U10-U11 Kölyökliga 1. forduló!

A Kölyökliga 1. fordulója miatt a 2006-os és 2007-es csapatunk Budapest felé vette az irányt. A Vasas csapatához látogattunk a Pasaréti Sportcentrumba. A gyerekek már izgatottan várták a mérkőzéseket, reggel az emeletes busz ajtajánál izgatottan sorakoztak felszállás előtt. Nagy örömükre gyorsan birtokba vehették a felső emeletet. Így indultunk útnak a nagy kalandra. Az úton esett az eső, reménykedtünk benne, hogy nem ázunk el nagyon a nap során.
Profi csapathoz méltón reggel amikor megérkeztünk még csak egy két hazai és Ikarusz játékos volt az öltöző folyosón illetve az eresz alatt. Mert az eső nem akart alábbhagyni. A Dabas-Gyón csapata 9 órára az első mérkőzés kezdésére érkezett csak meg. Így csúszással indult a napiprogram.


2006-os korosztály:
Az első mérkőzésünket a Dabas-Gyón csapata ellen játszottuk. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk és az összecsapás elején szakadó esőben játszottak a srácok. Szerencsére hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és folyamatosan tàmadásban voltunk. Martin nem is ért labdába szinte a kapujában. Szép, formás akciókat vezetve, bátor gyors játèkkal szereztünk több gólos előnyt. Mindenki megkapta a lehetőséget és éltek is vele a srácok. A támadásbefejezésekben akadt néha gond, de ettől függetlenül elégedett voltam a legényekkel.

2007-es korcsoport is győzelemmel szerette volna kezdeni a Kölyökliga idei szezonját. Már a mérkőzés elején tudatosítottuk ellenfelünkben, hogy ki az úr a háznál. Magabiztosan focizva, sok helyzetet kialakítva sikerült többgólos előnyre szert tennünk. Mindkét félidőben ez volt a játék képe. Egy labdaszerzés után nem értették meg egymást a srácok és ebből tudott csak az ellenfél szépíteni. A végeredmény 8-1 lett.

 

2006 A második meccsünket az Ikarusz ellen játszottuk. Itt már el àllt az eső és jobb volt az időjárás. Az első 5 percben nagy nyomás alá helyeztük ellenfelünket a kapujuk előtt, de sajnos gólt nem tudtunk szerezni, rendre hiba csúszott a befejezésekbe, vagy a kapus védett bravúrral. A kihagyott helyzetek meg is bosszulták magukat és egy hiba után megszerezte a vezetést az Ikarusz. A bekapott gólon nem tudtunk átlendülni, így két perc múlva ismét közepet kezdhettünk. Közben Krupa Zsolti is lesérült, ami érzékeny veszteségnek bizonyult ezen a mérkőzésen. A félidőben rendeztük a sorainkat és elkezdtük rohamozni újra ellenfelünk kapuját, de a gól elmaradt. Vagy a kapusuk védett nagyokat, vagy mi céloztunk pontatlanul. A végeredményen így nem tudtunk változtatni, maradt a 2-0 ellenfelünknek. Mezőnyben föléjük tudtunk nőni többször is, de a helyzetkihasználásban nagyon sokat kell javulnia a srácoknak.

2007 Az Ikarus csapata a Vasas ellen egy szoros mérkőzésen tudott 3:2-es győzelmet aratni. Ebből látszott, hogy egy izgalmas meccs elé nézünk. A srácok remekül kezdtek, sorra alakítottuk ki a helyzeteket. Amelyekből megszereztük a vezetést is. Így magabiztosan kézben tartottuk a mérkőzést. Azonban nem tudtuk több góllal elhúzni és így lezárni a mérkőzést. Ez sajnos megbosszulta magát. Mert az ellenfél egy távoli átlövésből szépített. A második játékrésztben is megvoltak a helyzeteink. Azonban itt sem voltunk eléggé határozottak, így ki is maradtak a lehetőségek. Ezt bánhatjuk, mert egy kapu előtti kavarodás után nem tudnunk felszabadítani. Ami után ismét egy átlövés következett, ahol szerencsétlenül egyik játékosunk kezére pattant a labda. Ami miatt büntetőhöz jutott az ellenfelünk. Amit értékesített ezzel egalizálta a mérkőzés állását közel. A hátralevő néhány percben mi támadtunk azonban nem tudtunk gólt szerezni. Így maradt a döntetlen, jobb helyzetkihasználással meglehetett volna a győzelem is.

 

2006 Az utolsó mérkőzésünket a rendező VASAS csapata ellen játszottuk. A srácok újra irányították a mérkőzést és több helyzetet is kidolgoztak, de belőni nem sikerült őket. Közben Martint is megtornáztatták egyszer kétszer az ellenfél játékosai. A félidőben kértem a srácokat hogy tegyenek rá még egy lapáttal és minden erőtartalékukat mozgósítsák. Ezt meg is fogadtàk és Dani és Bence vezérletével nagy nehezen begyömöszöltek a VASAS kapujába egy gólt. Hátul is akadt ezután dolga a csapatnak, de Martin bizonyította, hogy remek kapus és lehet rá számítani. Hatalmas bravúrokkal óvta meg a csapatot a kapott góltól. A végén még volt egy nagy helyzetünk, az sajnos kimaradt, de a győzelem nem maradt el így megszereztük a 3 pontot.
A mai nap 6 pontot gyűjtöttünk, amit jónak tartok. Ennél fontosabb számomra, hogy a mutatott játék egyre jobb, kezdenek a srácok ráérezni, mit is szeretnék játszatni velük. A csapat jó erőkből áll, ezt bizonyítja, hogy Krupa Zsolti pótlását is meg tudtuk oldani, vele pedig még erősebbek vagyunk. Amibe leginkább fejlődnünk kell, az a helyzetkihasználás, sokkal koncentráltabban kell befejezni az akciókat. A srácok az utolsó meccsen azt is megmutatták, hogy nagyon tudnak küzdeni is, ha azt kell. Elégedett voltam mindenkivel, folytatjuk a munkát! Csak így tovább!

2007
Az utolsó mérkőzésen jött a borús égbolt a hasonlóan borús játékunkra és "szerencsére" elmosta a mérkőzést. Öt és fél percnél leszakadt az ég és esőszünet miatt mindenki gyorsan fedett helyre vonult. Ez nagyon jót tett nekünk. Felrázta a "hidegzuhany" is a srácokat. Egy jó 10-15 perc múlva ahogy tisztult az ég folytatódott a meccs mintha nem azok játszottak volna mint a szünet előtti öt percben. Mindenki nagy motiváltsággal és győzni akarással vetette bele magát a folytatásba. Ennek meg is lett az eredménye nem csak a játék képe alapján. Magabiztos 7-0-ás győzelmet arattunk.
Jó kezdéssel indítottuk az idei sorozatt. Azonban sok munka vár még ránk. A mezőnyjátékunkon a támadás építsen kell sokat faragni, mert a mai napon nagy részben egyéni megoldásokból szereztük a góljinkat.

 

2006-os csapat tagjai: Makádi Martin, Sallai Dániel, Krupa Zsolt, Szabados Levente, Ruzsa Marcell, Kárpáti Ákos, Hajnal Norbert, Szabó Bence, Szegedi Levente, Sebestyén Barnabás, Mák Péter, Lisku Illés 

 

2007-es csapat tagjai: Zoboki Krisztián, Lehotai Ákos, Seres Richárd, Szabó Benedek, Czumbil Mihály, Dömötör Zsolt, Fleig Áron, Gyenes Róbert, Szűcs Szilárd, Diószegi Kristóf, Lőrinc Marcell  

 

Edzők: Gyenes Tamás, Pelikán István 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!