állhattak.

 U9: Kapusok: Zoboki Krisztián, Lehotai Ákos Mezőnyjájékosok: Gyenes Róbert, Czumbil Mihály, Diószegi Kristóf, Dömötör Zsolt, Szűcs Szilárd, Fleig Áron, Seres Richárd Edzők:Pelikán István, Koós Károly

 

 Az idősebbek már harmadszor indultak el a tornán, így rutinosan vették az eléjük kerülő akadályokat. Veretlenül, korukat meghazudtoló, érett játékkal jutottak el a döntőig. Ott szó szerint kiütéssel győzedelmeskedtek a lengyel Nowy Sacz akadémistái ellen 5:0-ra, esélyt sem hagyva ellenfelüknek, hogy ők térhessenek haza a vándorserleggel.

U10: Kapus: Makádi Martin Mezőnyjátékosok:Sallai Dániel, Krupa Zsolt, Szabados Levente, Rúzsa Marcell, Kárpáti Ákos, Hajnal Norbert, Visinka Valentin, Kern Martin, Szabó Bence Edzők: Koós Károly, Pelikán István.

 

Mindkettő korosztály bezsebelhetett különdíjakat is. Míg U9-ben Fleig Áron gólkirályként kerülhetett a torna csapatába, addig U10-ben Sallai Dániel a torna legjobb játékosaként tehette ezt meg. Itt a legjobbak csapatába bekerült még Krupa Zsolt is.

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!