U10 I. Mészöly Kupa

 

A Mészöly Focisuli által rendezett kupára kaptunk meghívást. A "buborékban" két műfüves pályán párhuzamosan zajlottak a mérkőzések. A torna gyors lebonyolítása miatt egy mérkőzésenként játszhattak a csapatok. Kiírás szerint 4+1-es létszámmal léphettek pályára a játékosok. Ami a kézilabda méretű pályán komoly fizikális igénybevételt jelentett a gyerekeknek. Nyolc csapat nevezését fogadták el, amelyek két négyes csoportban kezdték meg a küzdelmeket.

  

Csoportbeosztás:

SC HÍRÖS-ÉP

Szolnoki-MÁV

Mészöly Focisuli

Vác

  

 

Eredmények:

 

SC HÍRÖS-ÉP - Vác 2 - 0

SC HÍRÖS-ÉP - Szolnoki-MÁV 1 - 1

SC HÍRÖS-ÉP - Mészöly Focisuli 0 - 2

 

  

A csoportot jól kezdtük, magabiztosan nyertünk kis odafigyeléssel több gólt is szerezhettünk volna.

Második mérkőzésen megszereztük a vezetést, azonban védekezési hibánkat kihasználva ellenfelünk egyenlíteni tudott. Kis odafigyeléssel és szerencsével megnyerhettük volna a mérkőzést.

Az utolsó fordulóban egy döntetlen esetén a legjobb négy közé kerülhettünk volna. Azonban a szervezetten és szépen játszó hazai csapat, megérdemelten nyert a mérkőzés utolsó harmadában szerzett gólokkal, ezzel csoportelső lett. Ha az első kapott gól előtti helyzetünket berúgjuk, akkor máshogy alakul a mérkőzés.

 

Sajnos a jobb gólkülönbség miatt csak csoport harmadikként jutottunk tovább. Dicséretes volt a gyerekek hozzá állása a mérkőzéseken. Erősebb csapatokkal is sokszor felvették a versenyt, így sokáig életben tartva a továbbjutás reményét.

 

Az alsó ágon folytattuk a küzdelmeket. Itt a mások csoport negyedijével találkoztunk.

 

 SC HÍRÖS-ÉP - Sajó-völgye 0 – 5

 

 Magunkhoz próbáltuk venni a kezdeményezést, de a kapu elé csak ritkán jutottunk. A mezőnyfölény kevés megnyerni egy mérkőzést. Ellenfelünk egy jól eltalált szabadrúgás góllal megszerezte a vezetést, amitől a gyerekek elvesztették a lendületüket. Továbbra is próbáltunk dominálni, kevésszer értünk a kapu elé helyzetbe, egyre több helyet hagytunk magunk mögött. Amit ellenfelünk kihasznált és kontrából több gólt szerzett. A végére szétesett a játékunk és a védekezésünk.

 

 

 

8. helyért

SC HÍRÖS-ÉP - Vác 2 - 2  Büntetőkkel:  (2 : 3)

 

A reggeli mérkőzést nem tudtuk megismételni. A fáradtság már látszódott a játékunkon. Ismét mi támadtunk többet, de csak a mezőnyben tudtunk ellenfelünk fölé nőni. Amiből helyzetet csak ritkán alakítottunk ki. A hibáinkat, figyelmetlenségeinket kontrából jól kihasználta ellenfelünk és kétszer is vezetett. Mi azonban kétszer kiegyenlítettünk. A győzelmet azonban nem sikerült megszereznünk. Így jöhettek a büntetők. Amiben ellenfelünk jobban koncentrál és szerezte meg a hetedik helyet.

  

Összességében tanulságos torna volt a gyerekek is adott egy képet amiben fejlődniük kell az edzéseken.

  

A következő játékosok szerepeltek:

Herceg Adrián, Bali Levente, Rózsa Boldizsár, Csúri Dájmond, Banó Noel, Bablinszki Banabás, Kotroczó Péter

 

Torna válogatottja: Rózsa Boldizsár

 

Gratulálunk  csapatnak!

 

Edző: Pelikán István

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!