U11 - Futsal Régiós Döntő!

 

A megyei döntő után kíváncsian várta az U11-s csapatunk, a három 2006-os legénnyel kiegészülve, hogy ki lesz a következő ellenfelünk. A SZEAC csapatát kaptuk, akik ellen kettő mérkőzésen kellett kivívni a továbbjutásunkat. Nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert Szegeden komoly hagyományai vannak a Futsalnak, de nem ijedtünk meg az előttünk álló feladattól.

 

Az első mérkőzésünket Szegeden játszottuk. Az gyorsan körvonalazódott, hogy ellenfelünk komoly játékerőt képvisel és láthatóan többet tudtak a teremfoci ezen szakágáról, mint mi. Szerencsére a tudás még nem jelent automatikus győzelmet, a futballban bármi megtörténhet.

 

Focizni mi is tudunk, sokat teszünk a mindennapokban az előrelépésért, így ezzel próbáltuk ellensúlyozni a stílusbeli különbségeket. Ez olyan jól sikerült, hogy a külső és semleges nézők láthattak egy izgalmas, pörgős mérkőzést, mellyel maximálisan kiszolgáltuk őket is. Aki ott volt, az biztosan nem bánta meg. A végeredmény végül igazságos döntetlen lett, amely komoly bizakodásra adott okot, mert ahogy mondják, aki tesz érte, annak szerencséje is lesz.

 

SZEAC- Sc. Hirös-Ép 1:1 Gólszerző: Krupa Zsolt

 

 

A visszavágó előtt igyekeztünk mindent megtenni, hogy célkitűzésünk reális lehessen. Próbáltunk egy edzésen a gyerekeknek valamit átadni a játékból és a szabályokból. Sajnos úgy nehéz, hogy a kezdő csapatból négyen nem jönnek el. Így a szerencsét is segítségül hívtuk, reméltük kiváló sportnapot fognak ki a srácok és győzni fogunk. Tudtuk, hogy a lehetőségeinket ki kell egytől-egyig használnunk majd, mert különben a foci büntet.

 

A meccs álomszerűen kezdődött. Szinte az első támadásunkból büntetőt harcoltunk ki. Amit Krupa Zsolti ki is használt. Utána ellenfelünk átvette az irányítást és próbálta egalizálni az eredményt. Labdabirtoklásaik száma egyértelműen az ő fölényüket tükrözte. Ám mit sem törődve ezzel, egy váratlan átlövéssel Zsolti meglepve ellenfelünk kapusát növelte előnyünket.

 

Erősödött ellenfelünk nyomása, gólveszélyes kontrákat vezettek, egyre több helyzetük adódott a kapunk előtt. A jó csapat ismerve: végy egy jó kapust. Lulu Szegeden és most is kiválóan védett. Így tartotta a két gólos különbséget. Az első félidő vége előtt 20 másodperccel szépítet a SZEAC.

 

 

 

A második félidő tartogatott izgalmakat rendesen.

 

Kezdjük azzal, hogy sikerült rúgnunk egy fontos gólt. Sallai Dani érkezett parádésan egy álom passzra. Utána viszont ellenfelünk kijött 5:4 elleni játékra. Ehhez levitték a kapusukat.

 

Nehezen teltek a percek, főleg azok után, hogy szépítettek az eredményen. De még mindig 3:2 ide. Igyekeztünk minden erőnket arra összpontosítani, hogy megőrizzük előnyünket, mégis ritka kivételtől eltekintve, végig a mi térfelünkön pattog a labda. A megszerzett labdákkal nem tudunk mit kezdeni, szinte azonnal visszaadtuk az ellenfelünknek.

 

A küzdés és a szív a helyén volt, éltek a játékkal, igazi csapatként harcoltak a srácok. Egy emberként dolgoztak, 120%-ot kiadva magukból segítették egymást. Ha pedig már Lulu is tehetetlen volt, segítségül hívta a kapufát és ő húzott ki bennünket a bajból.

 

Az egy gólos győzelmünk azt jelentette, hogy az ország legjobb nyolc csapata közzé jutottunk. A fiúk bebizonyították, hogy a foci igazi csapatjáték. Csapatként győztek és tudják, hogy minden játékos jobb egy IGAZI csapat tagjaként.

 

Sc. Hirös-Ép - SZEAC- 3:2  Gólszerzők: Krupa Zsolt 2, Sallai Dániel

 

 

Folytatás május 14-én vagy 15-én, reméljük Kecskeméten. Ellenfeleink: Eger, Mátészalka és Békéscsaba lesznek.

 

Ebből a négyesből az első kettő jut az országos négyes döntőbe.

 

A siker kovácsok: Gazdag Merse Lulu, Palatinusz Zalán Pala, Ruzsa Marcell Ruzsi, Krupa Zsolt Krupié, Sallai Dániel Sala, Rimóczi Norbert Rimó, Hábenczius Tamás Hábi, Halasi Máté Hala, Pesti Balázs Bazsa

 

Edzők: Hájer Sándor, Koós Károly

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!