U10, III. Hírös Hét Nemzetközi Focifesztivál

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a kétnapos Hírös Hét Nemzetközi Focifesztivál a Kecskeméti Gyerekfoci Egyesület, az SC Hírös-Ép és számos szponzor együttműködésének köszönhetően. A tornát huszonnégy csapattal szerettük volna megrendezni, azonban sok egyesület jelezte, a nyaralások miatti kis létszámmal nem tudják vállalni a tornát. A torna előtt néhány nappal is több egyesület visszamondta a már előre egyeztettt szereplését. Minden követ megmozgatva is „csak” huszonegy csapatot sikerült leszervezni. A tornán sok meglepetést kaptak a gyerekek szponzoraink jóvoltából, amit ezúton is köszönünk minden támogatónknak. Amiért mind a két napon küzdöttek a kis focisták, az óriási vándorserleg és a tornagyőzelemért járó csodaszép kupa.

 

Az előre megtervezettek szerint négy hatcsapatos csoport került kialakításra. A saját csoportunkban egyesületünk 2002-es születésű csapata is indult versenyen kívül a tornát lemondó csapatok miatt. A csoporton belüli helyezésekért a Jászberény Tehetség SE és a Gold-Sport Pécs 2004-es csapatával mérkőztünk  meg. A torna első napján ebben a csoportban a több játéklehetőség miatt két fordulót játszott minden csapat a másikkal.

 

Csoportmérkőzések:

Jészberény Tehetség SE - SC Hirös-Ép 2003   2 - 0

SC Hirös-Ép 2002- SC Hirös-Ép 2003   4- 0

Gold-Sport Pécs 2004 - SC Hirös-Ép 2003   0 - 4

SC Hirös-Ép 2002  - SC Hirös-Ép 2003   4 - 0

Gold-Sport Pécs 2004- SC Hirös-Ép 2003   1 - 4

SC Hirös-Ép 2003 - Jészberény Tehetség SE 0 - 0

 

A pénteki napon a mérkőzések nagy részében nem sikerült elkapni a fonalat. Sokszor kerestük a helyünket a pályán és rossz megoldásokat választottunk a játékhelyzetekben. Sok hibával játszottunk. Talán egy mérkőzésen játszottunk felszabadultan, szépen. Azonban ez a mérsékelt teljesítmény is elegendő volt, hogy csoportelsők legyünk. Így szombaton a B csoport negyedik helyezettjével játszottunk a torna egyenes kieséses szakaszában.  

 

 Megnyitó:

Péntek este a főtéren, a nagyszínpadon ünnepélyes megnyitóval folytatódott a torna. A gyerekek örömmel mentek fel a színpadra. A szülők, kísérők, edzők láthatták a boldog arcokat. Ezekkel a pillanatokkal zárult az első nap.

Szombaton reggel az utolsó csoport meccsek és a torna egyenes kieséses szakaszával folytatódott a program.

 

 

 Nyolcaddöntő: 

SC Hirös-Ép 2003  -  Gödöllő FC  1 – 0

A jól játszó, szervezett csapat ellen már korábban Egerben is megmérkőztünk. A gyerekek is tudták azt, hogy az előző napi teljesítmény itt már kevés lesz. A kezdő sípszó után körülbelül a mérkőzés feléig nagyon intenzíven és óriási játékkedvvel játszottunk. Ami 6-8 nagyon nagy helyzetet eredményezett, szép támadások után. Ezekből azonban csak egyet sikerült kihasználnunk. Így ahogy fáradtunk, vesztettünk a dominanciánkból és mezőnyjáték alakult ki. A sok kihagyott helyzet - ahogy lenni szokott - majdnem megbosszulta magát. Egy ajándék labda után a  kapufát találta el az ellenfél. Az eredmény már nem változott, bejutottunk a legjobb nyolc csapat közé.

 

Negyeddöntő:

SC Hirös-Ép 2003 – FC Hatvan  4-1 

 A Hatvani csapat az előző körben a Hírös-Ép 2004-es korosztályát büntetőkkel győzte le. A csapat ott folytatta, ahol ma elkezdte a tornát, szépen játszva az egész mérkőzésen. Sok támadást építve, magabiztosan nyert. A helyzeteket jobban kihasználva több gólos győzelmet is szerezhettünk volna.    

     

Elődöntő:

SC Hirös-Ép 2003  - Vasas Kubala Akadémia  3 - 1 

 Az Angyalföldi csapat jól játszott a tornán. A gyerekeknek maximális koncentráció kellett, hogy bejussanak a döntőbe. A játék kezdeményezését azonnal magunkhoz ragadtuk. Sikerült gólokat szereznünk formás támadásainkból, amivel ellenfelünk kedvét elvettük. Ugyan egy szép szabadrúgás góllal még  szépítettek, de a továbbjutás nem forgott veszélyben.   

 

Döntő:

SC Hirös-Ép 2003 – Szolnoki MÁV   2 - 0

 A nagyon szimpatikus Szolnoki csapat ellen játszhattuk a döntőt. A szolnoki szülők, szurkolók már nagyon készültek a csatára. Szerették volna, ha a döntőben találkozunk Velük. Ez létre is jött, szépen meneteltek végig a tornán. Sokszor játszottunk már egymás ellen fontos mérkőzéseket, mindkét csapat győzedelmeskedett már a másik felett. A gyerekeket sikerült felpörgetni, nagyon motiváltak voltak, hogy itthon tartsuk a gyönyörű serlegeket. A kezdeti tapogatózás után egy nagyon szép támadás végén megszereztük a vezetést. Ellenfelünknek nem sikerült igazán komoly helyzetet kialakítani, mert nagyon fegyelmezetten játszottunk. A gól hiányzott csak a játékunkból, pedig kétszer a kapufát is eltaláltuk. A végére sikerült magabiztossá tenni vezetésünket a második gólunkkal. Nem sikerült szépíteni az ellenfelünknek, így miénk lett az első hely.    

 

A két napon más-más arcát mutatta a csapat. Az időzítés azonban remek volt, mert amikor kellett az egyenes kieséses szakaszban már remekül játszottunk, mind küzdeni akarásban, mind a játékhelyzetek megoldásában. Az összes játékos remekül szerepelt, nagyot küzdöttek a gyerekek egymásért, ami a jövőre nézve nagyon biztató. A szombati nap alapján megérdemelten szereztük meg az első helyet.     


A tornán szereplő játékosok:

Szujó Attila, Csákó Patrik, Gazdag Vajk,  Győrfi Enzó, Rózsa Boldizsár, Csúri Dájmond, Banó Noel, Herceg Adrián, Budai Áron, Rohoska Marcell, Mészáros János 


Legjobb hazai játékos: Gazdag VajkAz Egyesület gratulál a csapatnak a nagyszerű eredményhez és a különdíjhoz!


Edző:

Pelikán István

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!