U10-U11 Kölyökliga3. forduló!

U10 és U11-es csapatainknak folytatódott a Kölyökliga. Ám ezúttal nem voltunk kényelmes helyzetben, mert a Debrecenbe kellett utaznunk. Tudtuk, hogy hosszú lesz az utazás és igen komoly mérkőzésekre számíthattunk a Debreceni Labdarúgó Akadémia, Újpest FC, Jászberényi FC csapatai ellen.

Korán indultunk útnak, hogy időben megérkezzünk a mérkőzések helyszínére. Egy hangulatos film is belefért az utazásba ami jól lekötötte a gyerekeket és szülőket egyaránt. Mivel nagyon jó időt „fuott” a buszunk, ezért benéztünk a SportsDirect-be is a gyerekek nagy örömére. Néhány új cipő is beugrott a zsákba, már a téli teremszezonra készülve. Az idő gyorsan eltelt ezért indultunk is tovább a mérkőzések helyszínére a Debreceni Labdarúgó Akadémia edzőkomplexumába. Nagyon impozáns körülmények és szívélyes vendéglátás fogadott minket. Az időjárás már nem volt ennyire barátságos, ahogy elkezdődtek a mérkőzések az eső is szépen megérkezett a pálya fölé. Az öltözőt is igénybe vette mindenki, hogy a mérkőzések között kicsit fel tudjanak melegedni a srácok.

 

2006:

Egész héten felfokozott hangulatban várták a gyerekek is és én is a megmérettetést, ők azért mert focizni szerettek volna a jobbnál jobb ellenfelek ellen, én pedig azért mert úgy gondoltam, hogy ezen a három meccsen meg fog mutatkozni, hogy hol is tartunk a megkezdett úton és, hogy jó e az irány, amerre próbálom terelni a srácokat.

 

A mérkőzések után levonva a következtetéseket, úgy gondolom, hogy jó úton halad a csapat és az irány is jó. Sokat fejlődtek mind taktikailag, mind technikailag a gyerekek, talán még fizikálisan kell egy kicsit erősödni és fogunk is.

 

Az első mérkőzésen rögtön a hazai csapattal játszottunk, akikkel mindig nagy derbiket nyomtak Daniék és ez most sem volt máshogy. Kiélezett találkozón, a mérkőzést végig irányítva, hatalmas szívvel és odaadással nyertük meg a mérkőzést az utolsó percben Ákos által szerzett góllal. A csapat ilyen jól szerintem még nem játszott, mióta én vagyok az edzőjük.

 

2007:

Sajnos a forduló előtti napokban több játékos is harcképtelenné vált. Így csere nélkül indultunk volna a hosszú útnak. Amit a sors elvett azt vissza is adta, mert a 2008-as Nagy Ákos szerencsére jött velünk a busszal, mert a testvére a 2006-os csapat kapuját védi. Így Őt kértük meg, hogy szálljon be hozzánk segíteni. Ezt nagy örömmel vállalta is, köszönjük szépen.  

A Debreceni Labdarúgó Akadémia elleni mérkőzéseken mindig garantáltak az izgalmak és a nagyszerű mérkőzések. Nem volt ez ma sem másképp. A Debrecen vette magához a kezdeményezést. Nem találtuk a helyünket a pályán. Nem mertünk labdát kihozni, támadást építeni. Védők bizonytalanok voltak a középpályások nem segítették Őket. Ezt érezte a Debreceni csapat is. Így a játék a mi térfelünkön zajlott. Nagy helyzeteket azonban nem tudtak kialakítani. Azonban ahogy telt az idő érezhető volt, hogy gólt fogunk kapni. Ami egy jól eltalált távoli átlövésből született meg. Azonban az első félidő végén labdakihozatalból egy labdaszerzés után, a kapusra egy az egy elleni helyzetben mellé rúgtuk a labdát. Ez jeleztük a Debrecennek, hogy mi is itt vagyunk és lassan megérkezünk a mérkőzésbe. A második félidőben egy kicsit átrendeztük a sorokat. Beni lett a középső középpályás, aki addig a védelemben nagyon sok labdát szerezett és játszott meg. Ez felrázta a csapatot és egy nyílt sisakosabb játékot vont maga után. Már a középső harmadban folyt a játék. Amiből a Debreceni srácok jöttek ki jobban, egy kontratámadásnál szabálytalankodtunk az ellenfél támadójával a büntetőterületen belül. A jogos büntetőt értékesítették 2-0. Nem sokáig örülhettek azonban a Debreceni srácok. Az utolsó percek a mi csapatunkról szóltak. Még fentebb toltuk a védekezésünket. Amivel megzavartuk az addig magabiztos ellenfelünket. Hibákra kényszerítettük Őket és a labdaszerzésekből három gólt szereztünk. Ezzel megszereztük a három pontot, egy nagyon izgalmas mérkőzésen. Itt a srácok átélhették, hogy milyen egy vesztes helyzetből visszajönni, ha iszel magadban és nem adod fel a küzdelmet.                   

 

 

2006:

Második ellenfelünk az UTE csapata volt és a srácok szerencsére ott folytattàk, ahol az előző meccsen abba hagyták. Nagy kedvvel és odakoncentràlással végül 6 gólig meg sem álltunk, ellenben Martin kapuja érintetlen maradt ezúttal is! 

 

2007:

Az Újpest FC-val még nem mérkőztünk meg. Nem ismertük ellenfelünket így izgalmasnak ígérkezett ez az összecsapás is. Ezen a mérkőzésen is mezőnyjáték folyt. Amiben mi jobbak voltunk és két gólt is szereztünk. Ellenfelünk nem tudott betalálni így már hat pontnál jártunk. Azonban a fáradtság jelei már látszottak a csapaton.  

 

 

2006:

Az utolsó mérkőzésünket a jászberényi legények ellen játszottuk. Égett a fiúkba a bizonyítási vágy, hiszen az legutolsó emlékünk nem volt túl pozitív velük szemben. A mérkőzés jól alakult hiszen az első percekben sikerült magunkhoz ragadni a vezetést, de a helyzetkihasználásunk most sem volt az igazi és elmaradt sajnos a második gól. Ellenfelünk pedig mindent megtett az egyenlítés érdekében. Egy védelmi megingást követően pedig egy szép szabadrúgásgóllal kiegyenlítettek. A srácok már nagyon elfáradtak, így hiába mozgósítottak minden tartalékukat, a győztes gólt nem sikerült belőni és Martinnak kellett többször bravúrt bemutatnia, hogy az előny ne a Jászberényhez kerüljön. A végeredmény 1-1 lett és a pontosztozkodás igazságos volt.

 

A megszerzett 7 pont szerintem nagyszerű. A srácok kitettek magukért és mindenkit dícséret illet! Nem állunk meg, készülünk a következő fordulóra! Hajrá Hirös-Ép! 

 

2007:

Az utolsó mérkőzésünket a Jászberény ellen vívtuk. Ahol gyorsan két gólos előnyre tettünk szert. Ekkor azt hittük itt baj nem lehet, mert a játék képe alapján nem volt benne a mérkőzésbe  Jászberényi szépítés sem. A foci ezért szép játék, mert egy kicsit nem figyeltünk és két kontrából már egalizálta is az állást az ellenfél. A félidőben próbáltuk rendezni a sorokat. Ami nem volt könnyű, mert  kezdett fáradni  a csapat. A második félidő úgy indult ahogy az első. Ismét két gólt szerezünk és 4-2-re vezettünk. Egy átlövésből szépített ellenfelünk és ismét szoros lett a mérkőzés. Az utolsó percekben azonban a Jászberényi gyerekek élesebbek voltak. Előbb kihagytak egy büntetőt, de a labdakihozatalunkból azonnal kiegyenlítettek. Majd a végén jött amire nem vártunk egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést. Amelyre már nem volt időnk válaszolni, mert véget ért ez a fordulatos mérkőzés. A fáradság ekkor már látszott a gyerekeken, kemény kilencven percet fociztak végig.     

Összességében remek mérkőzéseket vívtak a srácok. A szív diadala volt ez, mert egy cserével játszották végig a napot. Sokat tanulhattak ma, vesztesnek látszó mérkőzést megnyerni vagy egy szinte megnyert mérőzést elbukni. Ezért szép játék a foci, mert soha nincs biztos győzelem. Az fog nyerni aki a legtöbbet tesz meg érte hétről hétre az edzéseken.     

 

 

2006-os korosztály a következő játékosok szerepeltek:

Makádi Martin, Szabó Bence, Rúzsa Marci, Szabados Levi, Sallai Dani, Krupa Zsolti, Szegedi Levi, Hajnal Norbi, Kárpáti Ákos

 

 

2007-es korosztály a következő játékosok szerepeltek:

Diószegi Kristóf, Szűcs Szilárd, Lehotai Ákos, Seres Richárd, Gyenes Róbert, Fleig Áron, Szabó Benedek, Nagy Ákos

 

Edzők:

Pelikán István, Gyenes Tamás

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!