U6 -XIX. Sc. Hirös-Ép Gyermeklabdarúgó torna!

2015.06.06-án szombaton a 2009-es korosztály is részt vett a saját rendezésű XIX. Hírös-Ép tornán. Pista bácsi és Karcsi bácsi nagyon helyesen, úgy döntöttek, hogy a több játéklehetőség érdekében két csapatot fognak indítani, és mivel ezen a napon több fronton is helyt kellett állnunk, ezért engem és Zoli bácsit kértek meg, hogy irányítsuk a srácokat. 

 Az egyik csapatban három játékos szerepelt: Tomi, Csabi és Zoli. A másik csapatunkban pedig 4 mini manó mutathatta meg tudását. Rómeó, Janó, Ákos és Dáriusz.

A torna elérte a célját, hiszen mind a két csapat 5-5 meccset tudott játszani szinte pihenő nélkül. Persze a nagy melegben így jól el is fáradtak a gyerekek, de szerintem az élmény kárpótolta őket, hisz azt tehették egész nap, amit szeretnek. Focizhattak. Ebben a korban a legfontosabb, hogy minél többet játszhassanak. Eredményekről nem szeretnék részletesen beszámolni, mert nem ez volt a fontos. Tudom, hogy egy kisgyerek minden álma, hogy a nyakába egy érem kerüljön a nap végére és esetleg még egy különdíjat is kaphasson, de nekünk edzőknek ez másodlagos. Én most is arra voltam kíváncsi, hogy ki mennyit tudott fejlődni magához képest, és hogy azt, ami benne van, mennyire tudta kihozni magából. Úgy gondolom elégedettek lehettünk Zoli bácsival, mert mind a két csapat nagy fejlődésen ment keresztül ezen a napon, a torna közben. Míg az első meccseken álmosan és bátortalanul játszott mindenki, úgy a következő meccseken fokozatosan nőttek az ellenfelek fölé a srácok. Mind egyénileg, mind csapatként is. Előkerültek, a bátor cselek, a labdaszerzések, na és a szebbnél szebb gólok. Mindenki hozzá tette a maga kis tudását és ebből született meg az eredmény. Lehet egy kettő gyerkőc szája keserű maradt, mert nem sikerült az éremszerzés. Viszont az jól látszódott, hogy a téli kupa óta nagyon sokat fejlődött minden játékos. Gazdagodtunk egy Janóval, aki bátor játékával ma is kitűnt a mezőnyből. Zolika hozta a formáját, a hátán vitte a csapatot. Öröm volt nézni, ahogy Tomi figyel az utasításainkra és azt megpróbálja alkalmazni. De Csabika gyengébbik lábbal lőtt gólja is megmaradt bennem. Ákos nagyszerűen irányította a csapatát hátulról, Rómeó pedig a végére már olyan cseleket mutatott be a vonal mellett, amire az ellenfelek edzői is felkapták a fejüket. Dáriusz első tornáján még kicsit meg volt illetődve, de ez természetes, és ahogy haladunk előre, ő is úgy lesz egyre jobb. Az, hogy ezek a megmozdulások a negyedik és az ötödik helyre lettek elegek? Nem hinném, hogy csalódottak lehetünk. Biztos vagyok benne, hogy ősszel ez a csapat már az érmes helyekért fog küzdeni, akkor is, ha két csapattal fogunk indulni. Mert higgyétek el kedves szülők! Karcsi bácsi, Pisti bácsi, Zoli bácsi azért dolgoznak minden nap, hogy a srácok egyre jobbak legyenek. Ehhez rengeteg edzésre járás kell és nagyon sok foci. De még valami ennél is fontosabb. Türelem.

Gratulálunk mind a kettő csapatnak a kiváló teljesítményükhöz. Külön gratulálunk Zolikának és Janónak a torna válogatottja címhez. További sok sikert! 

A csapat tagjai: Csordás Zoltán, Kis Csaba, Erdős Rómeó, Narozsnik Tamás, Kovács Dáriusz, Rafael János, Mácsik Ákos

Edzők: Koós Károly, Pelikán István, Keresztes Zoltán, Gyenes Tamás

Hajrá Hírös-Ép!


 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!