U13 Futsal bajnokság!

 Ez év januárjában egyesületünk csatlakozott az utánpótlás futsal bajnoksághoz U13 és U11-es korosztályban.

 Megyénkben korábban még nem volt gyermekek részére szervezett futsal bajnokság, ez a csapatok számán is meglátszott. Az U13-as korosztályban csupán 4 együttes: Kiskunmajsai SE, Félegyházi Térségi Sportiskola, Jászszentlászlói SE és az SC Hírös-ép indult. Ebben az idényben Tolna megyével alkottunk közös régiót.

  Az első fordulót január 6-án, Kiskunmajsán rendezték, ahol még a játékszabályok elsajátítására helyezték a csapatok a hangsúlyt. A bajnokság első felében hétről-hétre változott csapatunk összetétele, mivel a gyerekek nagy része a KTE vagy a KLC nagypályás labdarúgó csapatának is tagja. Ebből adódón még nem volt meg a kellő összhang a hétvégi fordulókon. Ezt az ellenfeleink ki is használták.

  Az utolsó 3 fordulónak a kiesést jelentő 3. helyről vágtunk neki. Ekkorra már kialakult egy stabil 5-ös mag, akik rendszeresen részt vettek az edzéseken, és a mérkőzéseken is. Velük és az újabb és újabb csapattagokkal sikerült hiba nélkül venni a hátralévő 3 fordulót.

 Így a 2. helyen jutottunk tovább a Tolna megyei regionális döntőre, ahol Tolna megye 2 legjobb csapatával kiegészülve játszottunk az országos döntőbe való jutásért.

  Sajnos, a felkészülésünket hátráltatta, hogy a főiskolai szünet végeztével elvesztettük az egyik edzés időpontunkat, így már csak egy péntek esti alkalmunk maradt

  A regionális döntőt március 18-án rendezték, Tolnán.

 Az első mérkőzést a Félegyházi Térségi Sportiskola csapatával játszottuk. Már jól ismertük őket, nem tudtak nekünk meglepetést okozni. Magabiztos játékkal 4-1-re győztünk.  

 Következő ellenfelünk a Bátaszék SE csapata volt, akik nagyon magabiztosan nyerték meg saját megyéjük bajnokságát. Előzetesen ez ígérkezett a legnehezebb mérkőzésünknek. Ez beigazolódott. Ezek a gyerekek fizikálisan jóval érettebb és erősebb voltak nálunk, és ezt próbálták kihasználni az egész mérkőzés során. Csapatunk rendkívül fegyelmezett és türelmes játékával végig kézben tartotta a mérkőzést. Kétszer is vezettünk, ám a szerencse nem a mi oldalunkon állt. Az utolsó percben ki tudott egyenlíteni az ellenfél 2-2-re. Ez az eredmény nekik volt kedvezőbb, mert jobb gólkülönbségük miatt, így ők álltak továbbjutásra.

 Ezért az utolsó mérkőzésünkön nagyarányú győzelmet kellet elérnünk a Nagymányok ellen. Sikerült hozni a kötelezőt, de az elért 8-5-ös eredmény kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. Az országos döntőbe a Bátaszék SE csapata jutott tovább 7 ponttal. Mi lettünk a másodikak (gyengébb gólkülönbségünk miatt) szintén 7 ponttal. Harmadik lett a Nagymányok és negyedik a Félegyházi Térségi Sportiskola csapata.

  A regionális döntő végeztével befejeződött számunkra az idei futsal bajnokság, ám az edzések ugyan úgy mennek tovább.

 Reméljük, hogy a tavasz folyamán minél több futsal tornán tudunk majd részt venni.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!