U10, XII. Fragaria Cup Eperjes Szlovákia

A Fragaria Cup 2013 elnevezésű tornán vett részt egyesületünk 2003-as korosztálya. A nagy hagyományokkal büszkélkedő nemzetközi kupát már 12. alkalommal rendezték meg. Az ötnapos tornán összesen tizennyolc ország kétszázharminckilenc csapata vett részt több korcsoportban. A rendezés magas színvonala mellett, kiváló minőségű pályákon játszhattak a gyerekek.  

 

Az U10-es korosztályban, ahol csapatunk is indult negyven öt csapat nevezett tizenegy országból. Más nemzetek csapatai ellen mérethették meg a gyerekek a tehetségüket, többek között a 1.FC Tatran Prešov, FC BATE Borisov, FC Dinamo Minsk, FC Dynamo Kiev, FC Feniks Zhitomir, FC Shakhtar Donetsk ellen.

 

Csoportmérkőzések:

FC Shakhtar Donetsk(UA) - SC Hirös-Ép Kecskemét(HU)  3 - 1

FC Nevėžis Kėdainiai(LT) - SC Hirös-Ép Kecskemét(HU)  0- 5

SC Hirös-Ép Kecskemét(HU) - GKS 1962 MOSiR Jastrzębie Zdrój I.(PL)  0 - 1

SC Hirös-Ép Kecskemét(HU) - FC Minsk(BY)  0 - 0

1.FC Tatran Prešov(SK) - SC Hirös-Ép Kecskemét(HU)  0 - 2

CSM Râmnicu Sărat(RO) - SC Hirös-Ép Kecskemét(HU)  0 - 5

FC Municipal Pitesti(RO) - SC Hirös-Ép Kecskemét(HU)  0 - 4

FC Chayka Kiev B(UA) - SC Hirös-Ép Kecskemét(HU)  0 - 2

 

 

Csoportunkban nyolc csapattal mérkőztünk meg a tizenhat közé jutásért. A játékunk az első napokban még ingadozó volt, ami az eredményeken is meglátszott. Néhány hibánkat könyörtelenül kihasználták még a gyengébb képességű csapatok is. A kezdeti nehézségek után egyre jobb eredményeket értünk el. A legtöbb mérkőzésünkön jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki és a védekezésünk is rendben volt. Emlékezetes meccseket éltünk át. A csoport harmadik helyén végeztünk, így az A csoport második helyezettjével játszottunk.  

 

 Tizenhat között: 

SC Hirös-Ép Kecskemét(HU) - FAMT Prešov(SK)  5 - 0

 

Az utolsó előtti napon a harmadik mérkőzésünk volt. Az időjárás nem kedvezett; esőben és nagy szélben kellett megvívnunk sorsdöntő - már egyenes kieséses - mérkőzésünket. A tornán itt játszottunk a legjobban, ellenfelünket folyamatosan nyomás alatt tartottuk. Helyzetek sokaságát kialakítva szép gólokat szerezve, alig-alig ért kapusunk a labdához. Érdekesség, hogy csoportunk első két helyezettje is kiesett a torna ezen szakaszában.


Nyolc között:

FC Dynamo Kiev B(UA) - SC Hirös-Ép Kecskemét(HU)  0 - 1 

 

 A nagynevű ellenfelünkkel szemben már nem ijedhettek meg a srácok, ha a négy között akartak tovább játszani. Nagy lendületünket már az első percben siker koronázta egy távoli lövés után. Ez megadta az alaphangot és a mi akaratunk érvényesült. Azonban ellenfelünk is nagyon jól védekezett, ahogy mi is. Az eredmény már nem változott egy nagyon küzdelmes és jó iramú mérkőzésen, ezzel tovább léptünk a négy közé. Ahogy a többi mérkőzést figyeltük a tornán, itt már minimális különbségek voltak a gyerekek és a csapatok között. Minden egyesület jól szervezetten, magas szinten játszott, nem volt gyenge csapat.

     

Elődöntő:

SC Hirös-Ép Kecskemét(HU) - FC Feniks Zhitomir(UA)  0 – 0  Büntetőkkel: 2 – 3 

 

 A téli tornán is találkoztunk ellenfelünkkel, akkor is a négy között. Most egy szintet képviseltünk, a mérkőzésen nem bírt egyik csapat sem a másikkal. Nagyon nagy csatában, mindkét csapat egy góllal tovább léphetett volna. Azonban a helyzetek mindkét oldalon kimaradtak. A játékvezetők sajnos egy jogos büntetőt nem ítéltek meg a javunkra, nem akarták ezzel befolyásolni a továbbjutást. A büntetőrúgások döntöttek, ahol ellenfelünk három-kettőre jobbnak bizonyult. Mi a harmadik helyért játszhattunk, azonban a későbbi torna győztes csapata ellen elveszítettük a döntő lehetőségét.       


3. helyért

ACS Junior Galati(RO) - SC Hirös-Ép Kecskemét(HU)  1 - 3

 

 A srácok a kudarc után nehezen tértek magukhoz, nagyon szerettek volna a döntőben játszani. A mérkőzésre azonban már újra lelkesen készültek. A bronzéremért jobban játszva, megérdemelten nyertünk. Több helyzetünk mellett felszabadultabban frissebben játszottunk ellenfelünknél. Így Kecskemétre kerülhetett a téli sikert megismételve a harmadik helyért járó trófea!

 

Öt nap alatt tizenkét mérkőzést, játszhattak a gyerekek remek pályákon nagyszerű ellenfelek ellen. Az utolsó két napon hat meccset vívtak meg. Felejthetetlen élmény volt a színes, zenés nyitóünnepség, az Aquapark, az eredményhirdetés, a mérkőzések hangulata. A gyerekek egy életre szóló emlékkel gazdagodtak, ahol szakmailag is megállták a helyüket bármelyik ellenféllel szemben. A 2003-as korosztály eddigi legnagyobb eredményét érte el!        

 

A tornán szereplő játékosok:

Szujó Attila, Csákó Patrik, Gulyás Tibor, Csinger Márk, Gazdag Vajk, Bodor Bendegúz,  Győrfi Enzó, Gulyás Nándor, Jánosi Roland, Rózsa Boldizsár

 

Torna válogatottja: Csinger Márk

 

Edző:

Pelikán István

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!