U-8 Kölyökliga 5. forduló!

 

Kölyökliga Budapest!

 

Az őszi szezon utolsó Kölyökliga mérkőzéseire utazott az U8-s csapat, ahol kettő mérkőzést játszhattunk. A késői időpontra kiírt forduló nem a legjobb előjelekkel indult. Elsősorban az időjárás és a rossz pálya okozott gondot a gyerekek számára. A rövidebb játékidőt, a játékvezetők hiányát már meg sem említem. Főleg azért nem, mert ami jobban aggaszt, az a fiúk játékhoz való hozzáállása. Hiszen a hideg és a rossz pálya az ellenfelünk dolgát is megnehezítette és nekik is ugyan annyi idejük volt a mérkőzés eldöntésére, mint nekünk.

Első mérkőzésünket a Dalnoki FA ellen játszottuk. Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és elsősorban egyéni akciókkal próbáltuk a kapujukat bevenni. A sok egyénieskedés sok hibát is hozott számunkra. Kiismerhetőek voltak a cselek, rossz irányba fordultunk és lassan vagy pontatlanul próbáltunk kapura lőni. Arra számítottam, hogy a passzok, a mozgások, a helyezkedések tudatosabbak lesznek, és az edzésen tanultaknak megfelelően fognak játszani a fiúk. Ennek ellenére, mégis sikerült annyi helyzetet kialakítanunk, hogy abból nem hogy egy meccset, az egész napot megnyerhettük volna. A dolog szépséghibája csak az volt, hogy a gólok a srácok lábában maradtak.

Dalnoki FA. - Sc. Hírös-ÉP 1:1

Gólszerző: Makai Bendegúz

 

A döntetlen után nem voltunk túl boldogok, de jött a következő ellenfelünk az MTK 2010-s korosztálya. Így sok töprengésre nem volt időnk. Szerettem volna a srácoktól látni az egy évnyi korkülönbséget, természetesen a mi javunkra. Ebből vajmi kevés valósult meg. Ennek az oka pedig az volt, hogy ellenfelünk nagyon lelkesen, agresszíven játszott. Mi pedig ebben partnerek voltunk. Nehézkesen, lassan, kiismerhetően játszott a csapat, és ahogy ilyenkor lenni szokott, hátulról sem kaptuk meg a kellő támogatást a kapusunktól. Nem csak fizikálisan, de gondolkodásban sem sikerült feléjük nőnünk, ezért folyamatosan szaladtunk az eredmény után. Gyorsulnunk kell fejben, gyorsabban kell döntéseket hoznunk.

Végül is ez a mérkőzés is döntetlenre végződött. A mai napon ismét előtérbe kerültek az egyéni célok, sajnos csak kevesen törekedtek a csapatjátékra és az együttes labdaszerzésre, védekezésre. A fiúk szerintem megkönnyebbültek, hogy vége lett a napnak és nem kell tovább fagyoskodniuk a pályán.

MTK 2010 - Sc. Hírös-ÉP 4:4

Gólszerzők: Csorba Olivér, Makai Bendegúz, Kristófik Dániel, Ónodi Nándor

 

Gyorsan felszálltunk a jó meleg buszra és pillanatok alatt oldódott a hangulatunk is. Újoncok voltunk a sorozatban, így összességében elmondhatjuk, a vártnál sikeresebb őszt hagytunk magunk mögött. Ám az utolsó forduló alapján fontos megemlítenem, hogy csak egy tyúklépést léptünk előre az elmúlt hónapokban. Változtatni csak együtt tudunk, erős akarattal. Nagyon sokat kell még tennünk minden edzésen, minden mérkőzésen azért, hogy minél kreatívabbak legyenek a gyerekek! Mert ahogy mondják:

Kreativitás nélkül nincs új ismeret, nincs tudás.

 

A csapat tagjai:

Erdős Rómeó, Csordás Zoltán, Csorba Olivér, Kaldenecker Ármin, Kis Csaba, Kristófik Dániel, Ónodi Nándor, Makai Bendegúz, Polyák Andor

Edzők: Koós Károly, Keresztes Zoltán

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!