U11 - Adidas 4 Sport Cup!

 

Idén második alkalommal tudott a 2003-as korcsoport kijutni a téli Eperjesi tornára. Nagyszerű szervezés, nagyon erős mezőny, jó hangulat jellemezte a tavalyi kirándulást. Így idén is nagy várakozás előzte meg ezt a tornát, mind a gyereke mind a szülők réséről. Szerencsére nem kellett csalódnunk a mezőny most is magas szintet képviselt. A jó hangulatról gondoskodtunk, mind a gyerekek, mind a szülők. A harminchét csapatos mezőnyben az utolsó „F” csoportba kaptunk besorolást. Néhány csapatot már ismertünk. Azonban voltak olyan ellenfelek akikről nem tudtuk milyen játékerőt képviselnek. A mi csoportunkban hét csapat vívta meg harcát az első helyért. A két legjobb csoportmásodik csatlakozott még a hat csoportelsőhöz, így alakult ki a legjobb 8 mezőnye ahonnan egyenes kieséses rendszerben folytatódott a játék. Így nagyon jó teljesítménnyel még lehetett reménykedni a csoport második hely is továbbjutást érhet. Amelyért harminchét csapat hat országból versengett a csoportmeccsek alatt.

                                                                     

 

Csoportmérkőzések első nap:  

SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) - SJFSSOR Uzhgorod A(UA)                     6 : 0

SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) - Výber ObFZ Prešov(SK)                          5 : 0

 

Az első nap nagyon elkaptuk a fonalat. Az első ellenfelünk gyengébb játékerőt képviselt. Támadólag fellépve sok gólt szereztünk, magabiztosan indítottuk a tornát. A második mérkőzésen már egy erősebb gyorsabb csapattal játszottunk. Itt sem volt megállás, nagyobb volt a küzdés az első mérkőzéshez képest. Helyzeteinket nagyon jól használtuk ki így nagyobb gólaránnyal nyertünk itt is. Így kell indítani egy tornát dominálva sok helyzetet kidolgozva és értékesítve. Szépen első napot zártunk.

 

 

Csoportmérkőzések második nap:  

FC Avangard Zhytomyr B(UA) - SC Hirős Ép. Kecskemét(HU)                0 : 0

SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) - SK Slavia Praha(CZ)                                1 : 6

Szkola Futbolu Wilanów Warszawa(PL) - SC Hirős Ép. Kecskemét(HU)  0 : 3

SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) - FK Junior Košice(SK)                               4 : 3

 

Már láttuk az első napi eredményekből, hogy a soron következő két mérkőzésünkön fog eldőlni a továbbjutás. Először a Zhytomyr „B” ellen játszottunk. Tudtuk győzelem esetén nagyon nagy lépést teszünk a továbbjutás felé. Ellenfelünk „A” csapatát ismertük stabil játékot mutattak, így a „B” csapattól is hasonlót várhattunk. A mérkőzésen mi próbáltunk támadni. Azonban támadóink árnyékaik voltak előző napi önmaguknak. Nem léptek a labda felé a védők folyamatosan megelőzték őket. Folyamatos játék nem tudott kialakulni. Nem tudtuk megtartani a jól feljátszott labdákat a támadó harmadban. Ezért kapura is nagyon kevésszer voltunk veszélyesek. Márpedig így nem lehet gólt szerezni. Ellenfelünk kivárásra hibáink kihasználására játszott. Nem sokat hibáztunk, így nekik sem marad több egy két helyzetnél. Nagy mezőnymunka folyt, támadóinkat ha meg tudtuk volna játszani tudtunk volna gólt gólokat szerezni. Kevés volt a vállalkozó szellem ezen a mérkőzésen. A néhány helyzetünk befejezésénél is rossz döntést hoztunk. Marad az igazságosnak mondható döntetlen. Ezzel nehéz helyzetbe kerültünk.

 

Második ellenfelünk a nagyon szépen, tudatosan játszó Slavia Praha csapata volt. Nehéz mérkőzésnek ígérkezett. Azonban nem az lett. Ellenfelünk kegyetlen volt ezen a meccsen. Körülbelül kilenc helyzetéből hatot berúgott. Az első két hibánkat kihasználva már az első percben két góllal vezetett. Ez a kezdés az egész mérkőzésre rányomta a bélyegét. Amikor kezdtünk magunkhoz térni újra gólt szereztek. A srácok próbálkoztak, de olyan hibákat köbvettünk el ezen a meccsen folyamatosan védekezésben amiket nem szoktunk. Igaz az ellenfél nem igazán jött zavarba a letámadásunktól, nem hibáztak hátul. Volt olyan periódusa a mérkőzésnek amikor már kezdtük átvenni az irányítást. Ez nem sikerült sokáig, mert amikor elértek a kapunkhoz újra gólt szereztek. A végén már visszavett ellenfelünk. Két nagy lehetőségből a végén egyet sikerült értékesítenünk. Nagy pofonba szaladtunk bele, egy sokkal jobb csapattól. Csoportunkat 28-2-es gólaránnyal zárta a Prágai csapat. Ezzel a továbbjutás nagyon messzire került. Az addig jó gólarányunkat is rontottuk.

 

Harmadik mérkőzésen a csoport utolsóellen játszottunk, aki addig nem szerzett pontot. Azonban a csoportunk erősségét és a torna színvonalát is mutatja, hogy ellenfelünk nagyon keményen játszott. Három gólos győzelmünk megérdemelt volt. Több gólt kellett volna szereznünk, a jobb gólarányért.

 

Utolsó mérkőzésünkön szintén a gólarány javítása volt a cél, ellenfelünk a negyedik pozíciót foglalta el a csoportban. A győzelemhez nem férhetett kétség. Sokkal jobbak voltunk. Kreatívan jól játszottunk. Nagyon sokszor a kapusuk lábán akadt el a támadás befejezésünk. Amennyiben nem vég ilyen jól nagyobb arányban is győzhettünk volna. Sajnos ajándékoztunk két gólt ellenfelünknek a labdakihozatalból. Ezért a mérkőzés végeredménye szoros lett. Sokkal nagyobb különbség volt a pályán a két csapat között. Ez eredményben nem jelentkezett ami hiányzott a végelszámolásnál.

 

Csoportunkat a második hlyen zártuk 19 : 9-es gólaránnyal. Sorsolás szerint a hat csoport első és a két legjobb csoportmásodik jutott tovább. Rosszabb gólarányunknak köszönhetően a Dinamo Kiev A csapata jutott be a legjobb nyolcba. Így mi a kilencedik helyért vívhattuk meg utolsó mérkőzésünket hétfőn. A Zhytomyr elleni meccset sajnálhattuk igazán így utólag. Többet kellet volna nyújtanunk támadásban és meglehetett volna a továbbjutás.

 

     

9. helyért:

SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) - FK Slavoj Trebišov(SK)                                           2 : 1

 

Szerettük volna emlékezetessé tenni a tornát egy utolsó győzelemmel. Ami a végeredmény tekintetében sikerült. A játékban azonban nem igazán. Ennél jobban is tudunk játszani. Sok védekezési hiba tarkította a mérkőzést részünkről. Ellenfelünk ezekből rendre veszélyes támadásokat indított. Támadójátékunk többször nagyon szépre sikeredett. Néhány nagy helyzetet kihagytunk a meccsen két szép lövéssel vezettünk. Ellenfelünknek csak a szépítésre maradt ereje. Nagyobb különbség volt a két csapat között. Ezzel az eredménnyel a kilencedik helyen zártuk a tornát.

 

 

Szomorú belegondolni, hogy néhány momentum miatt maradtunk le a legjobb nyolc mezőnyéről. Ahol valószínűleg helyünk is lett volna. Ehhez igazából csak egy mérkőzésen kellett volna többet nyújtani.

Szép emlékekkel térünk haza erről a színvonalas tornáról.

 

A tornán szereplő játékosok:

Szujó Attila, Csákó Patrik, Gazdag Vajk,  Győrfi Enzó, Rózsa Boldizsár, Gulyás Tibor, Gulyás Nándor, Bellák Marcell, Budai Áron, Bodor Bendegúz 

 

 

Edző:

Pelikán István

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!