U11, II. JFC- Tehetségek kupa

 Jászberényben jártunk, ahol tavaly az első helyet szereztük meg. Így most is szép sikert szerettünk volna elérni, látni, hogy a gyerekek fejlődtek az egy év alatt. Tizenkét csapat nevezett a tornára. A mostani mezőny erősebb volt a tavalyinál. Nehezebb csatákra volt kilátás a  melegben a műfüves a pályákon. Sajnos betegség miatt több játékosunk is lemondta a szereplést, ezért egy cserével érkeztünk.

 

Csoportmérkőzések:

 

SC Hirös-Ép - Nagykáta   3 - 0

SC Hirös-Ép - Videoton B   5 - 1

SC Hirös-Ép - Cegléd  4 - 2

 

A csoportban győzelemmel kezdtünk igaz egy kicsit még "döcögött" a játék. Az erősebb csapatok ellen már szépen, okosan és fegyelmezetten játszottunk. Három győzelemmel, megérdemelten csoportelsőként jutottunk a legjobb hat csapat közé.

 

 

Legjobb hat között:

 

SC Hirös-Ép – FC Hatvan  6-1 

 

 A Hatvani csapattal a Hírös-Hét kupán is megmérkőztünk, így tudtuk, hogy jó játékkal bejuthatunk a hármas döntőbe. Ezt a gyerekek meg is tették rengeteg helyzetet kialakítva sok gólt szerezve, a mérkőzést végig dominálva győztek. Az ellenfél egyetlen gólját is mi szereztük. Itt már csere nélkül kellett végigjátszania mindenkinek a mérkőzést, mert egyik játékosunk lebetegedett a torna közben.

 

 

Hármas döntő:   

 

SC Hirös-Ép - DVTK  1 - 1  Büntetőkkel (2-0)

 

 A Diósgyőri csapat egész nap hozzánk hasonlóan magabiztosan teljesített és aratta a győzelmeket. Ezért már a mérkőzés előtt érezhető volt, hogy a torna végeredménye szempontjából fontos csata vár ránk ill. a DVTK már megnyerte az első mérőzését a Jászberény ellen 2-1-re. Kiegyenlített játék folyt, talán ellenfelünk kicsit jobban dominált, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Mindkét oldalon volt néhány lehetőség, de nem voltak elég pontosak a támadók. A játék vége felé a Diósgyőr megszerezte a vezetést nagyon távolról egy felsősarkos lövéssel. Ekkor már érezhető volt a fáradtság a csapaton, pedig most kellett egy sebességgel fentebb kapcsolni. Masszív ellenfelünkkel szemben alig tudtunk helyzeteket kialakítani és az idő vészesen fogyott. Amikor már mindenki elkönyvelte a vereséget, kaptunk egy jogos szabadrúgást, messze az ellenfél kapujától. A játékvezető szólt, hogy siessünk, mert le fogja fújni, így gyorsan kapura kellett lőni. Ez olyan váratlanul érte a kapust, hogy a nagyszerű ívben szálló labdát nem bírta kiütni és a felsőlécről bepattant a gólvonalon túlra onnan pedig ki egy játékos kezében. A játékvezető hezitált, de megadta a jogos találatot. Ezért a szabályok értelmében következtek a büntetők, a győztes kettő a vesztes egy pontot kap. Lélektanilag jobban jöttünk ki a végjátékból emellett, sokkal jobban koncentráltunk . 2-0-ra megnyertük a büntetőpárbajt.  

 

SC Hirös-Ép - Jászberény Tehetség SE 1 - 0

 

Ezek után győzelem esetén, az első helyen végeztünk volna. A gyerekeknek nem sok idejük volt a pihenésre, mert az U10-es korosztály eredményhirdetése után egyből játszottunk. Az ellenfél az a Jászberényi csapat volt, aki a saját rendezésű tornánkon igen kellemetlen ellenfélnek bizonyult, volt miért revánsot venni. Amit a gyerekek meg is tettek. Az első percekben megszereztük a vezetést. Ezután végig az ellenfél térfelén játszva telt az idő. Néhány helyzete ugyan volt a Jászberényi gyerekeknek, de ezek nem voltak igazán veszélyesek. Mi azonban már a fáradság miatt nem tudtuk eldönteni a mérkőzést. Így maradt az egygólos győzelem. Ami az előző évhez hasonlóan a kupa elhódtásást jelentette a gyerekek számára.

 

Hatalmas volt az öröm és az összetartás a győzelem után. Ezekért a napokért megéri edzeni, dolgozni a gyerekeknek!

 

 

Az eredményhírdetésnél engem ért az a megtiszteltetés, hogy a tornán az összes korosztályt figyelembe véve a legeredményesebb Egyesületnek járó oklevlet átvegyem. Amihez gratulál az Egyesület minden résztvevő gyereknek, szülőnek és edzőnek! 


 Néhány link a toráról, ahol képeket és beszámolót is meg lehet tekinteni.

http://tutihir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=22707%3Autanpotlas-focigala-a-mfuevesen&catid=176%3Asport&Itemid=206

https://www.facebook.com/events/211574512299820/?ref=22
 

A tornán szereplő játékosok:

Csákó Patrik, Gazdag Vajk,  Győrfi Enzó, Rózsa Boldizsár, Csúri Dájmond, Banó Noel, Herceg Adrián, Gulyás Tibor 

 

Gólkirály: Gazdag Vajk

 

Gratulálok a csapatban minden gyereknek nagyszerűen helytálltak ezen a kemény napon!

 

Edző:

Pelikán István

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!