U-8 Kölyökliga 2. forduló!

 

Ezen a hétvégén, második fordulójához érkezett a Kölyökliga. Most Budapest felé vettük az irányt, ahol a nagymúltú Vasas vendégei voltunk. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy mennyire másképpen működünk mi. Szuper komlexum alakult ki a Fáy utcában, mondom ezt még akkor is, ha a stadion tényleg igazi retro hangulatot árasztott. Tudtommal már nem sokáig, mert méltó stadiont kap a Vasas is.

 

Viszont a vendégvárás, a körítés, messze elmarad a mi várakozásainktól. Pedig ezek nem a valóságtól elrugaszkodottak, hisz ha mi vagyunk a rendező Egyesület, úgy vélem, maximálisan igyekszünk a hozzánk érkező csapatok minden elvárásának eleget tenni. Hogy mire is gondolok? Nem volt aki várta volna a csapatokat, nekünk kellett megkeresni a rendezőket, nem volt nyitása és zárása ennek a napnak, nem volt aki néhány kedves szóval köszöntötte volna a kis srácokat, nem volt játékvezető, az edzőknek kellett vezetni a mérkőzéseket. Persze mondhatjuk játék, a gyerekek játéka és ezért igazából játékvezető sem nagyon kell. Számomra mégis furcsa, hogy a leírt játékszabályokat nincs, aki következetesen betartatná, mivel nincs játékvezető. Így minden edző másképpen alkalmazza a szabályokat. Mondom ezt úgy, hogy, és ez a lényeg , eredményt befolyásoló hiba nem történt, de mégis döcögős és fura volt  ez az egész. Másrészt csak azért nem volt feszültség, mert hat intelligens edző jött össze, akik nem az eredmény fontosságát erőltették. Így belefért egy-két meg nem adott gól.

 

Most viszont már essen szó a játékról, jöjjenek a mieink. A 2009-s korcsoport folyamatos változáson megy keresztül. Nem elég az új pálya és a szabályok, rendre új fiúk tűnnek fel az edzéseken is. Ellenben, a nagy létszám mellett, kevesen tartanak ott, hogy ilyen szintű csapatok ellen méltóan felvegyék a küzdelmet. Nagyon örülök a népes gyerekseregnek, de tudomásul kell venni, hogy senki sem a labdával a lábán született és idő kell, amíg utolérik a kortásaikat. Ezt nem csak a Sc. Hirös – Ép-s gyerekekre értem, hanem az egri vagy budapesti korosztályos gyerekekre is.

 

Ezért erre a fordulóra nyolc legényt jelöltem ki. Bíztam bennük, vártam, hogy felszabadultan fognak játszani és meg merik mutatni a pályán azt, amit annyira szeretnek, játszani.

 

Ezen a napon ezt tökéletesre sikerült teljesíteni.

 

Az Eger ellen kezdtünk. Mivel csak három csapat volt, ezért hosszabb játékidővel kellett kompenzálni az egy meccs kiesését.

 

Így az egri csapat tulajdonképpen ellenünk már a második mérkőzését játszotta. Némileg meglepő volt, hogy az első találkozón legyőzték a Vasas-t.

 

A srácok sokkal érettebben játszottak, mint kettő hete, ügyesen felosztották a feladatokat és gyakorlatilag magabiztos győzelmet arattak. Bátran kezdeményeztek egyénileg, ami a legfontosabb és mellette még maradt ész és erő egy - egy kombinatív játékra is.

 

Egy szóval szuper volt minden. Mára már megértették, hogy a játékot a pályán nem szemléljük, hanem éljük. És mindenkinek kell élnie, mert ők egy csapat és csak közösen erővel menetelhetnek a cél felé.

 

Sc. Hirös-Ép - Eger SE   3:1

 

Gólszerzők: Kis Csaba II, Kaldenecker Ármin

 

 

 

Második ellenfelünk a Vasas volt. Az várható volt, hogy a fáradtság jelei elő fognak jönni a srácoknál. Így is történt. A végére egyre inkább jöttek elő ezek a jelek. Nyílván a fizikai fáradtságon túl, a fejben dőltek el nehezebben a dolgok. Hiszen amíg vitte a láb a csapatot, addig volt lehetőség bőven a gólszerzésre, de a döntés már egyre nehezebben jött. Ezért vagy utolérték, vagy blokkolták játékosainkat, vagy épp a kapufa állt a labdáink elé. Így szinte törvényszerű volt, hogy a jó játékerőt képviselő Vasas büntetni fog.

 

Ez megtörtént és nincs is ezzel semmi gond, mert végig nyílt és izgalmas mérkőzést játszottunk az Angyalföldi gyerekekkel.

 

Büszke voltam a fiúkra, hihetetlenül sokat visszaadtak felém, felénk az elmúlt hetekből. Örülök, hogy egy hullámhosszra kerültünk és vevők voltak az elképzeléseinkre, és a játék szeretete, a lelkesedés járta át minden mozdulatukat. Ezáltal a pályán és azon kívül is igazi társakra leltek egymásban.

 

Vasas - Sc. Hirös-Ép 5:2

 

Gólszerzők: Csordás Zoltán, Kis Csaba,

 

Kiemelkedő teljesítmények is voltak a csapatban, de ez mindig kell ahhoz, hogy a csapat át tudjon lépni a kritikus helyzeteken.

 

Ami vitathatatlan, hogy a mai napból ismét sokat tanulhattunk magunkról és a játékról is. Az út jó és a kitartásotok meg fogja hozni a gyümölcsét.

 

Ha nagy szívvel küzdünk és nem adjuk fel, akkor minden lehetséges srácok!

 

A csapat tagjai:

Kis Csaba, Csordás Zoltán, Erdős Rómeó, Csorba Olivér, Kristófik Dániel, Kaldenecker Ármin, Makai Bendegúz, Ónódi Nándor

Edzők: Koós Károly, Keresztes Zoltán

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!