U-7 Mikulás Kupa Sződ!

Elérkezett az idei év utolsó megmérettetése. A 2009-es korosztállyal Sződön vettünk részt a Mikulás kupán. A tornán rajtunk kívül 6 csapat szerepelt még. Két csoportba lettünk osztva, volt egy 4 és egy 3 csapatos csoport. A csoportmérkőzések után pedig következtek a helyosztó mérkőzések, attól függően, hogy ki hányadik helyen végzett a csoportjába. Mi a BVSC, a Gödöllő és az Erdőkertes csapataival voltunk négyen az ,,A” csoportban.

A srácoktól ma sem kértem mást, mint egy héttel ezelőtt Székesfehérváron. Bátor és kemény játékot vártam tőlük, és megint kértem őket, hogy cselezzenek sokat, lőjenek gólokat és mindig támadják meg a labdás játékost. Élvezzék a játékot, mosolyogjanak és érezzék jól magukat a pályán. Sajnos Rafael Janó és Kovács Dáriusz lebetegedtek, így négy mini manóval vettü fel a verenyt.
Az első mérkőzésen a későbbi kupagyőztessel, a BVSC csapatával mérkőztünk meg. A gyerekek olyan jól érezték magukat a pályán, hogy a labdával nem is foglalkoztak, elbóklásztak a saját térfelünkön, kísérgették az ellenfél játékosait. Szerencsére azért, amikor gólt kaptunk, akkor nem tapsolták meg őket, pedig igen csak úgy nézett ki kívülről ez a meccs, mint ha mi a Hírös-Ép is a másik csapatnak szurkolnánk. Az eredménye meg is lett ennek a hozzáállásnak, mert kiütéses vereséget szenvedtünk. Úgy gondolom, hogy nem sajnos. Pont jókor jött ez a jó reggelt pofon és így még tudtuk a sorainkat rendezni a következő mérkőzésekre.

SC Hírös- Ép – BVSC 2-9 

A második meccsünk nem ígérkezett könnyűnek. A Gödöllő csapatával álltunk szemben. A mérkőzés előtt megbeszéltük a srácokkal, hogy ez így nagyon nem lesz jó. Megkértem őket, hogy próbáljanak bátrabban és lelkesebben focizni, mert ez így nem fognak tudni meccseket nyerni és nem is fejlődnek, pedig az a legfontosabb. Szerencsére nagyon összekapták magukat a gyerekek. 9 percen keresztül a saját kapuja elé volt szegezve ellenfelünk. Át sem lépték a félpályát. Számtalan helyzetet dolgoztak ki Rómeóék, de a gól nem akart összejönni. A szerencse most nem volt mellettünk, és ahogy szokott lenni, a gödöllői csapat előrevágott egy labdát, ami bepattogott a kapunkba így megint vereség lett a vége, de mekkora különbség volt az előző és e között. Ég és föld volt a két meccs között, de pont nem járt érte sajnos.

Gödöllő- SC Hírös- Ép 1-0

Harmadik meccsünkön folytattuk ott, ahol a másodikon abba hagytuk. Végig irányítottuk a mérkőzést. Itt már gólt is rúgtunk szép számban a győzelmünk egy pillanatra sem forgott veszélyben. Nem hagytuk, hogy az ellenfelünk kibontakozzon így sikerült diadalmaskodnunk 4-1 arányban az Erdőkertes csapata ellen.

Erdőkertes - SC Hírös- Ép 1-4

A csoport harmadik helyén végeztünk így az ötödik helyért szálltunk harcba a másik csoport harmadikjával, a KISE II. csapatával. Az ellenfelet nem megbántva, de nem voltunk egy súlycsoportban. Öröm foci volt az utolsó meccsünk, mindenki tudott gólt rúgni, szép cseleket láthattunk, határozott bátor labdaszerzéseket és már egy két passzt is beletettek a manók a játékba. Teljesen megérdemelten és nagy fölényben nyertünk 8-0 arányban. Így a torna ötödik helyén végeztünk.

KISE II. - SC Hírös- Ép 0-8


Egy mérkőzés kivételével teljesen elégedett vagyok a srácokkal. Az első meccset gyorsan el kell felejteni, de a hibákból majd próbálni kell tanulni. Utána viszont szerintem az egyik legszebb legjobb focit játszották Csoriék a tornán. A szerencse most elpártolt tőlünk, de nem kell csalódottnak lennie a gyerekeknek, mert újabb 4 meccsel bővült a kis pályafutásuk, ami nagyon fontos. Sokat tudtak játszani és bebizonyították maguknak és a szüleiknek, hogy tudnak ők nagyon jól is focizni. Én ezt az első meccsen is tudtam. Ilyen meccsek mindig is lesznek. Számomra ma is ők lettek a torna győztesei, mint ahogy múlt hétvégén is.
Gratulálok a gyerekeknek az eredményhez. Csak így tovább.

A torna válogatottjába Erdős Rómeó került be. Neki külön szeretnék gratulálni. Ma ő volt a csapat húzó embere. 7 gólt rúgott a tornán. Zolika négyet, Csabi kettőt és Ákos egyet.

A csapat tagjai: Csordás Zoltán, Erdős Rómeó, Kis Csaba és Mácsik Ákos.

Edzők: Kurucsai Milán, Gyenes Tamás

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!