U7 Torna győzelem Jászberényben!

A jászberényi torna meghívást örömmel vettük. Ennek több oka is volt. Az első, hogy az ősszel megnyertük, így kupa győztesként tértünk vissza. A másik ok, hogy a Ferencváros is megtisztelte részvételével a tornát. Ezért a gyerekek testközelből érezhették, milyen egy nagymúltú klub ellen játszani. Megtapasztalni és átélni azt az érzést amit csak a Fradi tud már ilyen kis korban elültetni a gyerekekben. Aki ott volt az érti, hogy miről beszélek.

A kupára 12 csapat nevezett. Minden csoportba jutott a Fradiból.  A többi klub Jászberény térségéből került ki.

Mi az úgynevezett(rendezők által) halál csoportba kerültünk.

Első meccsünket a FTC 1-s csapatával játszottuk. Valóban a legügyesebb gyerekek lettek ide nevezve. Úgy gondolom, hogy végig mezőnyfölényben játszva, megérdemelt 4-1-s győzelmmel nyitottuk a napot. Jó volt látni, hogy fizikálisan és technikailag is előttük járunk.

Edzőként is felejthetetlen élmény volt ez a győzelem,mert idáig még egyik korosztályommal sem győztem az FTC ellen.

A második ellenfelünk az Eger Plútó volt. Régóta ismerem a klubbot és rendszerint jó csapataik vannak. Rossz volt, hogy pihenés nélkül kellett pályára lépnünk, de a fiúkat ez nem zavarta. Meglepő, erőtől duzzadó játékkal pillanatok alatt 6 gólos vezetéshez jutottunk. A vége 7:3 lett a javunkra.

Az utolsó ellenfelünk a Jászberény SE volt. Ők kétszer kikaptak és e miatt kevés esélyük maradt a továbbjutásra.

Elég álmosan kezdtük a játékot. Ezt ki is használta az ellenfelünk. Megszerezték a vezetést és kellően be is lelkesedtek. A fiúk átvészelték ezeket a pillanatokat és a sorokat rendezve fordítottunk az eredményen. 4:2-s győzelem egyben azt jelentette, hogy 9 ponttal megnyertük a halál csoportot.

A legjobb 8 között ismét a Fradi várt ránk. Igaz, hogy ők a kettes számot viselték. A mi srácainkat nem nagyon érdekelte, hogy milyen név alatt futnak. 14 rúgott gólig meg sem álltak. A lelkes Fradi tábor döbbenten nézte ezt a fergeteges győzelmet.

Ezzel a legjobb négy csapat közzé jutottunk. Mellettünk még bekerült az Eger, az FTC1 és meglepetésre a Gyál csapata is.

A döntőbe jutásért újra az Eger ellen játszottunk. Nehezen lendültünk bele a meccsbe, mert az eső megzavarta a srácokat. A vizes fű és a labda sok technikai hibát eredményezet. Szerencsére a problémákat orvosoltuk és Sallai Dani vezérletével győztünk 6:1-re.

Döntőbe jutás után kíváncsian vártuk leendő ellenfelünket. Meglepetés született, mert egy szenzációs meccsen a Gyál 6:5-re legyőzte a Fradit.

Így a döntőbe a számunkra eddig ismeretlen Gyál ellen léptünk pályára. Előzetesen úgy láttam, hogy az ellenfelünk teljesen elfáradt és bíztam abban, hogy a mi akaratunk fog érvényesülni.

Ez tökéletesen be is jött. Az első öt percben csak azért nem szereztünk gólt, mert a fiúk izgultak és kimaradtak a tökéletes zicccerek is. Utána beindult a henger és pazar játékkal, remek egyéni megoldásokkal 5:0-ra diadalmaskodtunk.

Ezzel kupa győztesek lettünk!

A torna gólkirálya Sallai Dani lett. Mellette Kárpáti Ákos vehetett át tárgyi jutalmat. Dani gólerősen játszott, Ákos védekezésben és támadás építésben jeleskedett.  Ők ketten átlag feletti teljesítménnyt nyújtottak. Jelen Bence és Rúzsa Marci csak hajszállal maradtak mögöttük. Bence fájós lábbal küzdötte végig a napot. Játékán ez nem volt érezhető, sok gólja mellett a harcos küdőszellemét néhány fiú átvehetné. Ruzsa Marci gólpasszai mentek élményszámba. Az ő teljesítményéből az egyéni megoldások felvállalását  hiányoltam..

Pintér Marci és Fleig Áron közül Marci nem volt elemében. Mivel nem sikerültek a megoldásai a kedvét is elveszítette. Szerencsére a döntőre magára talált és ott megcsillantotta a tudását.

Áron egy évvel fiatalabbként is kiemelkedett időnként. Az ő játéka még hullámzik, de ha nála van a labda akkor valami sikeres megoldás mindig benne van.

 A torna első négy helyezett csapata:

1, Sc. Hirös-Ép 2, Gyál, 3. FTC 4, Eger Plútó

Csapat tagjai: Ruzsa Marcell, Pintér Marcell, Jelen Bence, Sallai Dániel, Fleig Áron, Kárpáti Ákos.

Edző: Koós, Károly

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!