U7 Mikulás kupa Törökszentmiklós

Törökszentmiklóson rendezték meg a nyolc csapatos Mikulás tornát.  Az U7-s csapat örömmel tett eleget a meghívásnak és a srácok izgalommal várták az utazást.

A résztvevőket kettő csoportba osztották. A mi csoportunkba a Cegléd, Jászberény és a Szentes csapatai kerültek.

Első meccsünkön Cegléd volt az ellenfél. Nem ismertük őket, nem játszottunk még velük. A lebonyolítás is szokatlan volt, mert 4:4 elleni játék nyár óta nem volt megengedett ennél a korosztálynál.

Természetesen nem rossz ez a játék, csak most a Bozsik program miatt lett átalakítva a létszám 3:3 elleni játékra.

Mint minden tornán itt is fontos volt a jó rajt. A fiúk kellően izgultak is a mérkőzés előtt. Szerencsére nem volt miért. Jobb csapat voltunk és ez gólokban is megmutatkozott. A 3:1-s végeredmény reálisnak mondható.

A második mérkőzés előtt felhívtam a fiúk figyelmét, hogy az előző mérkőzésen nem voltak elég bátrak, félve értek a labdához és ne adják át ok nélkül a felelősséget a csapattársra.

Ezt megfogadva a második meccsen ötletesen, sok helyzetet kidolgozva játszottunk az egész mérkőzésen.

A 3:1-s győzelem egy percig sem volt veszélyben.

A harmadik meccsen már továbbjutóként léptünk pályára. Szentes csapata furcsa taktiát választott ellenünk. Emberfogást alkalmazva próbálták a támadásainkat megakadályozni. Ez meg is zavarta a srácokat és egy figyelmetlenség után hátrányba is kerültünk.

Érezhető volt, hogy a meccs végéig nem tudják tartani az előnyüket. Viszont csak egyenlítésre maradt időnk. Így hét ponttal zártuk a csoportot és ezzel meg is nyertük.

A döntőbe jutásért Törökszentmiklós fiai vártak ránk.

A srácok erre a meccsre éreztek rá a legjobban, hogy mi is a feladatuk. Olyan lendülettel kezdtük a mérkőzést, hogy hat perc után már 4:0-ra vezettünk.

A végeredményen még tudott ellenfelünk szépíteni, de győzelmi esélye már nem maradt. Végeredmény 4:1

A döntőben újra a Jászberény csapatával találkoztunk. Őket a selejtezőben legyőztük. Most is sikerült és ezzel megnyertük a trófeát.

A döntőben időnként már olyan játékot mutattak be a srácok, hogy az idősebb korosztálynál sem láthatunk mindig ilyet.

A hétvégi torna előtt kiváló felkészülési lehetőség volt számunkra. A Főnix torna ennél sokkal jobb alkalom lesz arra, hogy képet kapjunk a srácok fejlődéséről.

Ezért a torna győzelemért nagy gratuláció jár a srácoknak. Szeretném a szülőket is megdicsérni, mert a legkulturáltabban és a legsportszerűbben szurkoltak az Sc. Hirös-Ép-s gyerekeknek.

Az eredményhírdetésnél a kupa és érem mellett a gólkirály is a csapatunkból lett, Ruzsa Marcinak köszönhetően.

A kupa győztes csapat tagjai: Jelen Bence, Ruzsa Marcell, Sallai Dániel, Pintér Marci, Fleig Áron, Kárpáti Ákos, Visinka Valentin, Hajnal Norbert.

Edzők: Koós Károly, Pelikán István.

Gratulálunk!

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!