U6 - VIII. Kikelet Kupa

A múlt héten, szombaton, Szegeden vettünk részt a nyolcadik alkalommal megrendezett Kikelet kupán a legkisebb korosztállyal. A kupára rajtunk kívül 3 csapat adta le a nevezését. A Kalocsa, illetve a SZEOL ,,A” és ,,B” csapata. Így alakult ki a négyes mezőny. A lebonyolítás egyszerű volt, mindenki játszott mindenkivel és két kört, tehát kétszer mérkőztünk meg minden ellenfelünk ellen. Úgy gondolom a játékidő és a lejátszott meccsek száma kicsit sok volt még ennek a korosztálynak, mert 70 percet kellett összesen a pályán tölteniük a gyerekeknek. Szerencsére ezzel is megbirkózott minden részt vevő, de a végére már lehetett látni mindenkin a fáradtságot. Pláne, hogy az időjárás kegyes volt hozzánk és műfüvön verőfényes napsütésben focizhattak egész nap a gyerekek. 

Legutóbb Szandaszőlősön szerepeltünk és már akkor is látszódott a fejlődés a mini manókon. Azóta pedig sok edzésen részt vettek és nagyon ügyesen dolgoztak minden alkalommal. Erre a tornára már Szenczy Zsolti is el tudott jönni, aminek nagyon örültem, mert ő is egy nagyon ügyes gyerkőc. Nem kértem a srácoktól mást, mint azt, hogy egész nap érezzék jól magukat és mosolyogjanak. Rúgjanak sok gólt, cselezzenek és élvezzék, hogy ebben a jó időben kergethetik a labdát.

6 mérkőzésen mutathatták meg a szülőknek, nekem és a nézőknek azt, hogy mennyi mindenben sikerült fejlődniük az elmúlt időszakban. És meg is mutatták. Már nem azon kellett izgulnunk, hogy fogunk e tudni rúgni egy gólt, vagy, hogy megússzuk e kapott gól alatt, hanem azon, hogy meg tudjuk e nyerni a meccseket. A mérleg 2 vereség, 2 döntetlen és 2 győzelem. De tudjuk milyen a gyerekfoci. A mai nap egy kis szerencsével lehetett volna 4 vagy 5 győzelem is. Nem is ez volt a fontos a mai nap, ahogy máskor sem. Hanem az, amit láttunk kívülről. Az pedig szuper volt gyerekek. Mind a négy mini manó nagyot lépett előre. Ügyesen támadták a labdást, szépen és sokat cseleztek, legtöbbször eredményesen is és nagyon sok gólt tudtunk lőni, aminek külön örültem, mert ezelőtt egy kicsit a gólszerzéssel hadilábon álltunk. A gyerekek lelkesek voltak, odafigyeltek az utasításaimra és egész nap mosolyogva, boldogan fociztak. Az utolsó mérkőzésre kicsit már elfogytunk, de érthető volt, hiszen akkor már a hatodik meccsünket játszottuk. A gyerekfoci szépsége, hogy mindenki mindenkit legyőzhet és ez a mai napon is többször bebizonyosodott. Így a mai tornán bronzérem került a srácok nyakába, amire nagyon büszkék voltak és lehettek is. Még egy nagy csoki tortát is elmajszolhattak pihenés gyanánt. Gyorsan el is fogyott J

A csapat legjobbjának Szenczy Zsoltit választották. Szeretném elmondani, hogy a négy gyerkőc közül bárki megérdemelte volna a mai napon ezt a különdíjat, mert önmagához képest mind a négyen nagyon nagyot fejlődtek. Csak így tovább srácok. Tessék továbbra is sok edzésre járni és ügyeskedni. Gratulálok nektek ehhez a mai naphoz! Szép volt fiúk!

Csapat tagjai: Szenczy Zsolt, Tovaj Csanád, Bodor Baldvin, Horváth András

Edzők: Kurucsai Milán, Keresztes Zoltán, Gyenes Tamás

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!