U11, XVII. SC. HIRÖS-ÉP Teremtorna

A saját rendelésű XVII. SC. HIRÖS-ÉP Teremtornára nagyon sok csapat adta le nevezését. Ami azt jelzi, hogy szeretnek hozzánk járni a csapatok. Azonban nem tudtuk minden csapat nevezését elfogadni, így kimaradt néhány egyesület. Amelyek reméljük, hogy következő tornáinkon részt tudnak majd venni. A tizenkét csapatot három négyes csoportba osztottuk. A csoportmeccsek után egyenes kieséses szakasszal folytatódott a torna mind a tizenkét csapattal. A végső helyezésekért hármas döntőt vívtak a csapatok.       

  

Csoport beosztások:

 

A csoport: SC Hirös-ÉP, Szentmiklósi FS, Abony KID, Tisza Volán                                    

B csoport: Szolnoki MÁV, Solt FC, Vác FC, Szekszárd UFC

C csoport: ASI-Dinamo Star, Békéscsaba, Szilárdy RFC, Szanda FS

 

 

Csoportmérkőzések:


SC Hirös-ÉP – Szentmiklósi FS                                  4 - 0

SC Hirös-ÉP – Abony KID                                            4 - 0 

SC Hirös-ÉP – Tisza Volán                                          1 - 0

 

Csoportunkat első és második mérkőzésén is nagy fölényben játszottunk. Letámadtunk, beszorítottuk ellenfeleinket és nem engedtük kibontakozni. Nem tudták kihozni a labdákat, mert azonnal visszatámadtunk. Sok támadást építhettünk. Amiből nagyon sok helyzetet kihagytunk, mert az egyszerű passzok helyett a cselt vagy a lövést választották a gyerekek. Az utolsó meccsen a csoport elsőség volt a tét. A szintén két győzelemmel álló Szeged ellen, aki szép focit játszott. Szoros izgalmas ki-ki meccsen most mi voltunk jobbak egy nagyszerű góllal. A győzelem a csoportelsőséget jelentette.   

 

Várhattuk a többi csoport alakulását, hogy kivel kerülünk össze. A B „halálcsoport” 4. helyén a Szolnoki MÁV végzett, nagy meglepetésre.

 

12 között:

 

SC Hirös-ÉP – Szolnoki MÁV                                      3 - 0                    

 

A mérkőzésen nagy csata folyt az első gólig, amit mi szereztünk. Ezzel szinte el is dőlt a továbbjutás. Ezen a napon a Szolnoki csapat nem úgy teljesített ahogy számítottak/tunk rá. Mi egyre magabiztosabban játszottunk és további gólokkal bebiztosítottuk a győzelmet. Ezen a meccsen játszottunk talán a legjobban az ellenfél játékerejét tekintve. Megérdemeltük a továbbjutást.

 

Sajnos ezután már nem úgy játszottunk ahogy az első négy mérkőzésünkön.

 

6 között:

 

SC Hirös-ÉP– Solt                                                         1 - 0                    

 

Solti csapat is beverekedte magát a hat közé, teljesen megérdemelten. Magabiztosan várhatták a meccset a Szandaszőlőst 5-0-ra győzték le. A gyerekek a meccs előtt izgultak ,mert nem olyan régen 2-1-re vereséget szenvedtünk a Solti srácoktól. Így nem mertek játszani és kockáztatni. Passzívak voltak a labdakihozatalnál a labda nélküliek. Nem adtak lehetőséget a játék folytatására. A védők pedig nem kockáztatták meg a cselt a fel passzt. Ellenfelünk hasonlóan szokott játszani, mint ahogy mi. Ezért a mérkőzés egyoldalú ívelgetésbe ment át. Ahol mi csak kétszer próbáltunk meg a földön játszani. Ebből az egyik helyzetünk egy szuper összjáték után gólt eredményezett a másik pedig egy precízebb befejezés után szintén a hálóban kötött volna ki. A meccset megnyertük, a továbbjutáshoz lehetett gratulálni, a játék pedig messze elmaradt az elvárttól!          

 

A szépen menetelő ASI Dinamo Star és a Békéscsaba jutott be mellettünk a hármas döntőbe.

 

 

Hármas Döntő:

 

SC Hirös-ÉP – Békéscsaba                                          0 – 0

SC Hirös-ÉP – ASI-Dinamo Star                                 1 – 1

ASI-Dinamo Star - Békéscsaba                                   1 – 1

 

Békéscsaba ellen és az ASI ellen sem mertünk már játszani. Azonban, ha nem játszol nem nyerhetsz. Ez be is igazolódott most is. A két meccset egymás után játszottuk és mindkettőn nagy küzdelem folyt. Azonban a gól nagyon hiányzott. Néhány lehetőségünket elpuskáztuk, rossz megoldásokat választottunk. Ellenfeleink is csak néhány nagyobb helyzetet tudtak felmutatni. mezőnyben nagyon-nagyon sok hibával játszottunk. Ezért egyik meccset sem tudtuk uralni. Az ASI a mérkőzés felénél megszerezte ellenünk a vezetést, egy nagy védekezési hiba után(ez volt az első kapott gólunk a tornán!). A mérkőzés utolsó öt percében kezdünk el játszani és a délelőtti formánkat hozni. Mindenki kettőzött erővel küzdött a szépítés esetleg a győzelem reményében. Ezt jó volt látni, de akkor eddig miért nem így játszottunk? Pedig benne van a gyerekekben! Több nagy helyzetet kidolgoztunk ellenfelünk nem bírta tartani a tempónkat. Ezekből a helyzetekből csak egyet sikerült gólra váltani, így az egyenlítés sikerült csak. Az ASI a Békéscsaba ellen 1-1-re végzett így jobb gólarányával, az első helyet szerezte meg. A Békéscsabával minden mutatónk megegyezett így büntető párbajban döntöttük el a második hely sorsát. A tíz játékosból csak hárman merték vállalni, ez is mutatja a passzivitást és a felelősség vállalást, ami hiányzott az utolsó meccseken is. Sajnos a szerencse is elpártolt Tőlünk a büntetők alatt. Elsőt gyengén rúgva kihagytuk, Ők berúgták az első kört. A második körben mindkét csapat értékesítette a maga büntetőjét. A harmadikat, ha berúgják vége, ez megtörtént is történt kapufáról kifelé pattanó labda a másik irányba elvetődő kapusunk hátáról pattant be. Szerencsétlen egy gól volt. Így a harmadik helyen végeztünk egy szoros mezőnyben.       

 

A hármas döntőt és a torna végeredménye ASI-Dinamo Star, Békéscsaba, SC Hirös-ÉP. Mindenkinek két pont az ASI jobb gólkülönbséggel lett első, a Békéscsaba pedig a hetes párbajban múlt felül minket.

 

Felemás tornán vagyunk túl, négy meccsen nagyon jól összeszedetten játszottunk. Az utolsó három meccsen pedig nem vállalkoztunk, hiányoztak az egyéni megoldások. A helyezkedés, elmozgás, felelősség vállalás egy-egy labdakihozatalnál. Ez meg is bosszulta magát. Többet kell vállalni támadás építésben mindenkinek. A földön kell tartani és megjátszani a labdát, ami mindig nehezebb feladat mint előre rúgni! Szerencsére van mit javítani a játékon az éles meccseken!  

 

A tornán szereplő játékosok:

Szujó Attila, Csákó Patrik, Gazdag Vajk,  Győrfi Enzó, Rózsa Boldizsár, Gulyás Tibor, Gulyás Nándor, Bellák Marcell, Hajagos János, Banó Noel, Budai Áron, Herceg Adrián

 

 

Gólkirály: Bellák Marcell

Legjobb hazai: Szujó Attila  

 

Edző:

Pelikán István

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!