U-9-8 Kölyökliga 2. forduló!

A Kölyökliga második fordulóját a Műkert városi sportpályán rendeztük. Vasárnap reggel korán kint voltunk a Műkertvárosi pályán. Az évszakhoz képest zord időjárás fogadta a kilátogatókat és a csapatokat, mindössze 8C° mutatott a hőmérő. Színvonalas mérkőzésekre lehetett számítani, hiszen a budapesti Ikarus BSE csapata mellett az FTC és a debreceni Loki ifjai érkeztek vendégségbe. Akik ellen élmény pályára lépni és megküzdeni.

 

Rendhagyó módon az 2008-as korosztály mérkőzéseivel kezdődtek az összecsapások, csapatunk az Ikarus ellen kezdett. Kissé álmosan mozogtak a gyerekek, sok kimaradt helyzet után azonban sikerült megnyerni a találkozót.

2007-esek is az Ikarus BSE ellen léptek pályára. Ellenfelünk jó fizikumú csapat volt, aki próbálta kihozni a labdát. Szerencsére ezt meg tudtuk akadályozni és így labdaszerzéseinkből veszélyes támadásokat építettünk. Ezekből sikerült gólokat elérnünk. Ellenfelünk erejéből csak a szépítésre futotta. A 6-2-es győzelemért meg kellett küzdeni.

 

A második meccsen jól kezdtek 2008-as kis focistáink az FTC ellen, szép támadásokat láthatott a nézősereg, ám rendre kimaradtak a gólhelyzetek. Ezután gyors ellentámadásainak köszönhetően kétszer is betalált nagynevű ellenfelünk, ami egy kis ijedtséget is eredményezett a gyerekeknél. Sajnos a végére túl nagy falatnak bizonyult a zöld-fehér csapat, de sebaj, ilyen mérkőzés is van.

2007-esek is FTC csapatával játszottak. Jó és szervezett védekezésünket nem tudták feltörni. A saját térfelükre szorítottuk Őket. Sikeresen fejeztünk be néhány helyzetet és ezzel magabiztos előnyre tettünk szert. Itt is csak szépíteni tudott a Fradi egy megpattanó átlövésből. Jó mérkőzésen nyertünk 3-1-re.

 

2008 csapatunk harmadik összecsapása sem ígérkezett könnyűnek. Szerencsére nyoma sem volt már az előző találkozónak, ügyesen fociztak a Hirös-ÉP fiataljai, ám ezen a napon sajnos nem volt szerencsénk. Egygólos előnyünk után sok gólhelyzetet elpuskáztunk és a második félidőben egyenlíteni tudott

a mindaddig 100 százalékos DVSC.

A bajnokság egyik legjobb csatának számító Debreceni LOKI-val játszottunk. Mindkét csapatnak 6-6 pontja volt. Így kiélezett és izgalmas mérkőzésre volt kilátás. Mindkét csapat taktikusan kivárta mit akar az ellenfele. A srácok a biztos megoldásokat választották, nem mert senki váratlant húzni. Nagyon nagy figyelem ellenére itt is ott is becsúsztak hibák amiből nagy helyzetek alakultak ki. Azonban a támadók pontatlansága a kapusok bravúrja vagy a kapufa mentette meg a csapatokat a góltól. A második játékrészben már felpörögtek az események. Több helyzet és lüktető játék folyt a pályán. Egy távoli átlövésből az DVSC megszerezte a vezetést. Azonban nem adták fel a srácok és a mérkőzés utolsó szakaszában nagyon nagy iramot diktálva több helyzetet is kidolgoztunk. Ezekből nem sikerült betalálni. Nálunk is egy átlövés hozta meg az áttörést és ezzel egyenlítettünk. Ezután már nem változott a mérkőzés állása, igazságos eredmény született.

 

Összességében remekül helyt álltak a fiúk és újra rengeteg értékes tapasztalatot szereztek.

 

 

A csapatok:

2008: Mettler Ádám, Hajnal Viktor, Fegyvári Kristóf, Szabó Roland, Nagy Ákos, Tóth Viktor, Szebellédi Bátor, Gajdos Márk, Keresztes Zoltán, Kobela Patrik

 Edzők: Kurucsai Milán, Gyenes Tamás

 

2007: Lehotai Ákos, Seres Richárd, Szűcs Szilárd, Czumbil Mihály, Dömötör Zsolt, Diószegi Kristóf, Fleig Áron, Gyenes Róbert

Edzők: Pelikán István, Koós Károly

 

Gratulálunk a gyereknek!    

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!