U7 - Szilády RFC CUP

Szilády RFC Cup 2008-s korosztály

 

 

Január végén Kiskunhalasra kaptunk meghívást. Ezen a tornán azoknak a srácoknak szerettünk volna lehetőséget adni a játékra, akik különféle okok miatt eddig nem, vagy csak kevesebbet vettek részt tornákon.

 

Ebből adódóan a gyermekekre a visszafogottság, megilletődöttség volt a jellemző. Ezt ólomsúlyként cipelték magukkal az első pár mérkőzés folyamán. Kevés volt a helyezkedés, nehezen kerültünk a labda irányába, így ellenfeleink könnyű gólokat rúghattak.

 

Nem találtuk a helyünket, már-már úgy tűnt, hogy a számunkra kijelölt 20x30 m-es műfű legyőzött minket. Ezek után az eredmény aznap másodlagossá vált. Azokat a gátakat szerettük volna felszabadítani bennük, amelyek megakadályozták az önfeledt játékukat. Ez sikerült is. Megértették, hogy a játékot a pályán nem szemléljük, hanem éljük. És mindenkinek kell élnie, mert ők egy csapat és csak közösen erővel menetelhetnek a cél felé. A nap második felére elkezdték bontogatni szárnyaikat. Több olyan meccset játszottunk, ahol már mind védekezésben, mind támadásban a labda irányába tudtunk helyezkedni és egyénileg is sikeresebben avatkoztunk a játékba.

Végül 8 csapat közül az 5. helyet szereztük meg. Ez a helyezés reális, megérdemelt.

Aznap a fiúk saját bőrükön tapasztalták meg, hogy mi a különbség az edzés játék és az

„igazi „ mérkőzés között.

 

 

Csapat tagjai:

Gajdos Márk- torna válogatottja lett, Szabó Roland, Fegyvári Kristóf, Mettler Ádám, Kiss László

 

Edzők: Koós Károly, Pelikán István

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!