U6 - Dechatlon kupa

Ha gyereknap akkor Dechatlon Kupa a legkisebbeknek. Remek lehetőséget biztosít a 2009-ben született gyerekeknek a mérkőzések megtapasztalására a Dechatlon gyereknapi focikupa. Megérezni, milyen az edzésen kívül más csapat ellen, idegen gyerekekkel szemben játszani. 

Sajnos most „csak” két egyesület fogadta el a meghívást. Az UFC és a Hírös-ÉP. Szerencsére van annyi gyerek, hogy két csapatot is tudtunk indítani és így mindenki sokat játszhatott.

A közös fitnesz bemelegítés után, már indulhattak is a mérkőzések. Nagy volt az öröm a gyerekek izgatottan várták mi vár rájuk a mai napon.

Izgalmas fordulatos mérkőzéseket láttunk a gyerekektől. Fontos volt, hogy lássuk mit tudnak a gyerekek idegen környezetben. Látni lehetett, hogy ki az aki az edzésen kívül még jobb teljesítményre képes Illetve, hogy ki az aki még a környezettel foglalkozik és nem tud a focira figyelni. Ezek a kis élmények segítenek majd, hogy egyre jobb teljesítményeket láthassunk a gyerekektől.

Nem szabad félni az ellenfelektől, mindent bele kell adni mert akkor lehetsz sikeres, ha feladod nem tudsz előrébb jutni nem lehetsz győztes. Edzésen mindent meg kell tenni a fejlődésért, mindent beleadni, hogy jobb legyek. Ez és a sok otthoni gyakorlás elengedhetetlen a fejlődéshez. Ez a tornán is látszódott a teljesítményeken. Ha belenéz mindenki a mai kis bizonyítványáéba, érezheti, a teljesítményén, hogy hogyan dolgozik edzésen. Reméljük, többször vissza köszönnek az edzésen tanultak, labdavezetések, cselezések, befejezések. Mert most sokszor kapkodás volt a jó megoldások helyett, így sok volt a pontatlanság rossz döntés is. Fontos elemei ezek a focinak, ezeket most lehet a legjobban elsajátítani és megtanulni, hogy a mérkőzéseken alkalmazni is tudjátok.

Ebben a korban még az egyéni megvillanásokról szól a játék, ami egyébként a korosztály sajátossága is. Labdával legyen ügyes a gyermek labdavezetésben, cselezésben, befejezésben legyen erős. Ha nincs nála a labda akarja megszerezni legyen a labda körül szerezze vissza. Ezt kell erősíteni a gyerekekben is, ahogy tesszük ez minden edzésen.A gyerekek az ünnepélyes eredményhirdetéskor ajándékokat kaptak mindenki aranyérmet, csokit, minilabdát kapott. Köszönjük a lehetőséget Ugocsai Gábornak, a Gyerekfoci Egyesületnek és a Dechatlonnak!

 

Tornán szereplő játékosok: Rafael János, Erdős Rómeó, Mácsik Ákos, Kovács Dáriusz, Csordás Zoltán, Narozsnik Tamás, Nagy Levente, Kiss CsabaEdzők: Pelikán István, Koós Károly

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!