U10 Adidas 4 Sport Cup 2013 - Szlovákia

Szlovákiában Eperjesen az Adidas 4 Sport Cup 2013 teremlabdarúgó tornán szerepelt a 2003-as korosztály.

Idén 12. alkalommal került megrendezésre U 8-tól - U13 –as korcsoportoknak a négynapos torna, ahol kilenc nemzet képviseltette magát. Az U10-es korcsoportban hat országból – Ukrajna, Szerbia, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország - harminc csapat adta le nevezését. Egyesületünk először nevezett erre a tornára. Látható volt, hogy komoly szervezésű a rendezvény. Több csarnokban játszották a csapatok a mérkőzéseiket. A mi korosztályunkban ötcsapatos csoportokat sorsoltak.

 

Mérkőzéseink:

1. 

    FK Motorlet Praha(CZ) - SC Hirős Ép. Kecskemét(HU)

 

  0 : 3  

Group

2. 

    FK „Ilyichevec“ Ilychevsk(UA) - SC Hirős Ép. Kecskemét(HU)

 

1 : 1

Group

3.

   SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) - MFK Košice(SK)

 

1 : 0

Group

4.

   SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) - SDUSHOR Uzhgorod I.(UA)

 

0 : 1

Group

5.

    FK „Ilyichevec“ Ilychevsk(UA) - SC Hirős Ép. Kecskemét(HU)

 

0 : 2

Eightfinal

6.

    FK "Jedinstvo" Novi Bečej(SRB) - SC Hirős Ép. Kecskemét(HU)

 

0 : 3

 Quarterfinal

7.

   SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) - FC "Feniks" Zhitomir(UA)

 

0 : 1

 Semifinal

8. 

   MFK Košice(SK) - SC Hirős Ép. Kecskemét(HU)

 

0 : 3

  For 3rd place

 

A tornáról további információk:

http://www.football.4sport.sk/?lang=en

 

Csoportmérkőzések (péntek):

 

FK Motorlet Praha(CZ) - SC Hirős Ép. Kecskemét(HU)  0 – 3

Jól kezdtük a tornát. Folyamatos nyomás alá helyeztük ellenfelünket. Nagyarányú győzelmünk is megérdemelt volt, igaz két öngól is született.


FK „Ilyichevec“ Ilychevsk(UA) - SC Hirős Ép. Kecskemét(HU)  1 – 1

Ellenfelünk zártan védekezett csak pontrúgásból voltak veszélyesek szögletek vagy szabadrúgások után. A vezetést mi szereztük meg, de a meccset nem tudtuk eldönteni egy második találattal. Ellenfelünknek egy szabadrúgásból sikerült egalizálni. Már nem tudtunk gólt szerezni, maradt a döntetlen.

 

Csoportmérkőzések (szombat):

 

SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) - MFK Košice(SK)  1 – 0

Hazai csapattal játszottunk, szintén többet volt a játék az ellenfél térfelén. Ahogy a csoportmeccseken végig, itt sem tudtuk kihasználni helyzeteinket. Lehetőségeinket elkapkodtuk, így nehézzé tettük a mérkőzést. Azonban stabil védekezésünk miatt nem tudott egyenlíteni az ellenfél.

 

SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) - SDUSHOR Uzhgorod I.(UA) 0 - 1

Csoportunk egyik leggyengébb csapatával játszottunk. A huszonöt perces mérkőzésből huszonkettőben mi támadtunk. Végig az ellenfél térfelén folyt a játék, néhány momentumon kívül. Azonban a négy rúgott kapufa, az ellenfél kapusának bravúrjai és a kihagyott helyzetek miatt nem sikerült vezetést szerezni. Sajnos a foci érdekes fintora, hogy ellenfelünk 5 másodperccel a mérkőzés vége előtt egy pontrúgás utáni csúsztatásból szerezte meg a győztes gólt.

 

 

A csoportmérkőzések során ideges, kapkodó volt a játékunk, a szerencse sem volt mellettünk. Ezért nem sikerült megszereznünk az első helyet a csoportban. Csoportunk volt a legkiegyenlítettebb, legerősebb csoport. Védekezésünk jó volt, már a letámadással megzavartuk ellenfeleinket, csak két gólt kaptunk, azokat is pontrúgás után.  A végén az ötből négy csapatnak is hét pontja volt és az egymás elleni gólkülönbség számított. Amiben mi harmadikak lettünk. Legjobb harmadikként jutottunk tovább, ezért a mi csoportunk első helyezettjével játszottunk a tizenhat között.16 között:


FK „Ilyichevec“ Ilychevsk(UA) - SC Hirős Ép. Kecskemét(HU)  0 - 2

A csoportelső ellen újra játszhattunk. A gyerekek érezték, hogy fontos nap elé nézünk és nincs lehetőség a hibázásra a torna egyenes kieséses szakaszában. Jó játékkal sikerült eldöntenünk a mérkőzést. Gólunk után most egy második találattal el is tudtuk dönteni a mérkőzést.

 

8 között:


FK "Jedinstvo" Novi Bečej(SRB) - SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) 0 - 3

Szépen játszó, ám fizikálisan gyengébb ellenfelünk ellen végig nagy fölényben játszva, magabiztos, háromgólos győzelmet arattunk. Nem volt kérdés ki jut a legjobb négy közé.

 

Elődöntő:

 

SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) - FC "Feniks" Zhitomir(UA)  0 - 1

A torna egyik legerősebb csapatával találkoztunk. Fizikálisan, játéktudásban és a csapatjátékban is jók voltak. A gyerekek eddigi mérkőzéseken mutatott jó formája bizakodásra adott okot. Azonban a mérkőzés elejétől beszorultunk. Sajnos nem mertük felvállalni azt a játékot, amivel megnyerhettük volna a mérkőzést. Visszaálltak a gyerekek és a biztonságra törekedtek. Kapkodtak a játékhelyzetekben, rossz megoldásokat választottak. Egy kombinatív játék után távoli lövéssel megszerezte ellenfelünk a vezetést. Ezután nem tudtunk úgy váltani, hogy egalizáljunk az eredményen. Ellenfelünk nagyon jól védekezett, szinte helyzetig sem jutottunk. Sajnos a bátortalan kezdés megbosszulta magát. Vereséget szenvedtünk egy igen jó gárdától, aki később a tornagyőzelmet is megszerezte.

 

Harmadik helyért:

 

MFK Košice(SK) - SC Hirős Ép. Kecskemét(HU) 0 - 3

A csoportmérkőzésen már játszottunk aktuális ellenfelünkkel, aki számunkra meglepetésként jutott el a legjobb négy közé. Ennél erősebb csapatokat is láttunk a többi mérkőzésen, két büntetőpárbajt is „túléltek”. A csoportmeccsen jobbak voltunk és nyertünk, így magabiztosan vártuk a bronz meccset. Játékunk végig magabiztos volt. Letámadásunk ismét remek volt. Ellenfelünk néhány helyzetnél nem jutott több lehetőséghez az egész mérkőzésen. Végig a mi akaratunk érvényesült. Felszabadult, szép focit játszottunk. Mindenki nagyon magasra tette a mércét ezzel a teljesítménnyel. A három gól mellett számos lehetőségünk volt a gólszerzésre. Nagy fölénnyel, megérdemelten szereztük meg a bronz érmet és a kupát. Minden gyerek kapott egy Adidas sípcsontvédőt is.  

 

 

A csapat magasra tette a lécet a vasárnapi teljesítményével, játékával. Az a játék, amit bemutattak minden szurkolónak és szülőnek élvezetes, látványos volt. Ami viszont a legfontosabb, hogy élvezték a játékot. Bízunk benne, hogy ez nem csak egyszeri alkalom volt. Ez a teljesítmény bennük van, amit hosszú távon is meg kell mutatniuk a gyerekeknek.


A következő játékosok szerepeltek: Szujó Attila, Csákó Patrik, Gulyás Tibor, Kotroczó Péter, Cseh Balázs, Gazdag Vajk, Jánosi Roland, Győrfi Enzó, Budai Áron


Torna válogatottja: Szujó Attila

 

Gratulálunk a csapatnak ezen a nemzetközi tornán elért harmadik helyhez!

 

Edző: Pelikán István

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!