U7 Ünnepi torna Sződ!

 

Október 23-n Sződre kaptunk meghívást. Örömmel neveztünk, mert egy színvonalas torna ígérkezett. A csoport beosztást nézegetve ez teljesen megalapozott is volt.  A kupára 16 csapat jelentkezett. A lebonyolítás merőben más volt az eddig megszokotthoz képest. 4:4 ellen játszottak a csapatok és sarok rúgás is a szabályok között szerepelt. 

A C csoportba sorsoltak bennünket vagy irányítottak? Lényegtelen, mert három komoly meccset játszhattunk. Első ellenfelünk az Eger csapata volt.

Támadólag léptünk fel a kezdés után. Ellenfelünk igen csak beszorult a kapuja elé. Ez nem kedvezett számunkra. A pálya talaja folyamatos játékra alkalmatlan volt és bizony sokszor megtréfálta a fiúkat a befejezéseknél is.

Az egri srácok inkább egyénileg próbálkoztak és ezáltal ők is veszélyesen támadtak ellen. Javítani kell az 1:1 elleni védekezésünkön, mert túl könnyen csapnak be akár több játékosunkat is.

A lényeg, hogy győztünk 2:1-re.

Második ellenfelünk a VIDEOTON FC volt. Ők egymás után játszhattak kettő meccset és a rövid játék idő miatt inkább  bemelegedtek, mint elfáradtak a fehérvári legények.

Nagyon agilisan letámadtak a meccs első részében és ezzel nem is tudtunk mit kezdeni. Egyéni hibákat vétettünk, gólokat kaptunk belőle. A sor csere jót tett nekünk. Jól szálltak be a fiúk és fordult a mérkőzés képe. Pici szerencsével még egyenlítés is sikerülhetett volna, de a helyzeteink kimaradtak. 3-1 -s vereség lett a vége.


Harmadik ellenfelünk az MTK- MFS Egyesület volt. Most mi mentünk bele azonnal a következő mérkőzésbe. A fúk felpörögve, jól játszottak. Szinte a kapujuk elé szegeztük a fővárosi srácokat. Csak a helyzet kihasználásunk miatt lett szoros a meccs.  2:1-s győzelmünk nagyobb arányú is lehetett volna.

A kevés rúgott gól megbosszúlta magát. Az Eger némi meglepetésre legyőzte a Videotont, ezzel három 6 pontos csapat lett. Az mTK mindenkitől kikapott. Gyors számolgatásból kiderült, hogy a mi gólarányunk a legrosszabb, ezért a csoportban a harmadik helyen végeztünk

Folytatás a 9-12 helyezésért.

Újból három mérkőzés várt ránk. Szerencsére a srácokat nem zavarta meg, hogy most nem az érmekért játszhatunk. Tisza szívvel és teljes erőbedobással legyőzték az aktuális ellenfeleket.

Ezeken a mérkőzéseken jól látszott, hogy mennyivel előrébb járunk, mint a többi csapat.  Az 5:0-s győzelem Gödöllő ellen, a 4:0 a Vác ellen és a 2:0 a RAFC csapata ellen nem tükrözi hűen a különbséget. Sokkal jobbak voltunk nálunk.

Így a megérdemelt 9-k helyet szereztük meg. A végső helyezés csalódás, de a mutatott játék, az öt győzelem(hat mérkőzésből) nem.

Egyénileg kiemelkedő teljesítmény nem volt. A múlt heti tornához képest előrébb lépett Czumbil Misi, ezért most őt emelném ki. Ügyesen cselezett és több poszton is átlagon felüli játékot produkált. Jó teljesítményt nyújtott  Seres Ricsi, Diószegi Kristóf. Ricsi sokat avatkozik játékba, nagy területet bejátszik. Viszont szertelen és sokszor figyelmetlen. Kristóf bátor és veszélyes megoldásokat alkalmaz. Picit hiányoltam tőle a gólratörő lövéseket és a labda nélküli helyezkedéseket. Játékával Fleig Áron és a Gyenes Robi is a jobbak közzé sorolható. Viszont rengeteg helyzetet elpuskáztak, sokszor hoztak rossz döntést a befejezéseknél. Áron, ha fele helyzeteit berúgja, gólkirály lehetett volna.

Dömötör Zsolti hullámzó teljesítményt nyújtott a Nagy Danival együtt. Egy picit elkellene felejteni, hogy kupán vagyunk. Kevesebb izgulás, több bátorság és jön a jó teljesítmény is.

Lehotai Ákos a csapat erőssége lehetne, ha beállna a sorba. Megfogadná az edzői tanácsokat és hajlandó lenne küzdeni a társaiért is.

 A torna végeredménye: 1. Isaszeg SE 2. Ikarus BSE 3. Videoton FC 4. UTE 5. Eger Soprtcentrum ...... 9. Sc. Hirös-Ép ........13. MTK-MFS

  Edző: Koós Károly

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!