U10 - Swietelsky kupa Szombathely!

Swietelsky kupa Szombathely!

 

Az U10-es korosztályunk rangos tornára kapott meghívást az elmúlt hétvégére, ahol ennek megfelelően próbáltunk szerepelni. A felkészülés nem volt zökkenő mentes, de a meglévő alapokban bízhattunk. Az előzetes várakozásoknak megfelelően, kemény megmérettetésen vagyunk túl.

A tornán összességében szégyent nem vallottunk, de elégedettek sem lehetünk. Hogy miért mondom mindezt?

Történt ugyanis, hogy a kilencedik helyezést úgy értük el, hogy vereséget nem szenvedtünk, gólt sem kaptunk a rendes játékidőben, de büntetőkkel kikaptunk a legjobb nyolc közzé jutásért folytatott párharcban.

Persze mondhatjuk, hogy így ki lehet esni. Nekem mégis nagyon fáj, mert így pont nem lehet kiesni. Több játékstílussal is találkoztunk a torna során, de a keménység és agresszivitás mindegyik csapatra jellemző volt. Belőlünk a perdöntő meccsen viszont hiányzott a szenvedély, az önbizalom, a győzni akarás. Ezek nélkül nem lehet a büntetőkhöz sem oda állni, nem hogy egy meccshez.

Így az addig befektetett munka, a győzelmek és az értékes döntetlen egy Austria Wien ellen mit sem ér!

Ezzel véget is ért az első félév számunkra. A folytatáshoz viszont változásokra lesz szükség, mert jelenleg nem jó úton jár a csapat. Mondom ezt akkor, amikor hat meccs után négy győzelem és kettő döntetlen áll a nevünk mellett. Rúgtunk nyolc gólt és egyet sem kaptunk a rendes játékidőben. Viszont ha szeretnénk valamit elérni, akkor ez kevés és a távolság csak nőni fog. A csapatjátékban már nem emelkedtünk ki egyértelműen a mezőnyből. Nem tudtunk olyan gyors, kombinatív focit játszani amivel az ellenfelek nem tudták tartani a lépést. Ébresztő, mert ezen a kupán magyar csapat nem jutott a legjobb négy csapat közzé.

 

A döntőben büntetőrúgással a horvát HNK Gorica csapata nyerte a tornát a Sturm Graz előtt, míg harmadik az Ausztria Wien lett megelőzve az Admira Wackert.

 

KÉPGALÉRIA

 

Csapat:

 

Makádi Martin, Ruzsa Marcell, Szabados Levente, Hajnal Norbert, Kárpáti Ákos, Kern Martin, Visinka Valentin, Krupa Zsolt, Sallai Dániel, Szegedi Levente

 

Edzők:

 

Koós Károly, Pelikán István

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!