U7 - Ezüst érem Törökbálinton!

ÚJÉVI KUPA

TÖRÖKBÁLINT

Itt az újév és ez alkalomból már az első héten részt vettünk Törökbálinton a 2009-es korosztállyal az Újévi Kupán, ahol 7 csapat körmeccsek formájában mérkőzött meg egymással. Részt vett a tornán az MTK, a Vasas, a Csepel, a RAFC, a Vidakút, a Törökbálint és mi. Várták már a gyerekek a megmérettetést, mert nagyon szerettek volna egy szép érmet nyerni, ami azért nem rossz kezdet itt év elején. Én is vártam, mert az utolsó tornánk óta egy hónap telt el és kíváncsi voltam, hogy tudtak e fejlődni a srácok.

Újra csak annyit kértem tőlük, hogy élvezzék a játékot, mosolyogjanak, legyenek bátrak, cselezzenek, rúgjanak gólt és szerezzenek sok labdát valamint sok örömet maguknak és a szülőknek, na meg persze nekem. A legények ezt megfogadták és szerintem mindenki úgy ment haza, hogy megérte ebben a rossz időben a szombat délelőttöt ezen a versenyen tölteni.

Az első meccset, a RAFC csapata ellen játszottuk, ahol egy kicsikét álmosan kezdtünk focizni és nem is sikerült igazán felpörögnünk a végére sem, így 2-1es vereséggel kezdtük a tornát, de szomorkodni nem volt okunk, sem időnk, mert 3 perc múlva már az MTK ellen játszottunk.

Az MTK két csapatával is találkoztunk Székesfehérváron decemberbe és bátran állíthatom, hogy ebben a korosztályban az ország egyik legjobb csapata. Beszéltem a srácokkal és sikerült őket felráznom. Olyannyira, hogy lefociztuk őket a pályáról. Az elejétől a végéig a mi akaratunk érvényesül, agresszívan, bátran támadtuk meg a labdás játékost, minden minimanó mert vállalkozni akár cselről, akár lövésről volt szó és ennek meg is lett az eredménye, mert egy szenzációs meccsen legyőztük ellenfelünket 4-3-ra.

Ez a nagy lendület szerencsére kitartott a srácokban a torna végéig is. A hazai csapat sem tudta a legényeket megállítani és ezen a meccsen is ügyes bátor játékkal győzedelmeskedtünk 2-1 arányban.

Jött a Vasas csapata, ahol egy kicsit a fáradtság jelei látszódtak a gyerekeken, ugyanis itt már 40 perce fociztak pihenő nélkül, mert ez a torna egy kicsit érdekesen volt megszervezve. Három pályán folytak a mérkőzések és így mindenki 10 perc pihenővel gazdálkodhatott összesen. Ezen az összecsapáson egy döntetlenre futotta (1-1), de itt is helyt álltunk és több helyzetet is kidolgoztunk, de sajnos a végén mindig egy kis hiba csúszott közbe.

Ötödik meccsünk Csepel csapata állt velünk szemben. Átestünk a holtponton és imponáló játékkal és Rómeó nagy góljaival leléptünk ellenfelünket 4-2 arányban.

10 perc pihenő után következett a nap utolsó megmérettetése a Vidakúti legények ellen. Kértem a srácokat, hogy mindent adjanak ki magukból, mozgósítsák az utolsó erőtartalékukat és játszanak úgy, ahogy egész nap. Felszabadultan, nagy kedvvel! Bejött! Magabiztos siker volt ezen a mérkőzésen is. A legmagabiztosabb. 4-1-re nyertünk és ezzel biztossá vált, hogy érmet szerzünk.

A tornán viszont mindenki első volt. A szerevezők úgy döntöttek, hogy nem állítanak sorrendet, ami nem feltétlenül rossz ötlet, mert nekünk edzőknek tényleg nem az a fontos, hogy a harmadik vagy a hatodik helyen végezzen a csapatunk, de a gyerekek ma győzni jöttek. Hisz mindenben a legjobbak akarnak lenni. Így gyorsan körbekérdeztem a kollegákat, hogy ki hány pontot szerzett és ezek alapján a MÁSODIK helyen végeztünk, ami nagyon jó eredmény. Büszke voltam a srácokra, mert nagyon keményen dolgoztak ma ezért az ezüstéremért, ami mindenki falán aranyként fog fényleni. Egész nap lelkesek, vagányak és magabiztosak voltak. Jó volt őket kívülről nézni. Tetszett, amit láttam és ez megadja a további sok munkához az alaphangot. Mindenkivel egytől egyig meg vagyok elégedve. A szülőknek pedig nagy köszönet, hogy az időjárási körülmények ellenére is vállalták a túrát. Következőleg a saját tornánkon lesz a megmérettetés január 23-án. Addig is jó munkát srácok. Focizzatok sokat!

 

A csapat tagjai:

Csordás Zoli (2 gól), Mácsik Ákos (4 gól), Erdős Rómeó (6 gól), Kovács Dáriusz, Kis Csabi (3 gól), Tovaj Csanád (1 gól).

 

Edzők: Kurucsai Milán, Gyenes Tamás

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!