U7 - XII Kolláth Béla Emléktorna

A Szandaszőlösi tornasorozat utolsó előtti állomása a 2008-as korosztály küzdelme volt. Már korábban jeleztük Gönczöl Feri barátunknak, hogy két csapattal szeretnénk nevezni a tornára. Ezúton szeretnénk gratulálni Neki, hogy több száz gyereknek megszervezte a tornát hétről hétre! Reméljük még sok ilyen tornán tudunk részt venni.

 

A két csapatot azért tartottuk fontosnak, mert sok ügyes fiú van ebben a korosztályban is. A 3 : 3 elleni játék miatt két csoportban mindenkinek sok játéklehetőséget kaphatott. Sajnos betegség és egyéb okok miatt kicsit megfogyatkozott a létszám a torna napjára. Így egyik csapat négy, a másik három játékossal vette fel a versenyt.

 

A piros csapatot, három kis harcos alkotta. Ebben a korban már ha lehet ilyet mondani komolyabb tapasztalattal rendelkeznek, több tornán szerepeltek. A jelenlegi tudtásuk és szorgalmuk alapján kiérdemelték, hogy a 2007-es csapattal készüljenek a téli időszakban. Ez azt eredményezi, hogy egy kicsit előrébb járnak a képzésben mint a kortársaik. Ez főleg az együttműködésben és összjátékban jelentkezett. Egész nap rendkívül szépen játszott a csapat. Nagy volt a koncentráció és a remek megoldásokkal rukkoltak elő a gyerekek. Amit nem csak a szülők, de a szurkolók és a szervezők is megjegyeztek és dícsértek.

A csoportban megállíthatatlanok voltunk. Nem kaptunk gólt és minden csapatot magabiztosan fektettünk két vállra. Sajnos egy mérkőzésen a Szolnok ellen csökkent a koncentrációnk ekkor már a döntőbe jutásért játszottunk, a négy kapott gólra csak hárommal tudtunk válaszolni. Így az aranyéremről szőtt álmok szerte foszlottak. A másik ágon is meglepetés született, az MTK is elbotlott a döntő kapujában.

Így Velük kellett megvívnunk a dobogó harmadik fokáért. Érződött a győzni akarás, szerettek volna érmet a gyerekek. Itt újra megmutatta a három kis muskétás, hogy az egész napos játékuk alapján miért érdemelték ki az egész csarnok elismerését . A múltbeli vereségek után most visszavágtak az MTK-nak, esélyt sem adtak az ellenfélnek. Remekül védekeztek segítették egymást, lezárták a kapuhoz vezető utat és kombinatív illetve egyéni játékukat is megmutatták.

Remek már-már korosztály sajátosságait meghaladó játékkal vitte a szívük a srácokat hat meccsen csere nélkül.

 

Gajdos Márk: hátul mint egy fal, amikor védekezett, labdaszerzések után pedig elől megmutathatta kreativitását is.

Nagy Ákos: a kis srác, akit ma senki nem tudott átjátszani és ördöngös cseleivel minden védőt becsapott, amikor kellett önzetlenül játszott.

Hajnal Viktor: védekezésben néha figyelmetlen volt, ezt kompenzálta a kapu előtt. Ez bizonyítja, hogy a torna gólkirályi címét is elnyerte.

 

 

A kék csapat a kilencedik helyen zárta a tornát. Nem kell szégyenkeznie a srácoknak. A kezdeti drukk és félénk játék után, amikor összeállt a csapat, fegyelmezetten játszottak. Ahogy kezdtek felszabadulni  azonnal eredményesebben is szerepeltek. Itt látszódott, hogy kell még  sok edzés és mérkőzés, hogy ezt a felszabadult bátor játékot és teljesítményt tudják hozni több meccsen keresztül is. Ebben az erős mezőnyben nem volt könnyű dolguk. Van még időtök és megvan a tehetségetek felzárkózni a rutinosabb srácokhoz csak a Ti szorgalmatokon és elszántságotokon múlik.

Kiemelendő az utolsó csoportmérkőzés az MTK elleni siker, itt pontot raboltak a gyerekek a rutinosabb ellenféltől. Az utolsó meccsen pedig magabiztos győzelmet arattak a helyosztón. Ezzel a sikerrel zárták a napot. 

 

Keresztes Zoltán: az edzésekhez képest félénkebben játszott. Kevesebbszer mert cselezni, labdát vezetni, vállalkozni. Amikor átesett a holtponton egyből gólokkal segíttette csapatát. Jó megoldásokkal kezdeményezően játszott, erre reméljük a következő tornán nem kell ennyit várni.

Mettler Ádám: futómennyiség és fizikális erőt tekintve bárkivel felveszi a versenyt. Sok gyakorlással a lövéseket, cselezést, labda vezetést, szerelésést kell még finomítani.   

Szabó Roland: Ő is a "rutinosabb" játékosok közé tartozik a korosztályban. Ezt most is megmutatta, előre játékban bátran mert kezdeményezni, a kapu előtt is feltalálta magát. A védekezésben, helyezkedésben egyénileg és csapat szinten is fejlődni kell.  

Fegyvári Kristóf: látszott rajta, hogy kevesebb tornán szerepelt, azonban az edzéseken egyre ügyesebb dolgokat mutat. Ezt ma az utolsó mérkőzéseken mutatta csak meg. A játék közben fegyelmezettebbnek kell majd lennie.

 

Szuper nap volt, amit a szervezők még egy pizzával is feldobtak, amit a gyerekek örömmel fogyasztottak.

 

Sokat tanultak a gyerekek ezen a tornán is. 

 

Tornán résztvevő játékosok:

Piros csapat: Gajdos Márk, Hajnal Viktor, Nagy Ákos

Kék csapat: Szabó Roland, Fegyvári Kristóf, Keresztes Zoltán, Mettler Ádám

 

Különdíj: Hajnal Viktor - Gólkirály

 

Edzők:

Koós Károly, Pelikán István

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!