U10 V. Németh Ferenc Emléktorna Halásztelek

Az V. Németh Ferenc Halászteleki labdarúgó tornán 18 csapat kapott meghívást, köztük az SC Hírös-ÉP utánpótlás nevelő egyesület is. Három hat csapatos csoportba sorsolták az egyesületeket. Több NB1-es és NB2-es csapat U10-es 2003-as korosztálya mellett, a legjobb utánpótlás nevelő egyesületek szerepeltek az egynapos tornán. A nevezett csapatok mutatják a torna színvonalát és erősségét többek kötzött a Vasas Kubala Akadémia, Pécsi MFC, Diósgyőri VTK, Szombathelyi Lurkó UFC, Békéscsaba, Újpesti TE, Budapest Honvéd, Győri ETO, Szolnoki MÁV, Nyíregyháza Nyírsuli, Videoton, Debreceni Lokifocisuli, SC Sopron, stb. 6-os csoportban kezdtük meg a küzdelmeket. Csapatunkat a „C” csoportba a Halásztelek FC, Vác, Videoton, Debreceni Lokifocisuli, SC Sopron sorsolták.    

 

Csoportmeccsek: 

 

SC Hírös-Ép – Videoton 0 - 2

SC Hírös-Ép – Halásztelek 3 - 0

SC Hírös-Ép – Vác 2  - 1

SC Hírös-Ép – Debreceni Lokifocisuli 2  - 1

SC Hírös-Ép – SC Sopron 1  - 0

 

 Az első mérkőzést késéssel kezdtük, már a buszon át kellett öltöznünk. Volt aki a mérkőzés végére ért oda, az M0-ás autópályán nem lehetett haladni. Sajnos ez a játékon meg is látszódott. Sok technikai hibával játszottunk és ezek miatt nem tudtunk igazán veszélyesek lenni az ellenfél kapujára, hátul pedig hibákat kihasználta ellenfelünk és gólokat szerzett. A csoport többi mérkőzésén izgalmas meccseket játszottunk kétszer is hátrányból fordítottunk. A játékunkkal azonban minden csapat ellen eredményesek voltunk és nyertünk. Erős csoportban, megérdemelten sikerült a csoport élén végeznünk.

A legjobb 6 csapat közé jutottunk, ahol két hármas csoportban folytatódtak a küzdelmek. Csoportunkba az „A” csoport első helyezettje a Békéscsaba és a B csoport másodikja a Szolnoki MÁV került. A Szolnoki csapat a Zagyvarékasi gyerekekkel erősített.

 

Legjobb hat között csoportmeccsek: 

 

SC Hírös-Ép – Szolnoki MÁV 2  - 1

SC Hírös-Ép – Békéscsaba 2  - 1

 

Mindkét csapat ellen mi irányítottuk a játékot, több helyzetet alakítottunk ki ellenfeleinknél. A Szolnok ellen hátrányból felállva sikerült fordítanunk, a Békéscsaba az utolsó percben szépített. Két győzelemmel az első helyen végeztünk, jó játékkal. A másik csoport első helyezettjével a Pécsi MFC csaptunk össze a döntőben az első helyért. A Pécsiek a erős Kozármislenyi csapattal közösen szerepeltek.

 

 Döntő:

 

SC Hírös-Ép – Pécsi MFC 0  - 2

 

A döntő első öt percében mi támadtunk többet, nálunk volt a labda. Azonban nem sikerült kihasználni helyzeteinket, hiányzott a gól. A mérkőzés második felére elfáradtunk, így átvette az ellenfél az irányítást. Egyre több helyzetet dolgoztak ki és ezekből kettőt ki is használtak. Jó mérkőzésen nem tudtuk a csoportban mutatott játékunkat megismételni, így a nagyszerű második helyen végeztünk.

 

Ebben az erős mezőnyben megérdemelten utasítottunk magunk mögé több nagy múltú NB 1-es és NB 2-es csapat utánpótlás korosztályát. A gyerekek megmutatták, hogy országos szinten is megállják a helyüket, egy jól szervezett színvonalas tornán.         

 

Tornán a következő játékosok szerepeltek: Jánosi Roland, Győrfi Enzó, Csúri Dájmond, Budai Áron, Szujó Attila, Csákó Patrik, Gulyás Tibor, Kotroczó Péter, Rózsa Boldizsár, Gazdag Vajk, Cseh Balázs, Herczeg Adrián

 

Torna legjobb játékosa: Gazdag Vajk 

 

Az SC Hírös-ÉP Egyesület gratulál a szép teljesítményhez és a különdíjhoz.

 

Edző: Pelikán István

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!